reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Kaira, tylko ja z terminem mam problem, bo tak naprawdę to mam trzy różne;)
Ola, a ja na takie "pieszczotliwe"uwagi, to już znalazłam odpowiedź, bo zaczęło mnie denerwować jak niektóre osoby przy każdym spotkaniu rzucały komplementy/na które przeciez też byłam wrażliwa, bo przecież wiem, że te kg nie spadną z chwilą porodu i czeka mnie ciężka praca nad nimi/.więc jak ktoś komentował po raz 1000 jak to "się poprawiłam"to z ironicznym uśmiechem mówiłam szczerze, że przecież ślepa nie jestem, więc nie musi mi tego po raz nty powtarzać, a kobiet w ciąży nie powinno się denerwować, więc jeśli nie ma mi do powiedzenia niczego miłego, to lepiej rozmowę zakończyć, bo jest to mój czuły punkt w tej chwili.każdy kto usłyszał ode mnie tą szczerą prawdę najpierw robił głupią minę, że tak się odszczekuję, a później już całkiem miło się gaworzyło:)jeszcze nikt się nie obraził jak do tej pory:)i teraz pytają tylko o zdrowie i cieszą się, że z małym ok:)wiem-wymuszone, ale w nosie mam, w tym momencie mojego życia, to ja mam się czuć dobrze:)
a obowiązków dużo mój też przejął po mnie-odkurzanie, sprzątanie łazienki, mycie podłóg...do tego od początku tej ciąży mnie nie dopuszcza i się złości, jak kibelek np umyję, bo to chemia i jak nie muszę to mam nie wdychać i nie wisieć nad kiblem czy wanną.i okna mi umył i koce prał, bo do pralki nie wlazły.nieraz mi go żal, bo czasem wraca ok 23 ze służby, następnego dnia na 14 do pracy, ale jak uznaje, że czas sprzątać jego rewie, to nie siada przed tv tylko bierze się za robotę,potem szybki obiad i do pracy.ale on traktuje te zajęcia jako jego wkład w moją spokojną ciążę-żebym się nie przesilała i tym samym nie stworzyła zagrożenia dla ciąży.
Aniołki, widziałam te kocyki na żywo:)fajne i milusie.ja już mam kocyk http://allegro.pl/dwuwarstwowy-cieplutki-kocyk-bobas-i1313143231.html ten czerwony, też milusi.no a większość rzeczy kupuję jednak na allegro, bo porównałam ceny ze sklepowymi i za głowe się złapałam jaki sklepy mają narzut na dziecięcych rzeczach.

a my z T to te moje nadprogramowe kg na żarty bierzemy-ja mu marudzę, że on sobie lata teraz jak wolny ptaszek,że może mi mówi, że idzie na służbę, a gdzieś na baby lata, bo przecież ja gruba baba po mieście szukać go nie będę...a on, że kto by go chciał, że zamiast kaloryfera ma piec hutniczy, że kolejny siwy włos wyrwał i że taki w ogóle brzydki i zmęczony...:)

Ostatnia edycja:
reklama
no niestety ceny w sklepach powalaja na kolana :szok::eek: ale na szczescie znalezlismy niedaleko sklep ktory ma ceny jak na allegro (zreszta na allegro tez sprzedaja)a nawet taniej bo za przesylke nie placimy ;-) i np wanienke,stojak pod nia,przewijak,podklady,podpaski te wielkie i mniejsze :-p,gruszke do nosa,termometr do wanienki,majtki siatkowe dla mnie,myjke dla dziecka,przescieradlo,pieluszki z ceratka,pokrowiec na przewijak i te inne duperelki kupilismy u nich i wyszlo naprawde nieduzo
a butelki kupilismy z TT bo byla promocja ;) wiec zestaw wzielismy http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-dla-noworodkow-2379-i1317763388.html
julitko kocyk slodki :)))

Ostatnia edycja:
no to macie szczęście, że jest w pobliżu taki sklep, bo u nas - masakra!!!nawet jakbym miała 5 razy za przesyłkę płacić to i tak taniej by wyszło.zresztą zrobiłam "analizę rynku allegro"i wynalazłam 3 sprzedawców, u których kupowałam kilka rzeczy na raz za jednorazową opłatą stałą za przesyłkę wiec się opłaciło:)
generalnie została na liście wanienka, przewijak/to w sklepie kupimy/, łóżeczko z materacem/mam na allegro upatrzone/, jeszcze jeden ręczniczek, apteczkę uzupełnić i kosmetyki/to też już w sklepie/aptece i tyle.i już mogą być święta:)
aa no właśnie butelki - ja butelki będę zamawiać philips avent, bo mam część akcesoriów tej firmy od siostry, min laktator, to już tak żeby pasowały.ale jedną jakąś dostałam lovi-słodziutka:)

spadam Kochane, bo szpilki na giewoncie.przypadł mi do gustu ten serial-zwłaszcza, że ma tylko 13 odc chyba i dziś jest przedostatni.a poza tym mały już się chyba denerwuje, że tyle przed kompem siedzimy:)
buziaki więc i do jutra
zaraz mężuś wróci, to może jakąś kolację zrobię dla niego, bo ja to 2 kubki mleka i w brzuszku radość wielka:)

Ostatnia edycja:
ja wlasnie nie mialam nic od nikogo to moglam w sprawie butelek decydowac dowolnie ;) ale myslalam nad aventem-tylko ze TT byla promocja :D i dlatego tak wypadlo :p laktator tez bede kupowac z TT ale to jakos blizej porodu :) i chcemy jeszcze monitor oddechu....ogladalismy ten angelcare,ale drogi jest ;( chcialabym cos tanszego....

Witam, wróciłam i się zmęczyłam. Zawitkowskiego nie było niestety. Ale ogólnie było fajnie, tyle, że trudno siedzieć tak długo w jednym miejscu i gratisy też takie średnie, za to długopisów mam z 5 i głównie próbki. Wiedza przydatna, szczególnie, że ja na szkołę rodzenia nie chodzę, zawsze coś.
Któraś się pytała co to za spotkania, jak się wpisze w google mama rozmawia to wyskoczy ta strona, mają spotkania w kilku miastach, Lili pisała, że to od nich z Poznania jest.

Co do łóżeczka to ja kupuję już w grudniu, wolę mieć, w styczniu zrobię resztę zakupów coby na luty był spokój. A z butelek to ja kupuję z Nuka First Choice, zresztą na początek niepotrzebny wielki zestaw jak się chce karmić piersią. No i mam jedną z Aventu, bo dostałam w wyprawce od lekarza.

my zdecydowaliśmy, że nie będziemy kupować monitora, zobaczymy, jak będą wskazania, to u nas chyba można nawet w szpitalu wypożyczyć.

A u mnie właśnie łóżeczko się zwolniło, od tygodnia przenieślismy synka z sypialni do malego pokoju, który z naszego pokoju roboczo-komputerowego przekształcamy powoli w pokój dziecinny (z wygody mały spał z nami w łóżeczku w sypialni). Został tam na razie nasz komputer i książki w jednym regale. Na razie synio szczęśliwy, ze jest taki kolorowy, bo ma bardzo kolorową posciel, a łóżeczka nawet nie składamy, bo się już niedługo przyda. Z zakupami ze względu na naszą sytuację na razie się wstrzymuję, dobrze, że mam praktycznie prawie wszystko po synku, jedynie muszę dokupić kombinezon, pampersy, proszek do prania i parę kosmetyków :-)

Witam wieczorowa pora a raczej juz pozna noca

U mnie wszystko ok. U lekarza tez wszystko było dobrze..... Dostałam ponowne skierowanie na mocz, co do insuliny powiedzial ze mam jej nie brac :) co mnie bardzo zadowoliło zwłaszcza ze sama mysl ze mam kłóc sie w brzuszek mnie przerazało....Powiedział zebym jak tylko mogła wstrzymała sie od słodkosci i tyle.... Na to ze mam upławy nic nie dał
Powiedział ze chce poczekac na wynik moczu wiec kolejna wizyta 1 grudnia z wynikami.
Jedynie co mam brac do Provag,nospa, rutinoscorbin i asparin czyli to co ciagle
biore.... Waga podskoczyła od poczatku ciazy do 70,5 czyli 5,5 kg do przodu, cisnienie w normie:) Szyjka w porzadku, serduszko dziecka osluchane i tez wszystko ok.
To chyba tyle

Wybaczcie mi ze dopiero teraz pisze, wczoraj po lekarzu zaraz były zakupy potem remoncik a na koniec jeszcze gosci wiec nie miałam mozliwosci siasc przed laptopem i z Wami popisac... Dzis przez to ze pospalam prawie ze do 12 tez dzionek minal mi na róznych rzeczach i dopiero teraz mam mozliwosc cosik Wam naskrobac

Niucha masz cudnego synusia jaki on słodki:-)

Martusionek nie martw sie na zapas, mam nadzieje ze jutrzejsze badanie serduszka dzieciatka wyjda pomyslnie:-)

Wiolka co do wagi sie nie martw , wrecz przeciwnie sie ciesz, ja miałam do 26 tygodnia nie cale 4 kg do przodu teraz jestem w 30 tygodniu i mam 5 kg tylko do przodu....
Brzuszek Ci jeszcze urosnie zobaczysz, masz dopiero 26 tydzien gdzie tam 40 :)))

Julitko co do seksu powiem tak podsuń mezowi jakis artykul albo znajdz cos na internecie z informacja ze seks w ciazy jest wskazany, bo jak mamie jest dobrze to dzieciatku tez:)
A co do tej poscieli podpisuje sie pod tym co inni pisali ze jak tesciu kupuje to nie ma co sie zastanawiac ;-)

Kaira24 no to maz sprawił Ci prezent , sliczny wózek..... Wyczytalam ze cos szydełkujesz mam nadzieje ze jak skonczysz do poakzesz nam swoje dzieło:cool2:
GosiaLew TRZYM SIE z ta dieta jeszcze troszke , DASZ rade
A z tymi placami wybiajacymi sie w brzuch to sie wstrzymaj bo dziaciatko to zapamieta i bedzie Tobie dawalo popalic :sorry:

Ola nie martw sie na zapas zamiana miasto....Nowe miasto, nowe znajomosci, nowe mozliwsci ... I wiesz co nie wazne gdzie bedziesz byles miala dostep do neta bo masz NAS!
Normalnie z ciaza Ci do twarzy, no i ten dekolt maz chyba zachwycony jest ;-)
A swoja droga to szukam tego wieloryba na Twoich zdjeciach i jakos go nie umiem znalezc

Lucyf słodki ten Twój Miłosz:-)

Daaaa zdrówka zycze

Co do mezów i ich opin na temat wygladu , to widze ze jest wiele zdan na temat atrakcyjnosci kobiet w ciazy....Mój cale szczescie jak sie smuce swoim
wygladem mówi ze slicznie wygladam:-) Odrazu to mnie wzmacnia.
Poza tym mówi ze w ciazy wiadomo brzuszek staje sie wiekszy bo tam dzidzia
mieszka i czym wiekszy brzusio tym ma wygodniej..
Nie dajcie sie mezom jesli mówia inaczej, swiadomosc ze jeszcze hormony nam szaleja powoduje ze moze Nam sprawic przykrosc takie gadanie mezów...

Ale sie rozpisałam chyba juz pisze od rzeczy, nic zmykam spac
Odezwe sie jak wyspie, bo mam pare dylematów i chcialabym znac wasze zdanie na poszczególne tematy

Poki co mówie DOBRANOC , zapewne wiekszosc z Was obraca sie na drugi boczek :-)

Witam :) własnie was doczytuję:)
Carri miło że się odezwałaś i nie musisz brać tej insuliny i tylko 5,5 na plusie moje gratulacje!!!
Julitko śliczne te kocyki, ja kupiłam jedynie gruby a 2 dostałam w prezencie. U nas też w sklepie ceny z kosmosu na all wyszło najtaniej nawet z przesyłką.Butelki mam z biedronki z kubusiem puchatka nastawiam się na pierś najwyżej maż pojedzie do sklepu. Musze tylko kupić smoczek.
Ewitko no to jednym słowem duża oszczędność:)
Olu ja nie pamiętam co to seks:p i nawte nie mam na niego ochoty, w sumie zawsze miałam słabsze libido a teraz zero mam nadzieje że po ciąży wróci do normy
Gosiu to odpocznij po wczorajszym
lucy jedna fotka a ile możesz przyjemności dla naszych oczu narobić:)
Just jak po nocy??
Kasikz jak Pola?
Jankesowa widzę ze imię wybrane:) Ładnie!!1
ananas, ewcia, jeżynka Daa (jak choroba), Lili She Co u was?? I których zapomniałam wywołać niech się też odezwą:)
A ja miałam dziś straszny sen że odeszły mi wody, a ze co 3 h wstaje do ubikacji to miałam niezła schize.Ale wszystko jest oczywiście dobrze. jadę kupić sobie jakieś tanie buty na ta zimę, z dobra podeszwą bo co roku mam zaszczyt leżeć na ziemi.Mała od 2 dni łądnie dokazywała i jestem happy. Miłego dnia

reklama
melduję się i ja:tak:

oczywiście przy mandarynkach:-D:-D

dziś mam mega powera i będę tylko z doskoku...

z rana musiałam coś załatwić, myślałam, że się nie uda, a się udało:-D:-D:-D

ha i słonko chyba na mnie dobrze działa...

no nic kończę mandarynki i biorę się za sprzątanie:tak:;-)
buziaki dla każdej!

jutro 17 tydzień:szok::szok:
ale ten tydzień szybko zleciał...:szok::szok:

Do góry