reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Ja się tak tylko wtranżolę z dwoma kwestiami:
Ola, Kaira - co do staników - no bo ja to samo co Wy - kupiłam normalny Allesa bez fiszbin niestety i na nim funkcjonowałam, jeżeli chcecie karmić, zapomnijcie o fiszbinach, ten mój stanik trzymał, tym bardziej jak się cyc napełnił, do karmienia po prostu odpinałam z tyłu, ale ja zawsze karmiłam w domu, w sypialni, jakoś w gości jechaliśmy między karmieniami i był powód by wracać. Jakoś nie miałam weny by latać po sklepach za takim odpinanym, a na allegro nie lubię kupować staników. Jak się zdejmie to cyc niestety czasem będzie pod kolanem :zawstydzona/y: A. się czasem ze mnie śmieje, mi jest smutno :-( Sama widzę jak to jest i jakoś słuchać na ten temat jeszcze od niego nie mam ochoty :-(
I tak jak Kasikz pisała jak się wszystko unormuje możecie wrócić do fiszbin, ja na czas kryzysu w laktacji wracałam do tego bez fiszbin i jeszcze mleczko mnie nie zawiodło, choć było blisko.

Co do sudocremu my dostaliśmy takie maciupkie opakowanie w szpitalu jako gratis no i po prostu ono jest i tyle, użyłam raz by zobaczyć po prostu. Stosujemy linomag i to w sumie zaczęłam stosować jak Just napisała, że co wieczór używa, bo ja niczym nie smarowałam, no a linomag to w sumie wazelina więc zaczęłam też, sama stosuję przecież krem na noc ;-)

No zaraz to hurtem zaczniecie się rozpakowywać, przed świętami jedna trójka, zaraz po świętach lecą kolejne ;-)

Ewcia - musisz mieć cesarkę, bo miałaś cesarkę i jest za mała odległość czasowa czy jak, bo ja jeszcze do lekarza nie dotarłam, no ale po 25 już na pewno :zawstydzona/y:

reklama
Julitko- na pewno wypytam doktorka:tak:
od tyg. spisuję sobie wszystko na kartce:-D:-D

Leoś ładne imię:tak:

Lili- wiem Kochana, że będę mieć i tym razem cc:tak:
tylko zastanawiałam się w którym tyg. zakończą;-)

Ojj, nie ładnie, że jeszcze do doktorka nie dotarłaś!!!

Mimo, że pogoda nie sprzyja życzę miłej niedzielki:tak:

Ola , Julitka ból brzucha jak na @ i ból z krzyża. Odliczam dni do 3-ciego żeby malutkiego mieć przy sobie. Nikomu takich bóli nie życzę. Cały czas staram się leżeć. SKurcze mi na ktg nie wychodzą więc czekamy. Chociaz licze że wczesniej będzie maleństwo chciało wyjśc ;-)

Miłej niedzieli dziewczynki.

Witam niedzielnie.

Ola81 współczuję Ci tych bóli, oby synuś szybciutko chciał wyjść.:-)

LucyF komoda pojemna,bo ja tylko z głębokimi szufladami kupowałam, bo czasem są te szuflady takie, ze front wysoki a po bokach do połowy ścianki szuflady.

Julitka Leon bardzo fajne imię

witam Was niedzielnie!!
nudy u mnie na pudy.T odsypia nockę, ja po kawie, śniadanku, domowym spa/w tym regeneracja stóp-masakra, że są tak daleko;)/
Ola81, to ściskam kciuki, żeby jak najszybciej maluch był z Tobą
Ola, z uwagi, że nie wszystkie na raz/patrz wyżej;)/poczekaj najpierw na Olę81;)
Ewcia, a dlaczego właśnie już przesądzone CC, jakie wskazania masz jeśli mogę spytać?
Lili, kurka wydaje się, że dopiero rodziłaś, a już taka doświadczona mamuśka z Ciebie:)
DAA, jak zdrówko?mam nadzieje, że lepiej
SHE,daj znać że żyjecie;)
Niucha, jak adaptacja Natanka w domu?

to co, mówicie, że lepszy linomag niż sudocrem?a co do Leonka, to oczywiście jeszcze nie przesądzone,ale dzięki za opinie.tylko czy nie zrobię krzywdy chłopcu, bo na etapie powiedzmy szkoły, to może będą mu dzieci dokuczać...

Julitka chyba krzywdy to nie:) a przynajmniej nie pospolite.teraz sa tak dziwne imiona,ze leon to raczej spoko.mi wszyscy mówią,że krzywdzę dziecko imieniem Julian bo będą mówić Julia:)
linomag zdecydowanie,a tak naprawdę zobacyzmy jaką skóre będą miały nasze maluchy.ja chciałabym jak najrzadziej smarować żeby skóry nie przyzwyczajać do mazideł.

nie mam weny do pisania. wczoraj znowu pieszczotki choć ustne:)w sumie to ostatni moment na igraszki,chyba ,że bobas zechce i termin przesiedzieć.mówimy mu,żeby opuszczał brzuch, a on nic:)
miłej niedzieli!

Julitka- no w sumie masz rację, nam i Wam może się podobać, ale co na to Maluch jak pójdzie do szkoły:sorry2:

co do cc u mnie, to doktorek mi powiedział, że mam prawo wyboru, ale, że będzie półtora roku odstępu od poprzedniej, to lepiej, abym znów miała, gdyż może macica mi przy normalnym porodzie pęknąć...

zobaczymy co teraz doktorek będzie mówił...
ale na pewno to co wcześniej, że lepiej cc...

jeszcze w dodatku potwierdzoną mam tę wadę, to tym bardziej...

Ola** ze smarowaniem nie ma co przesadzac, ale smarować też trzeba, gdyż dziecko ma bardzo cienką warstwę ochronną lipidową skóry. Nie można przesuszać. A pupcię nie trzeba smarować przecież po każdym przebieraniu pieluchy.

Julitka ja już spotkałam się z Leosiem niedawno. Ostatnio w ogóle i słyszałam jak mama mówi do synka Nikodem i też fajne imię. Jeszcze słyszłam jak tatus wołał do chłopca Bolek (Bolesław). Samych Ignasiów ile jest a za naszych czasów dziecięcychtakie imię to by było rzadkość. Więc suma sumarów gdyby tak patrzeć to połowa dzieci byłaby wyśmiewana w szkole. Ja mam co prawda dla synka standardowo popularne imię Kuba, jeśli będzie synek, ale mi się podoba akurat i mój P. przy tym się upiera bardziej.

Ewcia z tą wadą to to jest wada macicy? Dobrze kojarzę?

No ja odnośnie płci to mam nadzieję dowiedzieć się przed świętami na usg.

GOsia, no u Ciebie to już pora by była, żeby się dziecię właściwie wypięło;)
Ewcia, co do cesarki, to położna u nas mówiła, że to nie jest tak, że jak już raz miałąś cesarkę, to następnym razem już obligatoryjnie.chyba, że to bardziej o tą wadę chodzi, generalnie jeśli będziesz miała wybór, to powiem Ci tylko tyle-znajome, które miały cesarkę i też poród naturalny/2mam takie/twierdzą, że cc o wiele gorsze jeśli chodzi o późniejsze samopoczucie.
Ola, to widzę, że się rozhuśtaliście;)
lecę buraczki na obiadek szykować

reklama
Witajcie ,
wtrące swoje 5 groszy w sprawie imion
wybierajcie takie jaki sie wam podobają i wcale się nie przejmujcie co mówia inni , bo w zasadzie to każde w jakimś tam czasie jest wyjątkowe i oryginalne ,
w dobie Oliwierów i Oskarów Leon może wydawać się bardzo poważne ale kto wie co będzie za 5-10 lat ? Moze być właśnie inne i wyjątkowe!
U znajomych jest 12 letni Ludwik - wszyscy się krzywili , jak słyszeli ,ale rodzice byli nieugięci . Teraz chłopak jest duży , a okąd w reprezentacji w piłkę gra Ludowik Obraniak - to jednak wszyscy mu zazdroszczą .
Mam kumpelę prawie 40 letnią Zuze . Jak na jej czas urodzin imię napawde było rzadkie i dobrze sie z tym czuła. Chociaż teraz , sama się śmieje że co druga dziewczynka w wieku 0-8 to Zuzia.
Życzę dobrych wyborów :)

Do góry