reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

martusionek zobaczysz ze serduszko bedzie ok :tak: bo tak jak piszesz na polowkowym juz jakies zmiany pewnie byly by zauwazone....wiec ja trzymam kciuki ale jestem pewna ze bedzie ok!!!:tak: a co do napierania na dole to mnie 3 tyg temu tak bolalo w dole ze musialam tylko leze...a okazalo sie ze nasz Klusek tak po dole daje czadu :baffled: i dodatkowo jeszcze sie wszystko rozciagalo,ale nie powiem troszke sie wystrachalam ;-):baffled: z tego co pamietam to Ola** miala takie bole jakies i sie okazalo ze wlasni Julek ja tam bombarduje ;-)
aaa i wlasnie skumalam ze mam dzis 222 ;D

Ostatnia edycja:
reklama
Pati mam tylko jest problem z nićmi bo nie ma podanych tylko są kolory na zdjęciu jak chcesz to Ci wyślę tylko podaj PW swój mail.
Oj mamy my się z tymi maleństwami w brzuszku ale damy radę a teraz jeszcze chyba mnie drapie :)

Martusionek tak jak Aniołki mówi mnie tam na dole boli.zaczęło w 33 czy 34 tygodniu.na wizycie gin stweirdzila,ze głowa nisko i mi wciska :) poza tym to wszytsko się szykuje i rozłazi.teraz to mam różne fazy tego bólu czasem nic jak dziś:) a czasem ledwo idę ,nogi podnieść na łóżku nei mogę bo tak boli.jak mi się wypina to tez bardziej boli.
aniolki faktycznei juz 222:) teraz to Ci poleci dopiero!
a ja mam dwie dwójki 22:) hihi

ja już ok:) oj te chwiejne ciążowe nastroje:)

Martusionek skarbie znów tydzień dłużej się musisz niecierpliwić, ale na pewno nic nie wyjdzie bo by na połówce pokazało
OluśKochana nie smuć sie!!!!! Pewnie cię przeprosi.U niego też hormony ciążowe buzują:p jak to jest jak facet ma kobitę z duzym biustem to chce mniejsze a jak z małym to marudzi o większe:) Ja osobiście mam mega i chętnie bym zeszła do rozmiaru D po porodzie mogę iść na operacje
pati ty już tuż tuż kiedy to zleciało!!!! Ciekawe jak długo po ściągnięciu szybko urodzisz większość moich kol do tygodnia urodziło
Ewela-miłej imprezki widzę nowy suwaczek:)
Aniołki łał 222:)
julitka pewnei będzie wieczorkiem, a Lucy i just przytulają swoje skarbusie
A ja po zakupach nie kupiłam żadnych butów bo 39 były za małe a 40 za duże:) namęczylam sie z tym ubieraniem zapinaniem a mężuś sie nabijał z mojej bezradności.W tydzień 5cm urósł mi brzuch :szok: niby waga stoi w miejscu a ten rośnie jak oszalały. Powiem Wam ze mało chodziłam ale czuję się padnięta te dodatkowe kg mnie dobijają. Kupiłam smoczki z Nuk do butelki. Już mam komplet. Od pon mój idzie na nocki do pracy a ja będę ze strachu umierać w moim łożku:)Jak się okazało tylko na tydzień bo musi wybrać urlop do konca listopada i w grudniu.

kaira ja przed ciążą mialam cyce 75G i nawet zwężane troche w obwodzie.teraz miseczka ta sama, ale plecy szersze.choc jeden 75gg niby kupilam, ale juz nie dopinam się w nim.wiec łażę w 80 i za luźno trochę, ale 75 ciśnie za bardzo.a do karmienia narazie kupilam jeden tani, bo boję się,że jak napelnią się mlekiem to będą większe. ale jak go założyłam to nic cyców nie trzyma.ja to lubię fiszbine mieć a nie taki nijaki gdzie cyce wiszą.a M wpadł na chwile do domu i stwierdzil ze marudna jestem przez ciąże.
a z butami ja noszę na rzepy aktualnie:p

nudzę się i nie wiem co robić:) chyba ten czas oczekiwania tak mi się dłuży.pomyślałam,że w sumie to jeszcze mogę i 4tygodnie czekac jak zechce dłużej posiedziec w zbiorniczku

hejka, póki co tylko na sekundę do ostatniego posta. Ola do mlecznych cyców nie może być biustonosz z fiszbinami, bo może coś ucisnąć i spowodować zastój

pozdrawiam wszystkie bardzo serdecznie :-)

Witam. Pomimo tego, że jeszcze nie dołączyłam do Was oficjalnie to staram sie czytać Was nie bieżąco i od razu mam pytanko. Od wczoraj mam takie dziwne bóle w dole brzucha. Nie są intensywne ale są. Od czasu do czasu tak coś zakuje itp. Czy któraś z Was na takim etapie ciąży co ja też tak miała. Czy ja po prostu panikuję.

Moje dziecię też strasznie aktywne jest aż mi się wciska na dole brzucha, ze boli. Byłam teraz na zakupach i w sumie zeszło mi ponad godzinę łażenia co by go trochę ukołysać, ale wróciłam i dalej daje czadu, mam nadziej, ze w nocy da pospać. No i mam nadzieję, że to nie przez te dziwne skoki cukrów u mnie, bo jakaś masakra jest z tym dziś.

Maruszka witaj. Te bóle niestety to norma, każda z nas chyba je przechodziła, ale jak są silne i nospa nie pomaga to skonsultuj to z lekarzem.

Just ale ja mam taki rozmiar że nie umię kupić bez fiszbin:( a bez stanika nie mogę chodzić bo bym z bólu umarła to co zrobić???
Maruszka- czytaj wstecz nasze posty napewno dowiesz się rożnych symptomów ból brzucha w tym okresie jak najbardziej normalny weź sobie nospe:)

reklama
Just tyle,ze wlasnie te bez fiszbin cyców nie trzymają i są niewygodne jak dla mnie:(
Maruszka takie ciągnięcia to rozciąga się brzuchol.a jak boli już za bardzo albo długo to nospa

a mój niby taki niealtywny na ogół ,a znowu jak poleżałam to harcowal i mnie wlasnie na dole ostro bolalo.najgorsze jest wstanie i pierwsze pare kroków.zawsze mu mówię,że to mamusie boli:) chyba tą głowę mi tam wbija.Martusionek nie wiem czy o takie bóle Ci chodziło ale pewni tak

Do góry