reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

jankesowa masz rację Gosia pocieszyła:) Mam nadzieję, ze ja jutro Ci pocieszę i powiem po wizycie, że Niuniuś fikał, a ja nie czułam:) Mojemu też coś ciężko kupić i od jakiegoś czasu już tego nie robię, no chyba ze perfumę, bo w końcu powinien pachnieć dla mnie:))

Pati jak tam pisanie pracy, bo mi nie idzie, oj nie... wiecie muszę się wsłuchiwać czy synek kopie i mnie to najwięcej zajmuje hihi
Ola mój mąż to skorpion i wiesz tak kochanego człowieka drugiego nie znam:) także niech synek termin wybiera, obojętnie spod jakiego znaku będzie, będzie najlepszy.
ruda witaj.
My zaprosiliśmy przyjaciół na obiad, mąż wszystko przygotował, ja tylko muszę dopilnować, żeby się upiekło.

reklama
A ja właśnie jadę na spotkanie Mama Rozmawia do Gdyni, opowiem Wam jak było i zobaczę co będzie gadał Paweł Zawistowski

Aniołki skoro opinia specjalistki pozytywna to dobrze:) bo przekonana co do fryz nie byłam.a cyc jak dojny i boję się żeby nie urosły po porodzie. za środę już trzymam kciuki,a o szyjkę się nie martw, bo na pewno jest ok.poza tym już 29tydzień zaraz się skończy:)
Lucy ale słodziaśnie śpi :)hihi.cudeńko! a w którym tygodniu urodziłaś?bo jak dziś patrzyłam w internecie na statystyki to większość po terminie a najwcześniej w 40tygodniu
Gosiu ,kairko dziękuję za pocieszenie:) już nie będę z tym wielorybem ale cóż tu zrobić jak co i rusz słyszę,że wieloryb pożarł narzeczoną i jest baba:)
Kaira co do usypiania też mam plan ,że w łóżeczku,a co z tego wyjdzie mam nadzieję,że wam niedługo powiem:)
Martusionek ta głowa pewnie z nerwów,albo ciążowo mi też się zdarzało.ale zobacyzsz jutro,ze będzie ok:)
a co do facetów nie dogodzisz:) mój to lubi drobne i nawet 30kilo mniej jak wazyłam nie byłam dla niego laską ze snów:)cyce zawsze mówił,że wielkie.a położenie jak główkowe to dobrze:)

Annas ja widzę,że masz jak ja:)tez patrzę w szkole na rodziców i nieraz jestem przerażona:) ale swoje czy się uda wychować tak jak się zamierza to nie wiem:) serducha z radością słuchałam i zastanawiałm się czemu bryka a w domu mnei olewa:)
w sumie brat mojego M też skorpion i fajny facet.
Jankesowa ja Twoje zdj dobrze pamietam szczuplaczku:)
Ruda fluidki ciążowe Ci ślę^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Ewcia z tym spaniem to tak jest falami:)
Gosia nigdy nie widziałam tego programu

dzień zmarnotrawiony.poczytałam,odkurzyłam i poszłam spać!!! śpię i śpię więc chyba poród nie zbliża się skoro zamiast szału sprzątania i energii ja tylko bym spała:) ale wyjdzie kiedy będzie chciał fakt.w sumie to jeszcze ma czas.tylko ja doczekać się nie moge

Ostatnia edycja:
witam
praca lic.... annas u mnie tez masakra.... i tak jak oli chce mi sie spac :/ plecy mi napierdzielaja tak ze ledwo siedze juz.... kurcze ja juz chce ten cholerny grudzien bo zwarjuje juz.. maly kopie po zebrach i nie powiem ze to nie mile ale czasem zaboli....

lucyf ja juz tez chce skarba tak nosic :-)

no i tez mam plan zeby bobasek w łózeczku sypiał.... ale czy to sie sprawdzi jakos watpie.... bo łóżeczko koło łóżka moze z metr jest od łóżka....

lezaczek mi dzis przyszedl :-) jest super :-D

dobra ja ide sie polozyc papa

Ostatnia edycja:
Pati a ja Ci zazdroszczę tych kopniaków mnie nigdy nic nie zabolało bo w ogóle ledwo go czuję.chyba,ze szyjka macicy czy coś w okolicy ale też kilka razy tylko.pewnie jak głowę wcisnął mocniej przy wypinaniu. a praca się napisze choć ja cieszę się ,że miałam tylko magisterską:p

Witam się po południu, a za oknem jakby środek nocyL
Daaa, no weź Ty się nie wygłupiaj z tym choróbskiem.mleczka zapas nazbieraj, a sama główkę czosnku i się bez antybiotyku obejdzie.duuuużo zdrówka.
Annas81, &&&za jutrzejszą wizytę.na pewno wsio będzie ok.Ja na którą idziecie?i wcale nie jest tak, że musisz już ruchy czuć wyraźne, bo pierworódki mogą nawet koło 22-23tyg poczuć.gdzieś czytałam, że martwić się można, jak ok. 26tyg nie czuje się ruchów.ale na pewno na badaniach będziesz miała już sprawdzane serduszko, więc sama zobaczysz, że u niunia w porządku, tylko ma jeszcze dużo miejsca więc się nie rozpycha.mnie mały „smyrnął”jakby koło 19tyg, a później długo ciasza była, a ja szalałam z niepokoju.no ale jak się w końcu rozkręcił...Jspokojnie-masz jeszcze czas
Kaira, a Ty dziś znowu na co kasę roztrwoniłaś???już chyba wszystko masz dla dzidziusia.
Aniołki,TAK JEST!!OPTYMIZM PRZEDE WSZYSTKIMJA Ty urządziłaś już pokoik dla dziecka?
Gosia, no ja też myślałam o tym, żeby dla dziadków „instrukcję obsługi”dziecka przygotować, ale wierz mi, że oni i tak zrobią swoje, jak Ty nie będziesz patrzyła;)no bo to się tak przyjęło, że rodzice są od wychowywania, a dziadkowie od rozpieszczaniaJ.mój teść np. był niemal zbulwersowany jak mu powiedzieliśmy, że chcemy najzwyklejsze łóżeczko, no bo jak to dziecko nie będzie kołysane????na szczęście łóżeczko wybieramy my a on tylko płaciJco do pościeli, to ja się zastanawiam tylko czy drugi kpl brać też z ochraniaczem, czy same poszewki, no bo będzie przecież inny wzór, a z ochraniacza poszewki zdjąć nie można i wymienić na inną
Ola, super, że u Julka ok.Jno a sesja....na łóżku to chyba jakaś rozbierana później była;)sam sex normalnie;)wyglądasz naprawdę superJ
Lucy, ale wyluzowany MiłoszekJsłodziakJ
Maruś, położenie jak najbardziej ok:)nic się nie martw!ma być ok. i będzie!!!
Jankesowa, hihi, jak weszłam teraz na forum, to też mi ręce opadły i przyszły te same myśli, że wczoraj,to cisza a dziś jakieś szaleństwo.to kiedy u Was wizyta?w przyszłym tyg?
Ruda, życzę z całego serca, żebyś jak najszybciej tu na stałe zagościłaJ

Noo przebrnęłam;)
A ja Wam się pochwalę, że dziś udało mi się męża zbałamucić;)ale gadałam z nim i się uśmiałam, bo nie chciał się przyznać właśnie, że nie chodzi o to, że coś dziecku zrobi, ale zwyczajnie mu głupio, bo jak to powiedział”ja mu tak mówię, że synek tak wszystko rozumie, no i żeby do niego gadał”.hihi. faceci są czasem tacy słodcyJ
A koleżanka przyniosła mi w spadku torbę ciuszków-pyszota-piękne!a wczoraj wprzyjechała paczka z pieluchami i kocykiem, no i dziś pranie, a pewnie w poniedz kolejna przesyłka dotrze.
[FONT=&quot]Powiedzcie w którym tygodniu kupowałyście łóżeczko?bo powiem Wam szczerze, że mam jakieś takie dziwne przeczucie, że nasz syn nie zechce jednak posiedzieć do stycznia...ale może każda z nas ma takiego stracha.
[/FONT]

julitko no pokoik tak jakby zaczol sie robic :sorry2: tzn komode juz kupilismy na Olafowe rzeczy i stoi...tyle ze musimy zakupic szafe do przedpokoju jeszcze co by wyniesc nasze ciuchy z pokoiku :-) jak przytargamy lozeczko to sie wszystko zrobi :tak: a mamy zamiar odebrac je razem z wozkiem-maja ze sklepu dzwonic po 20 listopada czy juz wozek jest na sklepie :eek: mysle ze w polowie grudnia wszystko w pokoju kluska bedzie ustawione :tak:
a z tym nie czekaniem bobasow do terminu to tez tak mam ze wydaje mi sie ze Olaf zaszczyci nas wczesniej swoja obecnoscia po tej str brzuchola :confused: ja u siebie obstawiam polowe stycznia :sorry:

Ostatnia edycja:
kurka, a ja się nasłuchałam jak to styczniowe dzieci wraz z szałem przedświątecznym i tą atmosferą lubią wcześniej choinke zobaczyć i głupia mam stracha, że tak będzie,zwłaszcza jak nasz maluch od początku na starszego wyglądał...wolałabym żeby posiedział do stycznia, ale tak właśnie dziś myślałam kiedy najwłaściwszy moment na łóżeczko jest, ale skoro Wy już zamówiliście...

reklama
ja sobie obiecalam ze w grudniu bede miec juz wszystko przygotowane.....wole miec wczesniej niz jakbym miala urodzic troche wczeniej i sie denerwowac ze nie gotowe jeszcze..a z chlopami to wiadomo zrobia ale....hmhmhmh....pozostawia to wiele do zyczenia ;P no z usg ostatnio termin wyszedl mi na 27 stycznia :p

Do góry