reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Gosia, mam dwie próbki sudocremu, póki co leżą zafoliowane :-) dobrze, że go wcześniej nie kupiłam, choć wszędzie piszą sudocrem sudocrem, do pupki sudocrem ;-)

Ewelinko, super, że kruszynka zdrowo rośnie! Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązania w życiu rodzinnym

Ola, poseksili się i ile radości z tego :-) widać post ma też swoje plusy ;-)

reklama
Olu- nom przeszedł dalej :))
w środę wizyta i MUSI być na niej dobrze :))

bóle krzyżowe wrrr...
jak dobrze, że będę miała cc:sorry2:
Kochana jeszcze troszkę i Maluszek będzie, ale super:-):-)

orientujecie się czy jest prawdą, że przy konflikcie serologicznym ciąża powinna zostać zakończona w 37-38tc:confused:
wczoraj to wyczytałam, tak samo jak to, że w 28 tyg. powinno profilaktycznie podać kobiecie immunoglobulinę:confused:
oczywiście doktorka wypytam w środę, ale może któraś z Was się orientuje:confused:

Ewelinko mam nadzieje że szybko się wszystko poukłada i wrócisz do nas. No i cudnie że Kruszek pięknie rośnie :-) już niedługo i będziemy mogli mówić do Kruszka po imieniu :D ale ten czas zapyla.

jankesowa tylko się nie przemęczaj!

ewela28 jak tam spotkanie się udało ?

Carri mam nadzieje że uda Wam się z ojcem dogadać w kwestii remontu. Co do prezentu to skąd wogóle taki pomysł na piłkarzyki u taty ? Może mu kiedyś małż mówił że chce...to wtedy sprawa jasna. Cod o wzmacniacza to może podpytaj jego kumpli, albo zaciąg go na allegro i zobacz za czym spogląda.

mysza, GosiaLew - gdzie ja przemeczyc ostatnio to wszystko na raty robie zetre kurz ale w nagrode siadam na 20min na fil bo sie zapatrze i tak w kolko to zas sprzatam caly dzien:-D

Ja jeszcze troche i dupe bede miala jak ratusz normalnie, sama nie wiem od czego jem normalnie slodkiego nie jem, spodnie te co kupilam mam caly czas takie same a nawet luzniejsze albo jakas schize mam:nerd::angry: ale kit kiedys schudne.Ja juz przed ciaza mialam dupcie ze Ł sie smial aby kufel z piwem postawic a teraz to caly barek by sie zmiescil tak mnie wygielo:-D:-D:szok:. Ja z tym sluzem to mam przeboje czasem susza ze zelem sobie smaruje bo bym sie za tarla:zawstydzona/y: a czasem to potop:wściekła/y: tak by sie wysrodkowac nie moglo

Witam
Jeszcze u mnie remoncik dzisiejszy sie nie zaczał wiec mam chwilke dla Was:-)
Zakupy porobione wiec zaraz bede chwytala sie za obiad ....
Dzis bedzie zupa grochowa bo zostala mi jeszcze, udka pieczone, ziemniaki i dwa rodzaje surówek a na deser wuzetka:sorry2:

Ewelina ciesze sie ze po wizycie wszystko ok, ze Kruszynka jest zdrowa i ładnie rosnie

GosiaLew no wlasnie moj tata ma własna wizje, ehhh staruszkowi ciezko cos wpoic ale my młodzi sie nie damy:) Dzis troszke optymizmu dostałam :)):-)

Ola no prosze seksik z mezusiem nono cos mi sie wydaje ze jeszcze pare razy takiego seksiku i bedzie synus chciał juz wyjsc:cool2:

Mysza co do prezentu nie wiem skad tata wział taki pomysł , bo raczej maż nic mu takiego nie mówil.... Przez te pilarzyki to spac nie moge juz :baffled:

Jankesowa ładne porównanie tej Twojej pupci az sie usmiałam

Ewcia z tym konfliktem serologicznym to jest tak, że w ciąży bada się dwa lub trzy razy przeciwciała, ja miałam badane raz i jeszcze przed końcem ciąży też będę miała, póki co nie mam konfliktu pomimo, że ja mam grupę krwi 0 RH- a mój P. B RH+. Po poronieniu dostałam zapobiegawczo imunoglobinę, bo podają wszystkim kobietą z RH-. A o wcześniejszym rozwiązaniu to nic nie słyszałam. W każdym bądź razie nie trzeba mieć konfliktu jeśli jest sprzeczne rh u partnerów, szczególnie, że z reguły dziecko ma rh po ojcu, dlatego bada się przeciwciała. Mam nadzieję, że w miarę jasno to napisałam.

Ola** no wklejałam już link kiedyś. My kupujemy tę komodę po serię do szafy i w sumie za tę cenę mam 6 szuflad głębokich a nie jak w komodach dziecięcych tylko 3. No a bóli krzyżowych to współczuję Tobie i w sumie sobie już też, bo raczej mnie to nie ominie, bo ja walczę z bólem krzyża od początku.

Just dlatego właśnie się cieszę, że mam ten sudocrem i nie musiałam kupować. W zasadzie to mi się już przydał, bo sobie przy cyckach odparzyłam, bo urosły, brzuch wysoko i się odparzyło.

Tak w ogóle to przeglądałam jeszcze moje próbki co nazbierało mi się i znalazłam nawet mustelę stelatopię, w razie co będzie a ten produkt to jest akurat dobry na alergię. Mam nadzieję, że jednak, że nie będę musiała go używać. Emolium też mam pełno.

Carii to obiad pełen wypas, ja ostatnio z ziemniaków zrezygnowałam, nawet tych gotowanych unikam, zastępuję ryżem i warzywami. A WZ to chyba zjem jak przestanę karmić :) Z ciast to ostatnio tylko jabłecznik.

Jankesowa to tyłeczek masz jak J.Lo lub Beyonce :-) Normalnie latino.

Idę prasować dalej, bo się zabrałam a też to robię na raty.:-)

Ostatnia edycja:
Witaam i ja byłam pooglądać dziś w sklepie modułowe narożniki ale jak mi się jakaś spodobała to najmiej 9000 tys chyba oszaleli!!! Ikea też odwiedziłam ale szybko uciekłam bo ludzi milion kupiłam tylko koszyczki wiklinowe pod przewijak. i kupiłąm sobie tone żelków w lidlu.
Ewcia ja z moim mam konflikt, nic nie słyszałam o wcześniejszym porodzie ja już miałam 3 badania na przeciwciała przed porodem ok 35-37 ostanie. Ja osobiście tylko raz dostałam imunoglobine przy tych wszystkich poronieniach, a przeciwcał jeszcze nie mam. Zmykam coś porobić w tym domu bo ostatnio bym tylko spała. Buziaki

gosiu położna na SR mówiła,że jak w ciąży boli krzyż to wcale nie oznacza krzyżowych przy porodzie.no ale nie wiem.a z komoda to moze faktycznie wygodniej więcej szuflad.my poki co mamy całą szafę dla bobasa tyle,że w pokoju który przenaczyliśmy dla małego,a łóżeczko stoi u nas w sypialni.no ale jakoś damy radę.tym bardziej,ze ten lublin raczej nas czeka
Carri podobno seksik faktycznie przyspiesza eksmisje z brzucha:) zobaczymy
Just no po takim poście :) już zapomniałam co to jest
Jankesowa tak to jest ztym śluzem dziwnie choć ja ma więcej od niedawna,ale są tez chwile ,ze sucho
Ewcia pewnie,ze bedzie ok,ja juz trzymam kciuki za tą środę.

odkryłam ,ze mam stopy spuchnięte jakieś takie flinstonowe:p

reklama
Do góry