reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Witam sobotnio i całkiem z dobrym humorem, bo po dzisiejszym śniadaniu mój cukier mieścił się w normie.:-):-):-):-):-):-):-). No i nawet się najadłam a to ważne, żeby głodu nie czuć potem bo to dyskomfort.
I jest jeszcze jedna zaleta takiej diety to brak zgagi:-):-):-):-):-):-)

Mysza słodziak ten Twój Szymonek

Agamati to przesyłam fluidki ciążowe~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gosiu super że cukry w normie. Ja po innych dziewczynach wiem że zaletą jest jeszcze mała ilość kg do przodu :-D

Dziewczyny czy jakby Szymkowe dolegliwości z brzuszkiem się powtórzyły to mogę mu zapodać czopek glicerynowy ? czy lepiej może Plantex ?

Mysza no to pozazdroscic spania:)) ja jak tylko mlody zamruczy juz na nogach. ja Miloszowi daje plantex.
Gosia to super ze sie najadlas i ze cukier w normie moze tak juz do konca zostanie? oby:))
agamati uda Ci sie na pewno tylko cierpliwosci i nie trac nadziei jak sie nie uda w pierwszym miesiacu prob:)
jezynka ja mam ta poduszke ale nie uzywam bo mi pediatra powiedzial ze ja sie stosuje jak dziecko ulewa, a moj nic nie wypuszcza z buzi jak juz wchlonie:-D

Ostatnia edycja:
Lucy ja to bym chyba wolała tak czujniej spać...bo z tym moim to trochę się martwię że się nie obudzę.
A od kiedy ten plantex podajesz ? Bo ja zakupiłam jakiś taki "Plantex duo" i tam pisze że od miesiąca, ale babeczka w aptece mówiła że dziecku które ma 10dni też można ? I ile wtedy podawać ? Pół saszetki ?

no jakos tak tez wczesnie bo mi tak samo powiedziala kobieta w aptece. ja rozrabiam cala saszetke a mlody wypija ile chce a z reguly chce malo. w ogole wmuszenie w niego czegokolwiek poza mlekiem graniczy z cudem

Mój Szymon też jak już wypluje raz butelkę to później usta w dzióbek i za pierona nic mu do buzi nie włożysz...
Kurcze ale nie wiem czy on za dużo nie je...bo w sumie co 3 godziny po 90ml...choć i 100ml udało mu się zjeść.

Niby w szpitalu mówili zeby do 12 doby podnosić co 10ml...i jak się dojdzie do 120ml to do końca miesiąca już tyle podawać, a później niech decyduje pediatra...ale mnie się to strasznie dużo wydaje.

Poczekam z tym Plantexem jeszcze trochę, póki co jest ok, ale boję się żeby go znowu nie złapało, bo żal mi go jak się tak złości.

reklama
Do góry