reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Julitko ja kupiłam mnóstwo kosmetyków dla Szymka, m.in wszysto co jest dostępne z serii Nivea Baby, ale stosuję na dzeń dzisiejszy:

Oilatum-do kąpieli
płyn micelarny Bioderma ABC dla dzieciaków - przemywam Szymkowi tym buzinkę
Alantan, maść pośladkową z Ziajki - na zmianę do dupinki
Kojący krem przeciw odparzeniom z Nivea Baby - raz na jakiś czas, zwłaszcza na spacery, jest gęsty i później się ciężko zmywa.
Mam też Sudokrem ale na razie zamknięty, bo mi w szpitalu powiedzieli żeby nie używam skoro nic się nie dzieje, a to bardziej jest do leczniczego zastosowania.
Oliwkę Nivea Baby- smaruję główkę 10minut przed kąpielą, żeby zapobiec ciemieniusze.
Płyn natłuszczający z Ziajki - namydlam nim Szymka przed kąpielą, bo jest od 1 dnia życia, a ten który mam z Nivea jest po 1 miesiącu.
Octenisept - na pępuszek, dokąd nie odpadł to używałam przy każdej zmianie pieluszki (odpadł równo po 7dniach :-) ) teraz mu przemywam 1 lub 2 razy dziennie.
Krem na każdą pogodę z Nivea Baby i krem do pielęgnacji dzieci i niemowląt z Ziajki - stosuję do buźki przed każdym spacerem i czasami w domu też.
Physiodose + gaziki 5x5 - przemywam oczka i zwilżonym patyczkiem czyszczę nosek
No i dla mnie są dobre płatki kosmetyczne Kindii dzidziuś - albo właśnie zwilżam go płynem micelarnym i myję buźkę lub w ciepłej przegotowanej wodzie zamaczam i przemywam dupcię.
No i wiadomo chusteczki nawilżane - dla mnie najlepsze Pampersa (białe lub zielone), najgorsze z jakimi się spotkałam to chusteczki Huggies -jak dla mnie śmierdzą alkoholem, są strasznie mokre i się targają.

I to chyba na tyle :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mysza, jaką wypasioną kosmetyczkę Szymonek ma :-)
jeśli chodzi o nivea na pupkę to mi się on wcale nie podoba, mam próbkę to stwierdziłam, że trzeba zużyć, jest gęsty a przecież nie będę małemu trzeć tyłka, żeby wetrzeć kremik. Tak więc wolałam zielony linomag.

No dokładnie mam takie samo zdanie co Ty Just o tym kremie nivea na dupkę...gęsty okropnie, dlatego stosuję rzadko. A mam dwie duże tubki, bo jedną kupiłam a drugą dostaliśmy w szpitalu.

Dzień Dobry...
Chciałam tylko zameldować, że żyję...ciężki okres nastał w naszym rodzinnym życiu...ale dajemy radę...
W środę mieliśmy badania prenatalne...wszystko w normie, Kruszynka zdrowo rośnie i jest bardzo ruchliwa...
Nie nadrobię Was, choćbym bardzo chciała, ale pamiętam o każdej z Was i trzymam kciuki za wizyty i brzuszki, a pociechy po tej stronie brzuszka - ściskam serdeczniście*
Miłego dnia, pozdrawiamy.

witam sobotnio :))

Ewelinko- mam nadzieję, że wszystko się ułoży :*
tulam mocno
Super, że z Kruszkiem wsio oki!!!

ewelinko no w koncu sie odezwalas dobrze ze z dzidziolkiem ok, a sprawy jakos sie uloza zobaczysz.

Ja nadgonie pozniej teraz czekaja na mnie sciery, mopy i ten odkurzacz tak na mnie patrzy no nic trzeba sie brac... tym bardziej ze w miedzy czasie filmy zdaze obejzec :tak:

Witam sobotnio.
W końcu jedziemy dzis kupić komodę, się sprężyliśmy, bo to już qrde listopad.

Carrii piłkarzyki super, mój mąż na pewno takimi by nie pogardził, hihi. Wiesz a z tatą to jest tak, że pewnie wielu rzeczy nie widzi, co ty byś chciała zrobić w domu, wiec może nie ma wyobrażenia, albo ma własną wizję.

Myszka no kosmetyczka niezła jak na takiego malucha, no ale jak Ci się przydaje to najważniejsze. W sumie to zapomniałam o tej serii Biodermy ABC a woda micelarna w sumie to dobra nawet i na podróże.

Ewelinko dobrze,że Kruszynka rośnie i mam nadzieje, że sprawy rodzinne się ułożą.

Jankesowa nie przeginaj tylko z tymi porządkami

Just też dostałam próbkę tego kremu Nivea i pewnie jeszcze dostanę nie jedną, najlepsze, że dostałam mały sudockrem to przynajmniej będę mogła ten zużyć w razie czego a nie kupować.

hej.dzięki za rady odnoścnie staników. w takim razie zobaczę jak to bedzie:) narazie mam jaki mam a po paru tygodniach poszukam lepszego jak już dojne cyce ustabilizują się co do wielkości i napełnienia:)

Julitka ja po prostu doczekać nie mogę się na tego małego berbecia:) i chciałąbym już go mieć tulić i poczuć się bezpiecznie,ze na pewno jest.
Ewelinko super ,ze badanka ok.i mam nadzieję,że ten ciężki czas szybko minie i ,że jesteś spokojna w maire możliwości
Ewcia suwaczek przeszedł już widzę dalej:)jeszcze troszkę i będziesz spokojniejsza
mysza natchnełaś mnie tym kremem do buźki

pomyliłam carri z Gosią:)już się poprawiam:)
Carri tak to jest ,ze kazdy się wtrąca,ma inny gust i tworzą się niepotrzebne problemy.a co do prezentu to jesli M lubi takie rzeczy to dobry pomysł.mój to komputerowy
Gosiu a macie upatrzoną komodę?

pozdrawiam wszystkie zwłaszcza mamuśki:)

a nam wczoraj udało się poseksić:) po takim poście to ciekawe było znaleźć pozycje w której byłoby to w ogóle wykonalne:) potem ciut krwi było tzn ja wiem maleńko na papierze,ale jak się myłam już nie. no i spać nie mogłam, bo co jakiś czas skurcze się pojawiały(pewnie te przepowiadające)i oczywiście razem z bólem pleców.wrr coś podejrzewam,ze przy tym porodzie też krzyżówe będą.
no a pozy tym to ok:)mały nadal dzielnie okupuje brzuch:p

reklama
Gosia a to już chyba wklejałaś link faktycznie.tylko ja zapominam ostatnio o wszystkim.przynajmniej proste zakuoy jak wie się co kupic:)
my to obeszliśmy się póki co bez ze względu na tą przeprowadzkę.jakbyśmy kupili to by nam potem mogła nie pasować.

Do góry