reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Agniesiu kciuki zaciśnięte:)
Aniołki ja też ostatnio chrapałam:)byłam w szoku jak M mi powiedział.ale tak mi się zdawało ,ze obudzilam się na własne chrapanie:)dziwne ze trzeba SR do porodu:(
super ,ze wszystko ok:) no i kawał kluseczka już:)
Ewela ja wlasnie odpisuję:) jeszcze nie zdążyłam, bo sporo napisałyście.co do czasu to jak leci widać po waszych dzieciaczkach słodziaczkach:)dopiero w brzuszku a teraz proszę .nie złość się pewnie przeoczyły Twój post albo nie zdążyły odpisać.
Lucy to w takim razie z ciuszkami mnie uspokoiłaś choć ja i tak panikara:)
Julitka Pati ja piorę przynajmniej raz dziennie,wczoraj nawet trzy pralki.fakt,ze niepelne.ale bobaska nie ma, a ja i tak mam co prać.mój M smieję się ,ze mam nałóg prania:)a co do suszenia to w łazience spokojnie się mieści a w razie czego kaloryfery są lub latem balkon:)
Martusionek dobrze będzie ,najwazniejsze ze dzidizus zdrowy.,ja bralam furagin często i wracalo,a raz wzielam cos innego i mam spokój.niestety nie pamiętam co to było.a do mycia lactacyd polecam
Lili ja pamiętam jak mój dziadek miał kasety z moim gaworzeniem:) super ,ze nagrywacie

a mi się dziś śniło,że Julka już miałam na rączkach w domu i zabierałam się do kąpieli.miałam problem jak to ogarnąć logistycznie:) rozebrac zeby nie zmarzl przeneisc do łazienki i w ogole:)i wody do wanienki keidy nalać.niezła schiza ale sen przyjemny

reklama
gosiu cieszę się, ze cukier jest ok, oby tak dalej, widzę że ładnie ustawiasz sobie dietę :)

Annas dziękuję za pamięć :) jesteś kochana :) mam nadzieje, że masz L4 i dużo odpoczywasz? A kopniaczki poczujesz już lada dzień :)

Ewelinko bardzo się cieszę, ze okruszek pięknie rośnie, muszę to napisać :) A nie mówiłam :) Dbaj o siebie a takie ciacho z brzoskwinkami tez bym wszamała :)

ola poród już niedługo, więc już niedługo będziesz kompinowała z kąpielą w realu :)

Ale jestem wściekła - szczepienie się nie odbyło bo
1) nie było szczepień w zeszłym tygodniu i skumulowały się dwie grupy
2) bo dziecka nie umówiłam wczoraj - to nic, że miałam przez nich datę wpisaną w książeczce i mówiły, że tylko choroba dziecka powoduje, że mnie nie ma
3) w czwartek jest święto więc mają zamknięte
4) lekarz jest tylko godzinę :szok:

Mam przyjść za tydzień we wtorek, w poniedziałek zadzwonić i dziecko umówić po 14.

Kur.. na moje pytanie czy po 14 to jest 14:05 czy 14:56 babka powiedziała, że to różnie :wściekła/y:
Na moje pytanie po cholerę mi ta data w książeczce - bo wpisujemy, żeby było wiadomo kiedy minęła odpowiednia liczba tygodni.
Popatrzyłam i powiedziałam, że do 10 umiałam liczyć mając 3 lata i wyszłam :wściekła/y:

W poczekalni wielkości standardowego dużego pokoju w bloku było 30 mam z dziećmi, a niektórym towarzyszyli też tatusiowie, takich fajnych leżanek a'la przewijak jest 10 reszta w wózkach lub na rekach, nie było czym oddychać, duchota straszna, wojna o swoją kolejkę - masakra jakaś. Lekarz się spóźnił 10 minut, ale o 12 kończy! :sorry: No i były jeszcze wózki i nosidełka w osobnym takiej przedpoczekalni. Wszyscy stali :sorry:

Zadzwoniłam do A. ponarzekałam i chciałam tam wrócić, ale stwierdziłam, że szkoda mi Adrianny żeby tam się kisiła :confused2:

W sumie teraz chce mi się już śmiać :laugh2:

Lili no to musialas sie na denerowac:wściekła/y: ojj czasami warto powiedziec w twarz bo w tej sluzbie zdrowia to jakas paranoja. Tak samo jak u mojego gina chodze na prywatnie i na godziny po pisane ale moze sobie przyjsc jakas tam pani ktora miala np na jutro wizyte i sie wpierdzielic a ty sobie siedz i czekaj...
ewelinko ja bym chciala zeby moj poszedl ale zrazil sie tamtym ginekologiem i powiedzial ze nie pojdzie moze da sie namowic kiedys, my tez narazie bez ugi bugi jakies 2 dni temu byla proba to czulam sie gorzej jak przy pierwszym razie zdziewiczalam do konca:-p:-D
agniesia- kciuki zacisniete obowiazkowo&&&&
martusionek
- to czekam na relacje, co do rozmiarow to zamowilam getry na allegro i tez rozpisane w cm a jak przyszly to na taka 10latke by pasowaly a nie na mnie, paranoja ale nie odsylalam bo 19zl kosztowaly to szkoda zachodu

Reszte nadgonie pozniej bo jestem wyj***** jak koń po westernie:eek: za wnet wstalam 6.20 potem do krwi, zakupy, zaczelam obiad robic i musze zalegnac bo kiepsko juz do uslyszenia pozniej.

Ewela, zarzucasz nam olewkę i nieuwagę, a sama nie zauważyłaś, że ja Ci odpisałam:p więc masz dowód, że nie raz w natłoku naszych postów któryś ucieknie:)

Aniołki, Ewelinko!gratuluję udanych wizyt i dzielnych dzieciaków:)!!!
Kasikz, mam nadzieję, że kryzys szybko minie i znów będzie sielsko-anielsko;)
Agniesia, &&&
Pati, co u Was?
Martuś, super ten płaszczyk!

no i nie wiem co jeszcze miałam poodpisywać:/bo jednym okiem w kompie a drugim w kuchni.muszę przed sr obiadek zrobić.dziś szynka w marynacie musztardowej zapiekana z ziemniaczkami i ogóóórkowa")

Czesc dziewczynki.

Lili no to sie dzis troche zdenerwowalas...
My teraz mamy wizyte na 1 grudnia na szczepienie.Niby na 11.45,ale nigdy to nie jest ta godzina bo zawsze jest ok 40 min opoznienia.

Mysza patrzalam dzis u mnie w aptece i 30 ml kosztuje 8,49 €.

Doczytam was pozniej teraz ide sprzatnac po obiedzie.

Buziaki

Julitka kuchareczko:) a ja zjadłam pizze mrożoną:p
Ilonka w sumei racja.dziękuję:* kciuki za ciebie trzymam nieustannie:) na ciazy po cięzko doczytac co i jak bo duzo starsznie i się gubię/

ale nie mogę doczekać się tego mojego szkraba,tzn niech posiedzi jeszcze ze dwa tygodnie.w ogóle mam jakieś zmienne nastroje:)

Lili bo tak to jest ,ze czl odechciewa się jak musi połazić do przychodni:(tylko najgorzej,ze nawet z dzieckiem i w sprawie tak oczywistej jak szczepienia.ja w limie ostatnio latałam między piętrami robiąc badania a potem po wyniki to samo bo...babka w rejestracji wydaje badania,ale poufne czyli WR i HIV juz musi lekarz.i baba ma tą kopertę w ręku:) kieruje mnie do lekarza,razem wchodzimy oddaje koperte lekarzowi i ja dopiero ją dostaję:) wiec boję się pomyslec co by bylo na nfz w normalnej przychodni.

Jankesowa miłego odpoczynku:)

Wiecie co dziewczyny, przykro mi sie zrobiło jak tu wczoraj napisałam, zadna nawet tego nie zauwazyła, rozumiem,ze sie zgadałyscie,zeby mnie olewać , szkoda,ze tak postepujecie. Podczytuje was caly czas,zeby wiedziec co u was słychac,ale nie zawsze moge napisac .

Miałam takie samo odczucie:tak:
Fakt że nie pisze ale czytam -staram się odpisać na pytania jeśli znam odpowiedź ale przestałam pisać co u nas bo nie bardzo był odzew na moje słowa
Ale w sumie stwierdziłam że czeka to każdą ciężarówkę;-)
Jest to wątek dla przyszłych mam (ja się tutaj dalej wpraszam pomimo ze już ciężarówka nie jestem) ale każda przyszła mama zostanie mamą i tez nie będzie miała czasu:-D

Poza tym Ala zdrowa ja też i mój mały brzdąc zaliczył pierwszą swoją podróż samolotem:-D
Do grudnia jestem u mamy bo miała operację więc nie bedę sie odzywała -w dzień nie ma czasu a wieczorem sił.
Pozdrawiam brzuchatki i przyszłe brzuchatki;-):-)

reklama
Gosiu niedowaga jest ponizej 18 bmi a ja musze wrocic do kg sprzed ciazy bo jakbym wrocila do pracy to musialabym cala garderobe wymienic a na to mnie nie stac:happy:

Do góry