reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam. Mało ostatnio pisałam, bo miałam w pracy ostatnie już nocki + gości w domu przez ponad tydzień.
Mysza, dołączam się do grona osób zakochanych w Szymonku:tak:
Aga,Lili, śliczne Wasze córcie:tak:
Byłam ostatnio na rutynowej wizycie w szpitalu. No i oczywiście, po ponad godzinie czekania miałam 2 minutową wizytę u lekarza. Usg które trwało kilka sekund. Gdy spytałam się o wagę małego, doktor stwierdziła, że za wcześnie by to sprawdzać, bo i tak poniżej 1 kg:baffled: Jedyne co się dowiedziałam (oczywiście musiałam sama się zapytać) to pozycja małego. Póki co jeszcze się nie obrócił, ale w sumie ma jeszcze czas. Później doktor zapytała się czy mały się rusza i... do widzenia. Po wizycie.:baffled: Całe szczęście, że w razie czego mogę pójść do polskiego ginekologa.
Zauważyłam ostatnio, że jestem bardzo wrażliwa i byle rzecz powoduje, że mam łzy w oczach. Co chwilę się czymś wzruszam:zawstydzona/y:

reklama
no wlasnie Just a ten doktorek mówił,ze w kazdej...ze dziecko pól godziny harcuje i pół śpi.wiec jak w danej godzinie są 4ruchy to obserwujemy kolejną i jak nadal są tylko 4 to izba przyjęć.do mnie to jakos nie przemawia.
mój hasa kolo 22lub 23. czasem kolo 6tej rano.potem ok 9:30. w ciągu dnia czasem wcale go nie czuję.

Ewelinko odpoczywaj ,mam nadzieję ,że przejdzie szybko

Martusionek może to żołądkowo .mnie wczoraj wieczorem bolał brzuch,ale nie wzięłam nospy tylko znalazłam pozycję w której mniej boli i zasnęłam

a mnie lekarz i położna tłumaczyli,że to ma być 10 ruchów w godzinie najwiekszej aktywnosci malenstwa. U mnie to była właśnie rano i 23 wieczorem. Jeśli nie odczuwasz żadnych ruchów dłużej niż 6 godzin wtedy szpital

przepraszam,ze nie poodpisuję,ale właśnie załamałam się:(
czy ja muszę mieć wszystkie najgorsze dolegliwości.rozstępy,itd?
właśnie odkryłam hemoroida w pupie:( załamana jestem
wiem,ze juz bylo wiele razy...ale powiedzcie mi co z tym zrobic mozna?
no to mam doła.idę spać:(wrr

hemoroidy to chyba prawie każdą kobitke dopadaja w ciąży, ja używałam ,ale po ciąży hemoproktolan(chyba taka nazwa) polozna poleciła, nie wiem czy w ciąży można tego używać. Mnie w ciąży gin kazała jeść 2 jabłka na noc,i np otręby z jogurtem. a jak miałam grype jelitową to po węglu nic nie pomagało, to brałam duphal, czy jakas taka nazwa:)

Ostatnia edycja:
ewitko szybko ochrzcilismy bo wychodze z zalozenia ze nie ma co czekac a jeszcze pogoda wzglednie dobra a u nas w kosciele w zimie to po prostu lodowka wiec chcialam juz teraz zeby mlodego nie przeziebic
olu nie smutaj sie hemoroidami ja mam caly czas a po porodzie to ogolnie dramat kosmiczny. mozesz stosowac posterisan i masc i czopki. jesli ci wylazl na zewnatrz to najlepiej polozyc sie na boku i dwoma palcami wskazujacym i srodkowym wciskac go do wewnatrz. powinno pomoc. mi pomoglo ale przy porodzie to sie tak wszystko powypychalo ze jak je zobaczylam w lusterku to dwie godziny siedzialam i plakalam ale teraz jest juz lepiej i wystaj tylko z pol cm. jesli krwawia to zastosuj tez czopki to Ci wygoja w srodku.
Carri to super ze na szkole rodzeni Ci sie podobalo a co do rzeczy do szpitala dla dziecka to u mnie tez tak bylo ze mialam wziac chusteczki, linomag i lapki niedrapki a cala reszte zapewnial szpital:)
Agneszko Julcia wyglada cudnie.przepieknie pozowala:)))

Ostatnia edycja:
Witamy się sobotnio!

Dziecię nakarmione i śpi. Czasami to już nudne ;-)

2vn06bl.jpg

W nocy mieliśmy mały problem z kupką, ale po masażu brzuszka i ćwiczeniach nogami jakoś poszło.

Dziękujemy za miłe słowa.

Ewitka o ile mnie pamięć nie zawodzi to w Smyku.

Zmykam po kawkę :-) bo muszę chyba nadrobić zaległości jej niepicia z końca ciąży :-D

Żółwik cioteczki :-D

Załączniki

• ż
    ż
    32,9 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
:-D:-D:-D zolwik Szymonku:-)

Mysza u nas tez nocny problem z kupka przez co nie spalismy 3 godziny:szok:a w nocy to do nas niepodobne

Ostatnia edycja:
Lucy ja już miałam czopki przygotowane, ale na szczęście nie trzeba było ich używać.

Ja to w nocy śpię jak zabita...muszę budzik nastawiać na karmienia a i tak już mi się zdarzyło go wyłączyć nieświadomie i spać dalej.
Płaczące dziecko też mnie nie budzi...kiedyś W go przebrał (wiadomo nie przepada za tym więc było darcie), nakarmił i uspał...wszystko się działo obok mnie bo jesteśmy teraz z Szymonkiem w jednej sypialni a ja nawet oczu nie otworzyłam.

Odsypiam chyba te nieprzespane ciążowe noce :-D

Witam, ja dziś nie wyspana, chyba skuszę się na małą kawę;-) Dziś zaczęliśmy 3 trymestr:-)
Mysza, kolejna słodka fotka:tak:
LucyF, dopiero dojrzałam fotki ze chrztu. Piękna z Was rodzinka, a Ty już taka szczuplutka po porodzie:tak:
Czy używałyście/używacie poduszki klin, czy kładziecie maluszki na zupełnie płaskim?
Miłej soboty wszystkim życzę:-)

przepraszam,ze nie poodpisuję,ale właśnie załamałam się:(
czy ja muszę mieć wszystkie najgorsze dolegliwości.rozstępy,itd?
właśnie odkryłam hemoroida w pupie:( załamana jestem
wiem,ze juz bylo wiele razy...ale powiedzcie mi co z tym zrobic mozna?
no to mam doła.idę spać:(wrr
OLA nie jesteś sama!! te przypadłości w ciąży to jak Biegunka w Egipcie, bardzo często się zdarzają
Ja też choduje rozstępy i od 2009 roku po zabiegu dostałam hemoroida okazało się ze zrobili mi czyszczenie ale zapomnieli dać środka przciwbólowgo i se cisłam:p, Po zabiegu tyłek jak śliwlka ani leżeć ani siedzieć:)A czym wieksza ciąża i nacisk dziecka tym bardziej wychodzą.Moja bratowa dbała o ten swój tyłek bardzo i tak w trakcie porodu se wycisła. Najlepsze na hemoroidy jestem wizyta u proktologa! a nie maści z apteki bo one na krótko pomagają.
mysza ale słodziak

reklama
Mysza - Szymonek jest przesłodki....

Jak patrzę na Wasze skarby, to nabieram większej wiary w to, że i mnie się uda drugi raz zostać ziemską mamusią..... starania rozpoczęte.... może się uda, a jak nie teraz to za miesiąc, albo dwa....

Do góry