reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Hej dziewczynki
jeszcze nie doczytałam, ale chcę dać znać, ze już po wizycie. Synek żyje, moja szyjka w porządku. Synek spał, więc ciągle nie wiem czy to co czuję, to ruchy:) Połówkowe mam za dwa tyg, no to teraz, aby do połówkowego. pozdrawiam

reklama
Ola, Kaira, to ja nie wiem co Wam doradzic. :sorry2: ja to mam marne doświadczenie, bo nie za wiele karmiłam, ale wiem, że miałam momenty, że cyc pełen mleka to wogóle podtrzymywania nie potrzebuje, bo sam taki nabity jest ;-)

hej dzieweczki!!!
w końcu chwila dla mnie.T w pracy, pranie zrobione, zakupy zrobione.czas na leżakowanie:)
Maruszka, no n ajwyższa pora.ja przez całą ciążę mam jakieś bóle-głównie od jeli, bo tego ciągnięcia w pachwinach,to mało doświadczyłam.ale będzie Ci brzuszek coraz szybciej rósł i macica się rozpcha.jak się martwisz, to weź nospę, poleż i zobaczysz czy minie, jak nie i będziesz się martwić, to dzwoń do lekarza.a jak po usg?
Ola, ja Ci powiedziałam,żebyś teraz czas przeznaczyła na odpoczywanie skoro już wszystko przygotowane, bo Julek jak będzie jego pora to przjdzie.niczego nie przyspieszysz
Kaira, ja dziś też coś kupiłam maluchowi.byłam w komisie i kupiłam śliczną bluzę i welurkowe dresiki za 20zł.nówki sztuki nie śmigane tyle, że metka obcięta.akurat przy mnie babka przyniosła:)
Annas, spokojnie z tymi ruchami!!!!najważniejsze że dzidziuś w porządku:)

Ja sobie kupiłam biustonosz do karmienie z firmy Alles (tak żeby do szpitala mieć) to miał fiszbiny. I generalnie fajny mają patent, bo nawet jak się odepnie to jakby biust dalej podtrzymywany na takiej tasiemce. Nie wiem jak to byłoby w użyciu bo nie testowałam.

Ciągle się nadziwić nie mogę jak Wam te suwaczki lecą szybko do przodu.

czy Wy dzisiaj też takie nie do życia.mi się oczy zamykają same, ale za to mój syn to jak wariat się rozbija:/
Myszko, skoro jesteś, podpowiedz jakie kosmetyki-maści itp kupowałaś dla Szymonka, bo ja nie mogę się zdecydować.
Martuś, szkoda, że tydzień czekania, ale na pewno będzie ok
a bóle w dole...ja czasem mam wrażenie, że mój mały jak na trampolinie się odbija i główką mnie tam uderza.mówiłam o tym gin, czy przypadkiem mi szyjki nie zdewastuje, ale uspokoiła mnie, że nie, więc spokojnie.
moja siostra z kolei opowiadała, że w ostatnim m-cu ciąży, to miała takie uczucie bólu, jakby jej się krocze rozchodziło.no ale niestety-nasze miski się rozejdą i ni koniecznie powrócą na swoje miejsce...
co do staników, to firmy nie podam, bo mam po siostrze i już bez metek, ale takie dość "solidnie zbudowane".powtórzę jednak co mówiła położna na SR-najlepiej, żeby powierzchnia styku dzidka z cycem była jak największa, bo bobasy lubią dotyk i zapach mamusinych cycków:)

Ostatnia edycja:
czy Wy dzisiaj też takie nie do życia.mi się oczy zamykają same, ale za to mój syn to jak wariat się rozbija:/

No ja mam wrażenie, że mi dziecko z brzucha wyskoczy, już mnie boli wszystko a jeszcze mi nerwy musiał pokopać jakieś, bo mnie rwie znowu i jak chodzę to aż kuleje.

Gosia, no czasem te figle sa zabawne ale czasem , to ja go juz błagam, zeby sie troche uspokoil bezskutecznie;)

Prze pierwszy miesiac , w staniku z fiszbinami płakałam. Nie dalo rady wytrzymac, a już spac bleee. Wiec najlepiej zwykły bez fiszbin a jak już unormuje sie laktacja po 6-8 tygodniach to kupisz sobie jakiś fajny staniczek

maruszka:-)kochana w koncu sie na wiesciach odezwalas:-D niestety co do tych boli to norma bo teraz Ci sie gwaltowniej macica rozciaga wiec bedzie troche bolalo, pozniej chwila przerwy i ok 25 tyg znow bardziej intensywne bole. 30-go czekam na info:))))))

pozdrawiam Was wszystkie ola, julitka, martusionek. kaira, annas,carri,aniolki,jankesowa, pati.gosia :-D niewymienione oczywiscie tez:tak:

a co z jezynka?
julitka ja kupilam linomag zielony i nim smarowalam po kazdej zmianie pieluszki, mialam tez alantan bo jak Milosz dostal rumienia noworodkowego to mu krostki fajnie i szybko ten alantan wyleczyl no i sudokrem na wszelki wypadek ktory tez wykorzystalam jak Miloszowi wyskoczyly krostki po chusteczkach huggies

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie jak zwykle wieczorowa pora
U mnie wszystko ok, dzidzia ladnie daje o sobie zna.....
Poza tym dzis kolejne spotkanie zaliczyłam ze szkoly rodzenia tym razem z mezem no i było ok ...Tematem był fazy porodu. Za tydzien mamy kolejne spotkanie i bedzie mowa o krwi pepowinowej i o rodzinnym porodzie.

A tak wogole to z ojcem sie nie umiem w niektorych kwestiach dogadac co mnie bardzo wkurza ehh....
Ma tysiace pomysłow na to jak przyjedzie do kraju tyle ma pomysłow i nie da sie normalnie przekonac co do niektorych jego zakupów i planów remontowych zwiazanych z przedpokojem......
Chce kupic lodówko zamrazarke wiec mówie mu ze widziałam taka a taka cena a wyskoka, ma wiele funkcji itd i ze jest biala ....
No to oczywiscie nie, ze jestem zacofana ze chce biala lodowke, ze lodowka biala to była modna w innej epoce.Wiec mówie mu, KUCHENKE mamy biala, mikrowele tez biala(choc do zmiany bo jest za duza) okap tez bialy w planach mamy kupic wiec srebrna lodówka do całosci nie pasuje ....
Ale on uparty:baffled:
Drzwi do pokojow chce jasne, mówie mu mamy drzwi wyjsciowe mahoniowe, przedpokój jest jasny wiec zeby to wszystko współgrało proponujemy dzwi mahoniowe... A on oczywiscie ze nie znamy sie na kolorach
Futryny i rurki mówie pomalujemy na biało a on ze bialy to przeszłosc ze chce inny kolor
I powiedzcie jak sie tu nie wsciekac, nie denerwowac????:confused:
EHHH dosc narzekania .... mam sprawe do Was dziewczyny i wielka prosbe o opinie....
Tata sie uparl i chce mezowi mojemu kupic piłkarzyki koszt około 400zł tylko ze ja mam to zamówic
Powiedzcie mi czy takie cos spodoba mu sie i bez zastanowienia zamawiac czy jak??
Wiem ze maz chcialby wzmacniacz czy nowe psp3 , ale na wzmacniaczu sie nie znam a psp3 jest za drogie ...
Stoje pod wielkim dylematem bo mam na dniach to zamówic a nie wiem jak meza podpytac o takie cos czy powiedziec mu wprost czy zrobic niespodzianke i tyle:dry:

Podam linka....moze wasi mezowie by cos zasugerowali
Fitbay.pl - Piłkarzyki Fenix

A teraz dosc mojego bezsensownego marudzenia.....:cool2:

Kaira mam nadzieje ze dzisiejsze sny beda kolorowe i spokojne:-)
Ty za tydzien bedziesz miała ciezkie nocki , ja mam jeszcze ciezka noc dzis
bo maz ma nocki a ja własnie nie lubie byc sama i mam problem z zasnieciem

Martusionek wiem ze jestem zdenerowana tym przesunieciem wizyty u lekarza ale wstrzymaj swoj stres, spróboj sie uspokoic bo nie potrzebnie sie denerwujesz
A jak wiadomo stres szkodzi dzieciatkuGosia Lew ja tez słucham czasem kolysanek dla dzieci i poki co czytam na głos zwykle
ksiazki ale tez pomalu zagladam za jakimis slodkimi bajeczkami ;-)

Pati oj jeszcze troszke i doczekasz sie swojeo dzieciatka obok siebie..Zaraz bedziemy obstawiac czy ty czy Ola pojdzie na pierwszy odtsrzał:sorry2:

Annas81 ciesze sie ze po wizycie wszystko ok...:-)

Mysza a ja sie nie moge nadziwic ile to juz Twoje dziecie ma :)))) Jak ten czas szybko leci:-)

Nic ja koncze pomalutku
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i przesyłam buziaki Waszym pociechom
Zycze spokojnych i kolorowych snów a jutro słonecznego dnia bez deszczu , chmur i wiatru
Zerkne jutro nie tak pozno jak dzis ale gdzies kolo południa

Do góry