reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

ja juz po wizycie :tak:
dziekuje za kciuki.....
w sumie nawet ok....cisnienie jak zwykle masakrycznie wielkie w gabinecie ale ginek uwierzyl ze w domu jest w normie :sorry2: szyjka ok....dluga i zamknieta...a moj bolacy brzuch to wina kluska i rozciagania sie wszystkiego...moj synus tak daje czadu tymi nozkami po dole ze poprostu czasem boli :dry: mam duuuzo odpoczywac-co tez robie-bo przy odpoczynku jest ok...Olaf "idzie"kopac gdzie indziej :baffled: Klusek wazy ok 900 gram :-)
a ten moj cukier.....hmmmm....mam zrobic sobie diete cukrzycowa i zobaczymy co dalej-wizyta za 3 tygodnie...gin nie kazal narazie robic 75d glukozy...przez 2 tygodnie przytylam 0,5 kg z czego sie ciesze ;-)
aaa i u nas w szpitalu zeby K byl przy porodzie trzeba chodzic do szkoly rodzenia....rozwazalismy opcje porodu rodzinnego(przy dziewczynkach jak sie rodzily K ze mna byl) ale szkola rodzenia jest odplatna wiec raczej odpada....:-( bo fundusze mamy baaaaardzo ograniczone....:-(.....

reklama
Witam, ja sobie odpoczywam w końcu wieczorem. Dalej szukamy mieszkania:zawstydzona/y: Co do podgrzewaczy to ja zakupiłam taki: PODGRZEWACZ DO BUTELEK SNOW BEAR AUTO/DOM PROMOCJA (1276443922) - Aukcje internetowe Allegro. Jest niedrogi i ma dobre opinie.
Jankesowa, gratuluje synka:tak:
Martusionek, wiem, że się martwisz, ale lekarz na pewno coś zaradzi na złe wyniki moczu. Kurtka, ładna i wydaje się bardzo ciepła:tak:
Pati, współczuję z pessarem i trzymam kciuki by Michaś jak najdłużej w brzuszku sobie siedział.
Mnie coraz bardziej męczy zgaga, już w sumie codziennie, no i zaczęłam chrapać w nocy:dry:
Gratuluję wszystkim udanych wizyt:tak: Tez bym chciała znać już wagę małego, ale na prywatna wizytę muszę poczekać jeszcze z miesiąc:zawstydzona/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
aniolki to pisz do fundacji rodzic po ludzku z zapytaniem czy tak mozna bo wg mnie to niezgodne z prawem a jak dostaniesz od nich pismo to w szpitalu im tym swistkiem machniesz przed nosem i wtedy twojego K wpuszcza na porodowke, u nas w zorach swego czasu kase brali za porody rodzinne dopiero w tym roku jest on za darmo bez zadnych wymogow ponoc wiec pewnie ktos afere zrobil ze postepuja niezgodnie z prawem.

dobranoc ide nyny jak tylko moj chlop wroci z pracy

Ostatnia edycja:
gosiu jak dzisiaj cukry?? mam nadzieje, ze wyniki się już stabilizują ??

jankesowa gratuluję synka, bo nie wiem czy gratulowałam :)

pozdrawiam was wszystkie :)

Lili, miłego dnia z siostrą :-)
Oj był udany, odżyłam troszkę znowu, zregenerowałam siły ;-)
Lili miłego dnia! Jakiś zakupowy ma być ?
Troszkę tak, 3x body Adrianna dostała od siory i gdybym jej nie powstrzymała, to pewnie dużo więcej, ale kazałam jej dawkować ;-)
Te kropelki Esputicon to od kiedy można podawać ? Bo zakupię jakby się znowu pojawiły brzuszkowe problemy.
Od już.
Dziewczyny kiedy po CC można sobie pozwolić na przytulanki ? Bo już mi się bardzo chce...
Najlepiej skonsultować z lekarzem, bo ja długo nie, ale ja długo krwawiłam, a TY jakiś cyborg jesteś :-p
Lilianna ale Ada chyba musi być po kimś taką gadułą :)
I tu mnie masz :) Brzusio super kulkowy.

Ewcia - jak samopoczucie? Aleś panna niecierpliwa się zrobiła ;-)
Agnieszka - no to nie wiedziałam, że u Was zamknięte mają, a u nas myślą czy zrobić tak czy nie i nie potrafią się zdecydować, jak dla mnie - niech zamykają ;-)
Kaira - przyzwyczaiło się towarzystwo do odwiedzin Was i teraz macie :-p
Ola** - normalnie nagrywamy te Jej pogaduchy, bo ten czas szybko ucieknie, a pamiątka będzie :tak:
Julitka80 - trzymam kciuki za środową wizytę :tak:
Czy mamy na forum kogoś z Niemiec ? Chciałabym poprosić o przysługę. Chodzi mi o zakup kropelek Sab Simplex i wysyłę do mnie. Podobno najlepsze na problemy brzuszkowe.
Na allegro też możesz zakupić. Mysza ja mam sab simplex też, od początku w to cudo się zaopatrzyłam, wierz mi esputicon starczy. No chyba, że będą kolki jak u Emi czy Miłosza to sab simplex wtedy niezbędny.
GosiaLew, Ewcia - przewijak jest ok, ale czy niezbędny? Ja korzystam z niego tylko przy wieczornej kąpieli i to dlatego że ostatnio przeniosłam się z kąpielą do łazienki, bo Ada już za mocno pryskała i przewijak stoi na pralce, wczesniej na łóżku działałam. Mój przewijak na łóżeczko jest za krótki, tzn jest w sam raz, łatwo może się obsunąć i katastrofa
Pati - będzie ok
Jankesowa - no bo z ciężarówkami tak już jest, że ryczą o byle co
Aneczka - a ile ta rehabilitacja jeszcze potrwa?
angelka123 - Ada od samego poczatku, ale kilka 56 też miała
Kropelki to Sab Simlex...podobno rewelacja w walce z problemami brzuszkowymi.
Mysza ja je tu już wielokrotnie zachwalałam, bo na prawdę są rewelacyjne :-p
Aniołki - no to Klusek już duży chłop :tak:
jeżynka - jak chrapiesz to smacznie śpisz i tak to sobie tłumacz :-p

Ostatnia edycja:
Ilonka moje cukry ok, najważniejsze, że śniadanie jest ok, potem czasem mam skoki, ale to wiem po czym, bo nie łaczę za dużo rzeczy. Np. po jogurcie wiśniowym cukier jest ok, a po jeżynowo-malinowym powyżej 130. No i muszę czasem eksperymentować przy gotowaniu, bo nie mogę jeść tego samego. Najważniejsze, ze te skoki jak są to właśnie do 140 tylko i bardzo rzadko. Bo koleżanka w ciąży to po grzance potrafi mieć po 170. Tak wiec jest dobrze. A tak w ogóle to głównie mam poniżej 120, na czczo też ładnie, między 70 a 90

Martusionek współczuję Ci kochana, ale głowa do góry na pewno będzie dobrze, dokuczliwe to jest na pewno, ale do przetrwania. Niestety każda z nas ma coś. Nie moze być idealnie.

Aniołki super, że klusek już taki duży. A jaki miałąś wynik po 50 g? Bo jak powyżej 180 to nawet nie trzeba powtarzać 75g tylko od razu dieta.

Lili akurat przewijak to nie straszny koszt, a myślę, że na początku łatwiej mi będzie.

Ostatnia edycja:
lili ja tez mialam przewijak za krotki bo te bolce/koreczki od spodu powinny byc z zewnatrz łózeczka ale moj chlop je przykrecil od srodka wiec przewijak jak lezy na lozeczku to nie spadnie bo ani w przod ani w tyl sie go nie przesunie tylko trzebabylo wlasnie te bolce od spodu inaczej przykrecic ;-) wiec sproboj tez tak zrobic bo moje lozeczko tez z tych starych no i ma 65cm a nie 60 w srodku i materac za maly jest itd. no ale z przewijakiem sobie poradzilismy ;-)

dziewczyny sorki za nieobezność ale walczymy z kryzysem laktacyjnym i skokiem rozwojowym Polusi. Pola marudna, potrafi w ciagu jednej minuty płakać i śmiać sie a do tego cycuchy odmawiają współpracy. Więc walczymy

GosiaLew - ja broń bosze nie zniechęcam, bo jednak każdy ma swoje systemy, proponuję jednak od razu zakupić stelaż albo coś na czym będzie to można położyć i nie schylać się, szkoda kręgosłupa :tak:
Pati - kurczę jutro zerknę w te śruby, ale to i tak u nas już nic nie zmieni, bo kąpiele są już w łazience i pralka się sprawdza, a my mamy dużą łazienkę, a na co dzień od zawsze używam łóżka i tak mi jest najlepiej, na siedząco :tak:
Kasikz - kurczę nie strasz mnie kryzysem laktacyjnym dopiero jakiś czas temu walczyłam i nie uśmiecha mi się kolejna walka :dry: Życzę powodzenia, nie zepsuj sobie tylko przy tym Poli, bo ja teraz naprawiam Adę, ale jakoś to moje dziecię mądrzejsze i cwańsze się zrobiło :confused2:

A ja po konsultacji gg ze starszą stażem mamuśką Just jutro zakupuję soczek marchwiowy, bo jednak dziś zabrakło na to czasu :zawstydzona/y:, a chcę spróbować. Wczorajszy ziemniaczek był taki wiecie, język był z każdej strony, miny bezcenne, ubaw po pachy :-p

Just - gratuluję suwaczka, widzę że Kaira ma dobry wpływ, a swoją drogą na zdjęciach z Szymkiem nie widać tej wagi po Tobie kompletnie :no:

reklama
Lili - tak niestety, to kolejny słynny krzyzys, niestety. Rozszerzasz już diete? U nas pewnie nie tak szybko. Ze wzgl, na możliwe alergie wiec pewnie za szybko pani dr nie pozwoli

Do góry