reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

a i jeszcze mam pytanie:)
wiecie gdzie w wawie są sklepy z wózkami?chciałabym porobić jazdy próbne:)
najlepiej,żeby był duży wybór i był wśród nich x-lander

Mysza ale Ty to zaraz torbe będziesz musiała pakować:)

reklama
Witam:) Mnie strasznie ciągnie do słodkiego:-p Tylko jem i jem. 6kg już mi doszło:zawstydzona/y:
Ola, super, że z dzidzią ok. Mam takie same uczucia jak Ty, czuję się jakby zakochana w synku;-)
Ewelinka, trzymam mocno kciuki. Musisz wierzyć, że będzie dobrze. Moja znajoma krwawiła do 12tc z bliźniakami i urodziła je zdrowe w terminie. Trzeba mieć nadzieję, choć wiem, że nie jest ci łatwo.
Mysza, kombinezonik super:-) szukam właśnie podobnego:-) A torbę już spakowałaś?
Agnieszka, zapalam światełko dla Aniołka(*)
Oto mój brzusio z dzisiaj:-) http://img52.imageshack.us/img52/2888/brzubb.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam z rana:) dziś pobudka o 3.Wczoraj byłam u polożnej 5 kg na plusie od początku wiec nie jest żle, i posłuchałam serduszka.Pięknie bije.Zawołałyśmy moją mame żeby posłuchała (też pracuje w tej przychodni) i się wzruszyła kobieta.A malutka zaczeła tak kopać w tego dedektora że nie umiałam sie opanować i nie smiać. Zmykam się myć i jadę zaweiśc l4. Miłego dnia życzę

witam was
ja dzis tez nie spie... od 4:45..... mały cała noc mnie kopał a siłe to on już ma.... budziłam sie co 1,5 godz na siku a jak mi sie jakies pierdy sniły to mały mnie dosłownie walił z całych sił zebym sie obudzila.... adam wstawał przed piątą i od tej godziny nie spie bo jak on szedl do pracy to maly z nim i juz myslalam ze sie uspokoil ale adam przyszedl dac mi jeszcze buziaka i michalek od nowa mnie kopał, lezalam tak godzine i wkoncu wstalam bo ilez mozna lezec... teraz oczywiscie cisza w brzuchu :-/ jem sniadanko i kawe pije.. wczoraj poszlismy spac po 21 wiec w sumie nie jestem az tak nie wyspana ale dzis musze isc tez wczesnie wstac bo jutro przymusowa pobudka do budy

aha lili bo mi sie zapomniało napisac ostatnio co do materiałów jakie potrzebuje to w sumie wszystko dotyczące karty podatkowej, ryczałtu i KPiR jakies fajne artykuły o tych przepisach zeby to po ludzku bylo napisane ;-) jak cos znajdziesz to dam ci maila ale nie spiesz sie (narazie pisze na temat karty podatkowej a potem reszta i mam czas do grudnia)

bedę później

agnieszko światełko dla aniołka (*) i zapros do nas tą dziewczyne niech sie wygada to szybciej dojdzie do siebie-sama wiesz jak to jest

Witajcie:happy2:

Wrrrr wczoraj byliśmy na zakupach i 600,00 zł nie nasze:baffled: no, ale my jedziemy zawsze po wypłacie i kupujemy wszystkiego na zapas, więc na cały miesiąc mamy spokój:tak:

Dziewczyny jak tak oglądam Wasze rosnące brzuszki to tak Wam zazdroszczę, że hej:tak: to oczekiwanie, przygotowania ehhh rozmarzyłam się:-D domyślam się, że w drugiej ciąży jest inaczej, bo już się ma jednego szkraba, ale mimo wszystko jest to niesamowity czas:-)

Buziaczki i życzę miłego dzionka:-)

Ewelina28 - pamiętam jak na początku Kaira nie wierzyła pisała podobnie jak Ty, ma pod serduszkiem swoje szczęście, życzę i Tobie by wszystko zakończyło się dobrze i żebyś z wiarą i miłością patrzyła w przyszłość, cały czas o Was myślę :tak:
Kaira, Ola** - super, że wizyty udane i serduszka biją, a Maluchy harcują ;-)
Agnieszka - ***** mać, tyle potrafię napisać :no:. Masz rację nie zdawałyśmy sobie sprawy ile nas jest, a teraz ile jest dziewczyn na innych podforach co tu się nie udziela, a ile jest dziewczyn w świecie, które radzą sobie same - tam w niebie jest porządna armia Małych Aniołków :-(
Mysza84, Just79 - Ada zaczyna wchodzić w 68, praktycznie 62 już mam spakowane w kartonie i w pawlaczu, jeszcze w nie wchodzi, ale tak jak Just pisze jak się napnie jest obcisłe, więc po jakiego diabła ma mieć ciasno. Just to dzidziusiowo ubieraj po domu i do spania, a na dwór już dzieciaczkowo (nie znalazłam innej nazwy odpowiedniej do "normalnie" :-p) Ja na pewno u niego zamówię śpiochy, ale wezmę już rozmiarówkę zróżnicowaną, bo podobają mi się i widać, że są dobre. Mi z firm strasznie odpowiada mothercare, george, disney i coś jeszcze co nie pamiętam nazwy), jakościowo są lepsze od np. rys 47, ale na tego nie mogę też narzekać, bo ich koszulki bardzo dobrze nam się nosi. Mysza84 z doświadczenie teraz wiem, że lepsze od koszulek są body z długim rękawem, bo zapinasz w kroku i dzieciakowi nic się nie podnosi na pleckach, a koszulka przy ich ruchach potrafi się też poruszać i może być nie wygodnie, choć nie wiem, bo Ada nie chce mi powiedzieć czy to Jej przeszkadza czy nie :-D
LucyF - ja krwawiłam długo, do tego stopnia, że np, dwa dni nic, a trzeciego wyleciał ze mnie skrzep (głupie uczucie - dopiero dzięki tym skrzepom wiem co czuć jak się roni naturalnie - masakra :-(). Z 2 tygodnie lekko to trwało, a potem zaczęło się brudzenie, które trwało praktycznie do wczoraj, bo wczoraj dostałam 2@, więc trudno mi stwierdzić. Jak dostałam 1@ 4.09 to myślałam, że już się organizm oczyścił na maksa, a jednak nie. Pewnie u każdego inaczej, to brudzenie na początku było intensywniejsze, a potem już malutkie, ale było, takie praktycznie raz dziennie troszkę uleciało i tyle. :zawstydzona/y:
Just79 - każdy organizm jest inny, pamiętam jak byłam w około 15tc i oddawałam młodszej siostrze całe zapasy podpasek, tamponów, wkładek (a zapasy nie małe, bo zawsze w Selgrosie kupowane na dłużej), bo powiedziałam, że ja dłuuuugo nie będę potrzebować i wyliczałam czas ciąży + dodawałam lekko 4 miesiące po ciąży, natura i nic nie poradzi się, a ja karmię tylko cycem ;-) Widać, że nie ma reguły. Plus jest taki, że mogę trafiać w dni niepłodne ;-) Zaczynam zabawę z tempką i śluzem - zobaczymy jak mi to pójdzie :-p
Pati - ja Twojego maila mam, ale pojęcie wszystko to pojęcie hmmm bardzo szerokie w tych tematach, napisz mi może po prostu temat, bo mogę Ci skanować tzw. materiały podstawowe i bardzo szczegółowe, tak jak o karcie podatkowej jest materiału powiedzmy na 10 stron, tak o kpir na 1000, więc wiesz. Napisz mi konkretnie co masz i co oczekujesz (najlepiej na maila lub pw) :tak:

Ostatnia edycja:
Witam, mnie wczoraj w nocy złapał ból w lewym jajniku/pachwinie. Po nospie w sumie przeszło, ale dziś rano obudził mnie ten sam ból i nie wiem co to jest:-( Póki co przeszło po ułożeniu na plecach z nogami w górze.
Kaira,Ola, super, że wsio ok:-)
Lili, czy planujecie powiększenie rodzinki niedługo??

Witam się:-)
spadam załatwiać parę spraw bo piątek dziś i w weekend trzeba odpoczywać.
Później Was nadrobię buuuziole w brzuchole papa:-p

Po nospie w sumie przeszło, ale dziś rano obudził mnie ten sam ból i nie wiem co to jest:-(

Rozciąganie się więzadeł -i niestety ok 20/21 tc to baaardzo boli ale przejdzie

reklama
Witam się i ja!

Pół nocy nie spałam bo mnie ból brzucha męczył...teraz nie jest lepiej. Do tego jeszcze mam jakąś biegunkę... i strasznie bolą mnie plecy i tyłek.
Mam nadzieje że to nic groźnego. W. został ze mną w domu, jak nie przejdzie to jadę do lekarza. Ale mam nadzieje że przejdzie bo już mnie to męczy strasznie.

Czy łykać na to nospę ?

Miłego dnia!

Sorki że tylko o sobie ale nie mam siły siedzieć.

Do góry