reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam i ja po zakupach.Pogoda okropna:(
Ewciu ja też nie raz myślałąm że to to wody ale niestety zdarza się kobietą w ciąży mieć mokro, mnie uspokoiła Mysza i ola**
Olu jak po Ktg, co do Lublina może życie napisało Wam taki scenariusz:)Głowa do góry
Daa kuruj sie kochana
Julitko dziękuje z całego serca:) Co do pościeli ja mam 2 prześcieradła jeden cały komplet z baldachimem i jeden 2 cz. Dużo moich koleżanek stwierdziło ze nie ma sensu wydawać na pościel bo potem i tak dziecko śpi z rodzicami w łożku:p
Ananas Ale ci ten suwak poleciał kiedy to mineło już 20 tydzie/n:)

reklama
witam i melduje ze zyje ;-)
u mnie wczoraj pokazaly sie w moczu sladowe ilosci cukru :-((sprawdzam paskami keto diastix)ale dzis juz nie ma...nic slodkiego nmie jem od dzis naprawde(wczesniej zdarzylo mi sie cos skubnac :zawstydzona/y:) i moze to przez to ze wczoraj zjadlam i drozdzowke i jogurt duuuzy o smaku owocow lesnych :confused: Gosiu podpowiedz :sorry: czy to tak moze byc ze jak cos slodkiego pochlonelam to w moczu od razu sie cukier pojawi??? :eek:
ewciu oj jak ja wiem co przezywaz w TYM tc....:-(....kiedy u mnie wyskoczyl 23tc...balam sie niesamowicie...ale trzeba to przezwyciezyc-a ty Silna kobitka jestes i dasz rade :tak: zanim sie obejrzysz bedzie blizej niz dalej ;-) tak jak u mnie :szok: w szoku glebokim jestem bo "zaraz" grudzien a ja tak bardzo chcialam zeby wrzesien i pazdziernik minol :sorry: ja tez mialam niedawno schizy czy wody nie sacza sie...ale nie....cale szczescie....a co do sluzu to ja mam wlasnie przezroczysty\bialy i jest go meeega duzo :sorry2:
martusionek &&&& za Tomusia..... zobaczysz ze serduszko bedzie takie jak ma byc :tak:
ola no chyba cie nie zatrzymali po ktg :szok::dry: pisz tu szybciutko jak sprawa Julkowego wyjscia wyglada :-)
annas kciuki za wizyte trzymam :tak:
no a reszty jak zwykle niepamietam :zawstydzona/y:
buziaki dla wszystkich dzieciaczkow-tych w brzuszkach i na zewnatrz ;-)

Aniołki- sądzę, że po środowej wizycie jak zobaczę, że wód jest wystarczająca ilość, to będę spokojna:tak:

bo reszta, która u nas się działa, to właśnie była spowodowana brakiem wód...

ale tak jak jedna z Dziewczyn napisała, nie ma co porównywać ciąż...

Witam

Ola** jak tam po ktg?
Julitka ja planuję kupić jeden komplet pościeli z wypełnieniem plus dwa komplety na zmianę (poszewki na poduszkę i kołdrusie) i 3 prześcieradła. Najdroższy jest ten pierwszy komplet a reszta już nie a dziecku często się zmienia.

Kaira no ja nie mam zamiaru żeby dziecko spało z nami w łóżku. rozumiem, że czasem się bierze do siebie, ale nie żeby się przyzwyczajało i potem nie chciało samo spać. To tak samo jak z usypianiem, byle nie przyzwyczajać do bujania i jak do mnie dziadkowie będą przychodzili a mam ich wszystkich na miejscu to też nie będzie noszenia wnuczka/wnusi na rękach, potrzymać tak, ale nie ciągle nosić i tulić. Tym bardziej, ze moja mama przy swoich wnukach zachowuje się jakby w zyciu nigdy dzieci mały nie miała (chyba jej się zapomniało);-) a moja teściowa zachowuje się tak jakby była najmądrzejsza we wszystkim i uważa, że lepiej zrobi a jak patrzę jak opiekuje się dzieckiem mojego szwagra to ja bym w życiu tak nie postąpiła ze swoim dzieckiem - cóż każdy ma swoje metody wychowawcze:tak: Ale sie rozpisałam, tak mnie naszło z tym braniem do łóżka dziecka.

Daa kuruj się kochana, żebyś Darią mogła się zająć i przytulić.

Annas kciuki za wizytę, napewno z synkiem wszystko ok, tylko, że na ruchy to za wcześnie jeszcze.

Aniołki z tym cukrem w moczu to może tak być jak piszesz, ale nie wiem, bo nie mam cukru w moczu, póki co ja pilnuję żeby w nocy cukier był na poziomie 60-90 więc ja jem kolacje tak do 19 a potem koło 22 ale raczej przed to jem tylko owoc , żeby za bardzo też mi nie spadł cukier. O takiej wyżerce jak ty to ja mogę pomarzyć:tak::-) bo wtedy przez noc to bym miała za wysoki i mogło by tak być, że wtedy cukier jest w moczu.

Ostatnia edycja:
Annas kciukiz a jutro:) jeszcze się rozrusza ,a jak nie to jak ja będziesz panikować do samego końca:)ale na pewno wszystko ok
Ewciu dobrze,ze juz nei denerwujesz się:)
Kaira ja w sumie wierzę w przeznaczenie,co ma być to będzie choć póki co jakoś zupełnie ten lublin mnie przeraża,ale wiem,ze M zależy.nie chcę żeby potem do końca życia mi wypominał,że starciliśmy szanse
Aniołki z cukrem to ja nie pomogę,ale jak dizś nie ma to moze jakiś błeny pomiar:)

na ktg nawet bobas odzywał się! w szoku byłam:) ale generalnie to nic się nie dzieje .kolejne za tydzień w środę:)
przynajmniej bobasowego serducha się nasłuchałam więc chwilę nie martwiłam się,że coś nie tak.
a tak w ogóle to ostatnio M mówiłam,że lepiej jak mały chwile poczeka ponieważ wolę żeby był strzelcem niż skorpionem:)bo skorpiony podobno są wredne a skorpion chyba 21 kończy się:p każdy ma zjazdy a wg mnie coś jest w tych znakach zoodiaku:)

fota fryzu,wieloryba i kwiatka, bo mi dziś zakwitł :) jeśli chodzi o fryz w zachwyt nie wpadłam,ale wygodniej i rozczesują się, bo już miałam długie. w dresiku i z dojarnią na wierzchu no ale cóż poradzić.

a i waga ma 82,900!!!! ale cóż :(

Załączniki

• DSCN4250.jpg
    DSCN4250.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 49
  • DSCN4259.jpg
    DSCN4259.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 61
  • DSCN4262.jpg
    DSCN4262.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
ewciu ja tez mam w srode wizyte :-) wiec trzymam za Was kciuki...ja znow przy kazdej wizycie obawialam sie o ta moja szyjke...ze uslysze ze ssie skraca,otwiera i wszystkie te zle rzeczy sie z nia dzieja....ale jak lekarz na kazdej wizycie ja chwali:ze dluga,zamknieta itd to czuje wieeeelka ulge....co nie zmienia faktu zde przed kazda kolejna wizyta cos w glowie na ten temat znow sie tlucze :dry: eh...my Mamy po przejsciach :sorry:
i fakt nie mozna porownywac ciaz ...ja jestem w 4 i kazda jest zupelnie inna....w 3 poprzednich smierc dzieci nastapila w zupelnie roznych tygodniach....
bo w tej 4 wiem ze skonczy sie powodzieniem gdzies miedzy 38 a 40 tc :tak: i u ciebie tez tak bedzie :tak:
ola jaka sexi Mamuska ;-) slicznie wygladasz w tych wloskach :tak: a ten cyc :-p i brzusio cudny :tak: wogole wyladasz suuuperowo :-) i ciesze sie ze ktg ok :tak:

Ostatnia edycja:
ola no slicznie wygladasz i ja nie uwazam ze wieloryb:) a jesli nawet to bardzo ladny:tak: co do ktg to ja bylam w pon i nic nie zapowiadalo porodu a w piatek wyladowalam na porodowce tak ze nie znasz dnia ani godziny:-D

a to moj cyc noszony przez tate do odbicia z czego sobie bimba P1000842.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Ola zaraz ci tyłek przetrzepie jaki wieloryb Ja widzę piękną kobietę w ciąży, ślicznie wyglądasz a dekolt jaki ponętny. Zobaczymy ile julek wytrzyma:)
lucyF-ale masz skarba w domu sama słodycz:)
Aniołki witaj:) masz świętą racje ja mam już 6 próbę:p i będzie pozytywnie zakończona
Gosiu też mam plan usypiania w łożeczku zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja wracam po macierzyńskim do pracy więc musze mała przyzwyczaić do spania samą, bo jeszcze nie wiem jak będzie to wszystko wyglądało.
oj zmykam bo małą sie denerwuje jak za długo siedzę. Czekałam na wieści Oli i sie doczekałam

Do góry