reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Witam!

Kasikz śliczna jest pola ale najbardziej mi się podobają oczka takie ciemne węgielki śliczne!

A ja jutro jadę robić wyniki brdzo sie boję zeby były tylko dobre. Wczoraj zaczęło mnie coś tam szczypać ale od razu poszło w ruch tamum rosa i przeszło dziś nic nie czuję. Szkoda że wyniki dopiero w czwartek u lekarki. i coś mi bolą strsznie plecy z tyłu tak w lędźwiach ale może to przez brzuch , że jest już duży.

A ja dziś przeżyłam kolejną chwilę zgrozy w roli głównej z moim psem. Poszliśmy z M do kościoła na 9 i nikogo nie było w domu. Wracamy i słyszę jak brat po drugiej stronie ulicy woła mego M , był schylony i i stały samochody na parkingu. Pierwsza rzecz , która przyszła mi do głowy to to że coś stało się bratowej ze upadła czy co i lezy a on woła M na pomoc...ale M podbiega i co ukazuje się moim oczom moje kochane zwierze Rufus... uciekł za nami , obgryzł listewkę z drzwi od garażu bo tamtędy można przejść na ogród ale przedarł się przez płot a potem przez ogród wziął rozpęd i wyskoczył sąsiadka wszystko widział a inny sąsiad go łapał , dziewczyny żeby coś mu się stało to nie wiem. M ma mu zrobić taką plakietkę metalowa i bezie wypisane jak się nazywa nasze telefony i adres. Mam się z tym moim zwierzakiem.
a Tomuś od rana bojkotuje mój brzuszek w kościele ledwo wystałam i teraz cały czas się wypina, chyba temu że wie ,z mama szukać jaki obrazek wyszyć synusiowi do pokoiku.
Życzę miłej niedzieli!!!!!

reklama
Ja się szybciorem melduję ;-)

Wpadnę jeszcze później, bo mała zasnęła, więc muszę to wykorzystać i się ogarnąć ;-);-)

Dziewczyny, czy któraś z Was używa podgrzewacza?? Ja muszę jak najszybciej kupić i potrzebuję pomocy :sorry::sorry:Poszukuję też czegoś na wzdęcia dla małej :sorry2::sorry2:

daa ja mam podgrzewacz Tommee tippi i nie polecam. lepiej znajdz cos innego. a na wzdecia uzywalam kropli bobotic( moim zdaniem niezbyt dobre) a Miloszowi pomaga Infacol. niby i w jednym i wdrugim jest simeticon a jednak infacol dziala lepiej niz bobotic

witam
ręczniki i papier toaletowy jutro miA. kupi i wode tez i klapki pod prysznic i termos tez kupi zebym miala w nim wode przegotowana a do pepuszka to kupi spirytus i go rozcienczy, wiec widze ze chyba na liscie mam wszystko ;-)

martusionek na allegro takie plakietki sa i ci wygraweruja co tam chcesz adres, telefon imie psa itd. i sobie go najlepiej zaczipujcie, ja zaluje ze kotu nie zalozylismy czipa :-( bo moze by sie znalazł...

dziewczyny ktore maja butelki z tommy tipp, jak je sterylizujecie bo ja sie boje tak we wrzatku ze mi sie poskurczaja itd.... a sterylizatora nie kupowalam :/ i teraz nie wiem czy znowu tego nie kupic, boje sie sprobowac :/
a w ogole po co podgrzewacz?? nam polozna mowila ze butelke najlepiej do cieplej wody wstawic i tak podgrzewac pokarm i mowila tez ze dla malucha nie ma znaczenia czy pokarm jest temperatury pokojowej czy cieplejszy, ponoc mu to obojetne byle by nie byl zimny z lodowki (ale to chyba wiecie)

a co do lezaczka nie kupujcie tego http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-3w1-t4145-2-gratisy-i1303419201.html - popatrzcie na koszty przesylki, ja zglosilam naruszenie zasad allegro-zawyzanie kosztow przesylki/doliczanie dodatkowych oplat facet przegina i to ostro.... a jak sie go w mailu pytalam o to z jakich uslug kuriera korzystaja to nie odpisal nic konkretnego i nie wysyla przesylek w innej formie.... debil (sory za slówko)

Ostatnia edycja:
dziewczyny ktore maja butelki z tommy tipp, jak je sterylizujecie bo ja sie boje tak we wrzatku ze mi sie poskurczaja itd.... a sterylizatora nie kupowalam :/ i teraz nie wiem czy znowu tego nie kupic, boje sie sprobowac :/
do wrzątku nic się nie dzieje, aczkolwiek potem wyjmij butelkę i jej nie dotykaj niech sama ostygnie i dopiero. Ja nigdy nie trzymałam 5 minut, zawsze gdzieś 2,5-3 bo wrzątek praktycznie bakterie likwiduje od razu.
a w ogole po co podgrzewacz?? nam polozna mowila ze butelke najlepiej do cieplej wody wstawic i tak podgrzewac pokarm i mowila tez ze dla malucha nie ma znaczenia czy pokarm jest temperatury pokojowej czy cieplejszy, ponoc mu to obojetne byle by nie byl zimny z lodowki (ale to chyba wiecie)
prawda, ja też nie mam podgrzewacza, gotuję wodę w czajniku i tyle, tylko, że Adrianna praktycznie uczy się jeść z butelki, więc może dlatego jeszcze mi to nie przeszkadza, aczkolwiek w podgrzewaczu ustawia się temp i jest to ułatwienie dla faceta
a co do lezaczka nie kupujcie tego FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK 3w1 T4145 2 GRATISY (1303419201) - Aukcje internetowe Allegro - popatrzcie na koszty przesylki, ja zglosilam naruszenie zasad allegro-zawyzanie kosztow przesylki/doliczanie dodatkowych oplat facet przegina i to ostro.... a jak sie go w mailu pytalam o to z jakich uslug kuriera korzystaja to nie odpisal nic konkretnego i nie wysyla przesylek w innej formie.... debil (sory za slówko)
leżaczek jest ok, a o tych zawyżonych kosztach to już pisałam wcześniej, bardzo wielu allegrowiczów tak robi, bo nie uwzględniają kosztów dostawy w przychodach, nie wiem dlaczego, ja już dostawałam paragony bez kosztów wysyłki i pisałam maila, że albo dostanę poprawny paragon albo zgłaszam do US

taka to jędza jestem :-p

LucyF - dlaczego podgrzewacz TT jest beee? Ja w razie wu ten chciałam kupić, bo mi do butelek na banka zapasuje, a inne to nie wiem

Ostatnia edycja:
lili a nie lepiej kupic czajknik ktory pokazuje temperature? ja mam z clatronik i jest super ma termometr i pokazuje do ile sie juz woda zagrzala wiec mysle ze do mleka tez taki bylby dobry, wiem ze z philipsa takie maja ze sie ustawia do ilu stopni chcesz podgrzac (ja musze patrzec i najwyzej sama wylaczyc jak nie chce wrzatku) http://allegro.pl/czajnik-bezprzewodowy-clatronic-wk-2954-vanilia-i1292754352.html

dzieki za odpowiedz.. ide lezec bo chlop wygania :-p

Ostatnia edycja:
Lili nie jest fajny bo strasznie wolno podgrzewa duzo szybciej wlozyc butelke do cieplej wody niz czekac az tt ja podgrzeje. no chyba ze mi sie jakis felerny trafil:sorry2:

reklama
Witam niedzielnie...

Pogoda straszna jest, cały dzień by się spało...

dziś miałam jechać do Maciusia, ale niestety jak stoję czy chodzę, to brzuch mnie pobolewa no i prawie cały dzień przeleżałam...

Dziewczyny, przepraszam, że tylko o sobie, ale cholernie się boję...:-(
ta świadomość, że Malucha mogę stracić w każdym tyg. ciąży jest okropna...

Staram się być silna, ale czasami jest ciężko...

dziękuję Bogu za każdy dzień z Maleństwem i proszę o kolejny...

Mam nadzieję, że damy radę do kwietnia...

Do góry