reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Witam. Mało ostatnio pisałam, bo miałam w pracy ostatnie już nocki + gości w domu przez ponad tydzień.
Mysza, dołączam się do grona osób zakochanych w Szymonku:tak:
Aga,Lili, śliczne Wasze córcie:tak:
Byłam ostatnio na rutynowej wizycie w szpitalu. No i oczywiście, po ponad godzinie czekania miałam 2 minutową wizytę u lekarza. Usg które trwało kilka sekund. Gdy spytałam się o wagę małego, doktor stwierdziła, że za wcześnie by to sprawdzać, bo i tak poniżej 1 kg:baffled: Jedyne co się dowiedziałam (oczywiście musiałam sama się zapytać) to pozycja małego. Póki co jeszcze się nie obrócił, ale w sumie ma jeszcze czas. Później doktor zapytała się czy mały się rusza i... do widzenia. Po wizycie.:baffled: Całe szczęście, że w razie czego mogę pójść do polskiego ginekologa.
Zauważyłam ostatnio, że jestem bardzo wrażliwa i byle rzecz powoduje, że mam łzy w oczach. Co chwilę się czymś wzruszam:zawstydzona/y:

reklama
no wlasnie Just a ten doktorek mówił,ze w kazdej...ze dziecko pól godziny harcuje i pół śpi.wiec jak w danej godzinie są 4ruchy to obserwujemy kolejną i jak nadal są tylko 4 to izba przyjęć.do mnie to jakos nie przemawia.
mój hasa kolo 22lub 23. czasem kolo 6tej rano.potem ok 9:30. w ciągu dnia czasem wcale go nie czuję.

Ewelinko odpoczywaj ,mam nadzieję ,że przejdzie szybko

Martusionek może to żołądkowo .mnie wczoraj wieczorem bolał brzuch,ale nie wzięłam nospy tylko znalazłam pozycję w której mniej boli i zasnęłam

a mnie lekarz i położna tłumaczyli,że to ma być 10 ruchów w godzinie najwiekszej aktywnosci malenstwa. U mnie to była właśnie rano i 23 wieczorem. Jeśli nie odczuwasz żadnych ruchów dłużej niż 6 godzin wtedy szpital

przepraszam,ze nie poodpisuję,ale właśnie załamałam się:(
czy ja muszę mieć wszystkie najgorsze dolegliwości.rozstępy,itd?
właśnie odkryłam hemoroida w pupie:( załamana jestem
wiem,ze juz bylo wiele razy...ale powiedzcie mi co z tym zrobic mozna?
no to mam doła.idę spać:(wrr

hemoroidy to chyba prawie każdą kobitke dopadaja w ciąży, ja używałam ,ale po ciąży hemoproktolan(chyba taka nazwa) polozna poleciła, nie wiem czy w ciąży można tego używać. Mnie w ciąży gin kazała jeść 2 jabłka na noc,i np otręby z jogurtem. a jak miałam grype jelitową to po węglu nic nie pomagało, to brałam duphal, czy jakas taka nazwa:)

Ostatnia edycja:
ewitko szybko ochrzcilismy bo wychodze z zalozenia ze nie ma co czekac a jeszcze pogoda wzglednie dobra a u nas w kosciele w zimie to po prostu lodowka wiec chcialam juz teraz zeby mlodego nie przeziebic
olu nie smutaj sie hemoroidami ja mam caly czas a po porodzie to ogolnie dramat kosmiczny. mozesz stosowac posterisan i masc i czopki. jesli ci wylazl na zewnatrz to najlepiej polozyc sie na boku i dwoma palcami wskazujacym i srodkowym wciskac go do wewnatrz. powinno pomoc. mi pomoglo ale przy porodzie to sie tak wszystko powypychalo ze jak je zobaczylam w lusterku to dwie godziny siedzialam i plakalam ale teraz jest juz lepiej i wystaj tylko z pol cm. jesli krwawia to zastosuj tez czopki to Ci wygoja w srodku.
Carri to super ze na szkole rodzeni Ci sie podobalo a co do rzeczy do szpitala dla dziecka to u mnie tez tak bylo ze mialam wziac chusteczki, linomag i lapki niedrapki a cala reszte zapewnial szpital:)
Agneszko Julcia wyglada cudnie.przepieknie pozowala:)))

Ostatnia edycja:
Witamy się sobotnio!

Dziecię nakarmione i śpi. Czasami to już nudne ;-)

2vn06bl.jpg

W nocy mieliśmy mały problem z kupką, ale po masażu brzuszka i ćwiczeniach nogami jakoś poszło.

Dziękujemy za miłe słowa.

Ewitka o ile mnie pamięć nie zawodzi to w Smyku.

Zmykam po kawkę :-) bo muszę chyba nadrobić zaległości jej niepicia z końca ciąży :-D

Żółwik cioteczki :-D

Załączniki

• ż
    ż
    32,9 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
:-D:-D:-D zolwik Szymonku:-)

Mysza u nas tez nocny problem z kupka przez co nie spalismy 3 godziny:szok:a w nocy to do nas niepodobne

Ostatnia edycja:
Lucy ja już miałam czopki przygotowane, ale na szczęście nie trzeba było ich używać.

Ja to w nocy śpię jak zabita...muszę budzik nastawiać na karmienia a i tak już mi się zdarzyło go wyłączyć nieświadomie i spać dalej.
Płaczące dziecko też mnie nie budzi...kiedyś W go przebrał (wiadomo nie przepada za tym więc było darcie), nakarmił i uspał...wszystko się działo obok mnie bo jesteśmy teraz z Szymonkiem w jednej sypialni a ja nawet oczu nie otworzyłam.

Odsypiam chyba te nieprzespane ciążowe noce :-D

Witam, ja dziś nie wyspana, chyba skuszę się na małą kawę;-) Dziś zaczęliśmy 3 trymestr:-)
Mysza, kolejna słodka fotka:tak:
LucyF, dopiero dojrzałam fotki ze chrztu. Piękna z Was rodzinka, a Ty już taka szczuplutka po porodzie:tak:
Czy używałyście/używacie poduszki klin, czy kładziecie maluszki na zupełnie płaskim?
Miłej soboty wszystkim życzę:-)

przepraszam,ze nie poodpisuję,ale właśnie załamałam się:(
czy ja muszę mieć wszystkie najgorsze dolegliwości.rozstępy,itd?
właśnie odkryłam hemoroida w pupie:( załamana jestem
wiem,ze juz bylo wiele razy...ale powiedzcie mi co z tym zrobic mozna?
no to mam doła.idę spać:(wrr
OLA nie jesteś sama!! te przypadłości w ciąży to jak Biegunka w Egipcie, bardzo często się zdarzają
Ja też choduje rozstępy i od 2009 roku po zabiegu dostałam hemoroida okazało się ze zrobili mi czyszczenie ale zapomnieli dać środka przciwbólowgo i se cisłam:p, Po zabiegu tyłek jak śliwlka ani leżeć ani siedzieć:)A czym wieksza ciąża i nacisk dziecka tym bardziej wychodzą.Moja bratowa dbała o ten swój tyłek bardzo i tak w trakcie porodu se wycisła. Najlepsze na hemoroidy jestem wizyta u proktologa! a nie maści z apteki bo one na krótko pomagają.
mysza ale słodziak

reklama
Mysza - Szymonek jest przesłodki....

Jak patrzę na Wasze skarby, to nabieram większej wiary w to, że i mnie się uda drugi raz zostać ziemską mamusią..... starania rozpoczęte.... może się uda, a jak nie teraz to za miesiąc, albo dwa....

Do góry