reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Kasikz - no zaczynam powolutku, póki co i tak mleczko jest najlepsze, no ale musimy się uczyć. I tak zdarza mi się słyszeć od rodziców i dziadka np. wczoraj jak im mówiłam o próbach z ziemniaczkiem "Ty ziemniaki z sosikiem jadłaś jak dwa miesiące skończyłaś", tak jakbym nie słyszała tego już wcześniej z 1000 razy :eek:
U mnie póki co cycuchy pełne i niech tak zostanie ;-)

reklama
aniolki super ze Klusek juz taki duzy:) z tym cisnieniem to masakra tez tak mialam z tym ze moj gun mi wierzyl ze w domu wszystko w normie:))
jankesowa gratuluje synka:))))))wybralas juz imie?

Witajcie Kobity!
Wieści po wczorajszej wizycie:
Szyjka francja - elegancja, jedyny defekt mała nadżerka, ale póki co nic z nią nie robimy, dopiero koło 16 t.c. KRUSZEK ma 4 cm!!!!!!!!!!!!!! :-D I waży około 7 gramów!Serduszko bije bardzo mocno! I teraz najwazniejsze - kiedy mamusia patrzyła na monitor to spał, tylko tatuś zerknął..zaczął robić fikołki i machać rączką...a ja ryczałam jak głupia, to było takie wzruszające...ech...położna się wystraszyła, że coś nie tak, skoro tak ryczę, ale pani dr szybko uświadomiła ją o co kaman i zaczęli się wszyscy śmiać ze mnie łącznie z P. P bohater...ale jak ginka pokazywała nam, "tu jest nóżka, tu jedna rączka, tu druga, ooo a tu będzie albo sisior albo gwiazdka...." to gul mu skoczył, że zaniemówił :-D oczy się zaszkliły...oczywiście nie obyło się bez atrakcji...P pyta ginki, czy możemy już ten teges....więc pani dr spytała czy wytrzymać nie może? Na co P drapiąc się po głowie odpowiedział "no wie pani....ja to wytrzymać mogę, ale pilnowanie rąk żony jest już męczące".....myślałam, że go uduszę...no....to tyle...
Zaraz mykam na badanka, wpadnę potem!
Buziole!

Hejka!

Kaira, jeśli chodzi o te podkłady to coś takiego i w aptece jest dostępne (w trzech chyba rozmiarach), to tak jakby jeszcze było potrzebne: Seni Soft, podkłady higieniczne, 60 cm x 60 cm, 5 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Dobrze, że wyniki ok.:-) jasne, że kapusta zdrowsza niż słodycze, ale ja właśnie raz się tak nią objadłam, że potem zdychałam, więc smacznego ale z umiarem ;-)

Martusione, płaszczyk bardzo fajny J

Lucy, Lucy, to chyba duży był ten siedzący pies, co był równy z Tobą :p

Aniołki, super, że wszystko ok. i odpoczywaj ile się da, skoro Olaf tego wymaga J Powodzenia z dietą J Może coś jeszcze wykombinujecie, żeby rodzić razem skoro taką chęć macie. U mnie w szpitalu nie było takiego wymogu. A przy szpitalu działa płatna SR, więc jakby mogli to pewnie by „zachęcali” do korzystania i wymagali

Lili, super, że dzień fajny
Co do tego jedzenia ziemniaków z sosikiem to tak trochę przez palce bym patrzyła, bo może być tak, że teraz mówią, że 2 miesiące miałaś, a tak naprawdę było to co nieco później ;-)

Wiesz te fotki co wklejałam to przeszły cenzurę, są i takie po których te kiloski widać ;-)

Przewijak mam i jestem jak najbardziej za J, u mnie każde przewijanie na nim się odbywa póki co, bo młody jest już długości przewijaka (70 cm), no i wiercić się strasznie zaczyna, więc nie wiem co będzie dalej J

Gosia, super, że cukry coraz lepiej rozgryzasz J

Kasikz, powodzenia w walce z kryzysem i skokiem

Ewelinka, no nic dziwnego, że chciałaś P udusić :-)
Super, że wszystko dobrze, aż mi się też oczka zaszkliły. cudnie!

Narzekałam narzekałam, że młody nie chce leżeć na brzuszku to teraz mam za swoje. Odkąd nauczył się przekręcać to tylko na brzuchu by leżał, a ja tylko wycieram pawie, bo taka gimnastyka po jedzeniu wiadomo jak się kończy

Wiecie co dziewczyny, przykro mi sie zrobiło jak tu wczoraj napisałam, zadna nawet tego nie zauwazyła, rozumiem,ze sie zgadałyscie,zeby mnie olewać , szkoda,ze tak postepujecie. Podczytuje was caly czas,zeby wiedziec co u was słychac,ale nie zawsze moge napisac . A szczegolnie mi przykro ,ze Mysza nawet na Pw mi nie odpisalas,a tak sie zawsze interesowalas co u mnie slychac i wogole,totalna olewka.

Pozdrawiam was mimo to...

Witam z rana:) czekam na śniadanko mój A śpi od wczoraj masakra, jak nie spał prawie miesiąc to teraz nadrabia. Czekam na brata ma mi zawieśc do rodziców rogówkę pozbywam się spania, zeby nie było już takich najazdów ze strony gości, a po drugie królewna ma mieć tam pokój i potrzebuje miejsce:) Oczywiście dziecię aktywne od 20 do nocy.A matka przez dzień świruje że takie spokojne.Zmykam na snadanie.
LILI-ciesze się że znów masz niespożyta energie do działania
just79- ale jak ślicznie musi to wyglądać jak Szymuś tak dobrze sobie radzi, ach zazdroszczę
Ewelinka- fajny teks zawsze na kogoś trzeba zwalić winę Mój od początku ma zakaz :) I kruszek jak urósł:) Będzie dobrze
martusionek masz mega brzuszek wydaje się dużo większy od mojego ćudeńko
Aniołki no to super że wszystko ok, ty przy tej ciąży to cały czas na diecie :p
CArri,Kaatka, Niucha, Ola P_M, może jakiś odzew
Ewela-Nie złość się kochana, JA własnie doczytuję..Twój Tomaszek majuż 9 kg ale to przeleciało:) Ucałuj maluszka. Ząbki mu raz dwa wyjdą.Mam nadzieję że po szczypienie obiejdzie sie bez bolu!!! Miłego dnia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam się i ja!

ewela jak Ci zaraz do tyłka nakopię to zobaczysz! Co do pw to nie będę ukrywać że po prostu gdzieś mi umknęło...zaraz się naprawię! :-) tulam bo chyba coś humorek nie fajny!

Lili ja na allegro nie znalazłam tych kropli
A co do krwawienia to ja przecież tak samo miałam po zabiegu...widocznie taki mój urok :-D

Pati pranie suszę na suszarce :-D ciepło w domu więc przez noc wysycha, W rano prasuje i gotowe...i tak w kółko

Nocka u nas ok. Nakarmiłam Szymka o 22, dałam W do odbekania i padłam... o 1 w nocy na karmienie wstał W bo ja nawet oczu nie byłam w stanie otworzyć. O 4 szybko go nakarmiłam, zabrałam do naszego łóżka i spaliśmy do teraz.
Trochę mnie martwi takie mocne spanie przy Szymonku...ale moze się to jeszcze unormuje.

Zmykam bo obudziły mnie małe syreny niedawno węc zdążyłam tylko dać dziecku jeść i nic koło siebie nie zrobiłam, ale musiałam szybko do eweli napisać.

Idziecie jak przecinaki o 7 byla cisza i spokoj pojechalam krwi upuscic i prosze:tak:
ewelinko no to super ze wszystko ok i dzidzia swietnie rosnie, ojj te chłopy oni to zawsze potrafią moj nie chodzi ze mna na wizyty bo przewaznie mam rano badz w poludnie a on w pracy a druga sprawa to ten pierwszy gin wywarl na nim zle wrazenie:shocked2::sorry:

aniolki mmm klusek ale urosl dobre wiadomosci :tak:

martusionek plaszczyk prze sliczny tez go ogladalam bo u nas nic nie ma we wszystkim jak we worku wygladam... daj znac jak przyjdzie moze tez sie skusze tylko dla mnie pewnie rozmiaru zabraknie...:cool::crazy:

Dziekuje za gratulacje z okazji synka. Ktoras pytala o imie caly czas myslimy ale dominuje Olivier

Ostatnia edycja:
reklama
Ewela - wstawiłabyś jakieś zdjęcie spacerowe z morzem w tle, chodzicie jeszcze? Mi się po cichu marzyło pojechać na ten długi weekend, no ale chcemy samochód w grudniu kupić, dwa sprzedać więc doopa :confused2:
Ewelinko - super wieści, ha tak się cieszę, a P. niesamowity :laugh2:
Just79 - no faktycznie może tak być, że im się zatraciło poczucie czasu ;-)
Mysza - aż z ciekawości weszłam na allegro, a jak proponowałam je She miesiąc temu to było tego mnóstwo :shocked2: Niech Agnieszka Ci kupi i paczką wyśle - dojdą na pewno, ja co chwilę coś zamawiam i dociera
Kaira - buziam :tak:

A my na 11 na szczepienie :/

Do góry