reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam!

Kasikz śliczna jest pola ale najbardziej mi się podobają oczka takie ciemne węgielki śliczne!

A ja jutro jadę robić wyniki brdzo sie boję zeby były tylko dobre. Wczoraj zaczęło mnie coś tam szczypać ale od razu poszło w ruch tamum rosa i przeszło dziś nic nie czuję. Szkoda że wyniki dopiero w czwartek u lekarki. i coś mi bolą strsznie plecy z tyłu tak w lędźwiach ale może to przez brzuch , że jest już duży.

A ja dziś przeżyłam kolejną chwilę zgrozy w roli głównej z moim psem. Poszliśmy z M do kościoła na 9 i nikogo nie było w domu. Wracamy i słyszę jak brat po drugiej stronie ulicy woła mego M , był schylony i i stały samochody na parkingu. Pierwsza rzecz , która przyszła mi do głowy to to że coś stało się bratowej ze upadła czy co i lezy a on woła M na pomoc...ale M podbiega i co ukazuje się moim oczom moje kochane zwierze Rufus... uciekł za nami , obgryzł listewkę z drzwi od garażu bo tamtędy można przejść na ogród ale przedarł się przez płot a potem przez ogród wziął rozpęd i wyskoczył sąsiadka wszystko widział a inny sąsiad go łapał , dziewczyny żeby coś mu się stało to nie wiem. M ma mu zrobić taką plakietkę metalowa i bezie wypisane jak się nazywa nasze telefony i adres. Mam się z tym moim zwierzakiem.
a Tomuś od rana bojkotuje mój brzuszek w kościele ledwo wystałam i teraz cały czas się wypina, chyba temu że wie ,z mama szukać jaki obrazek wyszyć synusiowi do pokoiku.
Życzę miłej niedzieli!!!!!

reklama
Ja się szybciorem melduję ;-)

Wpadnę jeszcze później, bo mała zasnęła, więc muszę to wykorzystać i się ogarnąć ;-);-)

Dziewczyny, czy któraś z Was używa podgrzewacza?? Ja muszę jak najszybciej kupić i potrzebuję pomocy :sorry::sorry:Poszukuję też czegoś na wzdęcia dla małej :sorry2::sorry2:

daa ja mam podgrzewacz Tommee tippi i nie polecam. lepiej znajdz cos innego. a na wzdecia uzywalam kropli bobotic( moim zdaniem niezbyt dobre) a Miloszowi pomaga Infacol. niby i w jednym i wdrugim jest simeticon a jednak infacol dziala lepiej niz bobotic

witam
ręczniki i papier toaletowy jutro miA. kupi i wode tez i klapki pod prysznic i termos tez kupi zebym miala w nim wode przegotowana a do pepuszka to kupi spirytus i go rozcienczy, wiec widze ze chyba na liscie mam wszystko ;-)

martusionek na allegro takie plakietki sa i ci wygraweruja co tam chcesz adres, telefon imie psa itd. i sobie go najlepiej zaczipujcie, ja zaluje ze kotu nie zalozylismy czipa :-( bo moze by sie znalazł...

dziewczyny ktore maja butelki z tommy tipp, jak je sterylizujecie bo ja sie boje tak we wrzatku ze mi sie poskurczaja itd.... a sterylizatora nie kupowalam :/ i teraz nie wiem czy znowu tego nie kupic, boje sie sprobowac :/
a w ogole po co podgrzewacz?? nam polozna mowila ze butelke najlepiej do cieplej wody wstawic i tak podgrzewac pokarm i mowila tez ze dla malucha nie ma znaczenia czy pokarm jest temperatury pokojowej czy cieplejszy, ponoc mu to obojetne byle by nie byl zimny z lodowki (ale to chyba wiecie)

a co do lezaczka nie kupujcie tego http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-3w1-t4145-2-gratisy-i1303419201.html - popatrzcie na koszty przesylki, ja zglosilam naruszenie zasad allegro-zawyzanie kosztow przesylki/doliczanie dodatkowych oplat facet przegina i to ostro.... a jak sie go w mailu pytalam o to z jakich uslug kuriera korzystaja to nie odpisal nic konkretnego i nie wysyla przesylek w innej formie.... debil (sory za slówko)

Ostatnia edycja:
dziewczyny ktore maja butelki z tommy tipp, jak je sterylizujecie bo ja sie boje tak we wrzatku ze mi sie poskurczaja itd.... a sterylizatora nie kupowalam :/ i teraz nie wiem czy znowu tego nie kupic, boje sie sprobowac :/
do wrzątku nic się nie dzieje, aczkolwiek potem wyjmij butelkę i jej nie dotykaj niech sama ostygnie i dopiero. Ja nigdy nie trzymałam 5 minut, zawsze gdzieś 2,5-3 bo wrzątek praktycznie bakterie likwiduje od razu.
a w ogole po co podgrzewacz?? nam polozna mowila ze butelke najlepiej do cieplej wody wstawic i tak podgrzewac pokarm i mowila tez ze dla malucha nie ma znaczenia czy pokarm jest temperatury pokojowej czy cieplejszy, ponoc mu to obojetne byle by nie byl zimny z lodowki (ale to chyba wiecie)
prawda, ja też nie mam podgrzewacza, gotuję wodę w czajniku i tyle, tylko, że Adrianna praktycznie uczy się jeść z butelki, więc może dlatego jeszcze mi to nie przeszkadza, aczkolwiek w podgrzewaczu ustawia się temp i jest to ułatwienie dla faceta
a co do lezaczka nie kupujcie tego FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK 3w1 T4145 2 GRATISY (1303419201) - Aukcje internetowe Allegro - popatrzcie na koszty przesylki, ja zglosilam naruszenie zasad allegro-zawyzanie kosztow przesylki/doliczanie dodatkowych oplat facet przegina i to ostro.... a jak sie go w mailu pytalam o to z jakich uslug kuriera korzystaja to nie odpisal nic konkretnego i nie wysyla przesylek w innej formie.... debil (sory za slówko)
leżaczek jest ok, a o tych zawyżonych kosztach to już pisałam wcześniej, bardzo wielu allegrowiczów tak robi, bo nie uwzględniają kosztów dostawy w przychodach, nie wiem dlaczego, ja już dostawałam paragony bez kosztów wysyłki i pisałam maila, że albo dostanę poprawny paragon albo zgłaszam do US

taka to jędza jestem :-p

LucyF - dlaczego podgrzewacz TT jest beee? Ja w razie wu ten chciałam kupić, bo mi do butelek na banka zapasuje, a inne to nie wiem

Ostatnia edycja:
lili a nie lepiej kupic czajknik ktory pokazuje temperature? ja mam z clatronik i jest super ma termometr i pokazuje do ile sie juz woda zagrzala wiec mysle ze do mleka tez taki bylby dobry, wiem ze z philipsa takie maja ze sie ustawia do ilu stopni chcesz podgrzac (ja musze patrzec i najwyzej sama wylaczyc jak nie chce wrzatku) http://allegro.pl/czajnik-bezprzewodowy-clatronic-wk-2954-vanilia-i1292754352.html

dzieki za odpowiedz.. ide lezec bo chlop wygania :-p

Ostatnia edycja:
Lili nie jest fajny bo strasznie wolno podgrzewa duzo szybciej wlozyc butelke do cieplej wody niz czekac az tt ja podgrzeje. no chyba ze mi sie jakis felerny trafil:sorry2:

reklama
Witam niedzielnie...

Pogoda straszna jest, cały dzień by się spało...

dziś miałam jechać do Maciusia, ale niestety jak stoję czy chodzę, to brzuch mnie pobolewa no i prawie cały dzień przeleżałam...

Dziewczyny, przepraszam, że tylko o sobie, ale cholernie się boję...:-(
ta świadomość, że Malucha mogę stracić w każdym tyg. ciąży jest okropna...

Staram się być silna, ale czasami jest ciężko...

dziękuję Bogu za każdy dzień z Maleństwem i proszę o kolejny...

Mam nadzieję, że damy radę do kwietnia...

Do góry