reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
To super ma wagę..my do pediatry idziemy dopiero 16.11 i wtedy go zważymy.

Lucy a powiedz mi czy Ty ten Plantex to też masz duo i dajesz zawsze po jedzeniu ?

Mysza dokladnie ten duo no i daje po jedzeniu tak min godzine. a oprocz tego czasami daje herbatke rumiankowa bo zauwazylam ze mu w sumie najbardziej smakuje

dziękuję za rady odnośnie mojego hemoroida:( trochę mnie pocieszyłyście,dziękuję:)
nie krwawi ,troche boli i wystaje.ale tak jak Lucy napisala udalo mi się go wcisnąć.
w pt pójdę do gin to może mi przepisze coś,już tydz wytrzymam i nie będę kombinować
odebralam wyniki krwi ,moczu,posiewów i wygląda,ze wszystko ok. na cytologie tylko muszę jeszcze z tydz poczekć.ale to malo ważne już.

pozdrawiam was sobotnio nadal mam zły humor przez to paskudztwo
Mysza zdjęcie małego jak robi żółwika pierwsza klasa:)
Jeżynka ja mam taką poduszkę klin,u znajomych sprawdza się.no al edo moich testów jeszcze trochę:)

hej
teraz mam dla was zadanie
to moja lista rzeczy do szpitala a wy mi napiszcie czego nie mam...
Dla mnie:
-dwa ręczniki duży i małuy
-dwa opakowania końskich podpasek
-kosmetyki: mydlo szare, szmpon, pasta do zebów, szczoteczka, myjka, krem do twarzy, grzebien (brakuje mi dezodorantu w kulce, papieru toaletowego, ręczników papierowych)
-majtki: jednorazowe i siatkowe
-skarpetki
-chusteczki higieniczne
-koszule nocne-3 sztuki i szlafrok
-klapki zwykłe (brakuje mi tych pod prysznic.... albo da mi tesciowa swoje albo mi kupi jak będą)
-stanik do karmienia jeden i jeden zwykly
-wkładki laktacyjne
-podkłady ginekologiczne na łóżko-5sztuk (5sztuk zostawiam w domu to mi A. dowiezie)
-gaziki jałowe-na cos miały byc ale nie pamietam na co, polozna cos gadala na SR 6sztuk
-szklanka i sztućce

Dla bobasa:
-pieluchy pół paczki-ok 20sztuk
-chusteczki dla niemowlat-63sztuki (jedno opakowanie)
- krem do pupy bebanthen lub mam sudokrem nie wiem ktory lepszy

teraz to co wiem ze mi brakuje:
-woda mineralna w małych butelkach
-klapki pod prysznic
-mały dezodorant
-jakas herbata do picia???

no i reszta co pisałam
czy laktator tez brac?? mam z medeli mini electric
czy brak butelki dla bobaska?

zestresowalam sie ta lista w dodatku faktycznie widze ze mi brzuch opadł troche :-(
sorki ze wiecej nie napisze ale nie mam czasu doczytywac co u was bo musze lezec, tesciowa mi nie pozwala nawet chodzic :/ normalnie terror wziela mnie do gory i mnie pilnuje :-p

Ostatnia edycja:
Pati ja mialam suszarke zeby szybko wlosy wysuszyc i zeby mlody nie zostawal na sali dlugo sam
laktatora nie bralam, jak dokarmialam malego to w szpitalu dawali mleko w takich jednorazowych malych buteleczkach. no ja to pilam jak smok wiec mialam z 4 poltoralitrowe wody ale mi P po prostu je dowiozl po porodzie

Ostatnia edycja:
Mysza na próbę możesz nawet 1/4 saszetki dać plantexu. Na początku chciałam napisać, zebyś sama wypiła i przy karmieniu by dostał od Ciebie, ale uświadomiłam sobie w porę, że ty nie karmisz piersią. A laktacja Ci już zanikła czy jeszcze ciekniesz?

Ola** oby szybko Ci się humor poprawił, bo zadowolona mama to i zadowolone dziecko :-)

Pati no nie zapomnij o dokumentach:-)

reklama
pati ja jestem w szoku ,ze Ty w ogóle takie listy do szpitala tworzysz:) i to już .ja nie tworzę:) mam ze SR jakąś i tyle.
butelkę nam kazali miec dla bobasa, sudocremu nie polecali, bo wysusza raczej linomag czy alantan np(sudocrem w domu mozna miec jak cos by dzialo się z pupą na zasadzie leku już) a po co ręcznik papierowy? a podkaldy na wyrko trzeba miec?

Gosiu no juz mi lepiej,jak wcisnęlam i nie wyłazi,takie oszukiwanie samej siebie ,ze go nei ma:)

Do góry