reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Ewelinka - no co tu ci poradzić, i tak się będziesz denerwować, ale te nerwy gorzej zaszkodzą niż ten krwiak. Na siłę musisz się opanowywać, bo tak to będzie jeszcze gorzej.

ola** - ale wyglądasz bosko :tak::-D

Pati ty pewnie też wyglądasz jak bogini na tym etapie :-D

A ja - czuję się okropnie, albo złapałam jakiegoś wirusa... albo... coś innego ;-)
W każdym razie zaraz zrobię zwrot :baffled: tak mi nie dobrze, boli mnie głowa i mam zawroty i czekam na @ i testy owulacyjne pokazują mi drugą kreskę... :zawstydzona/y: hi hi
niby nie wolno się nakręcać ale co mi tam, od dziś jestem sobie w "ciąży". Obym sobie wykrakała... :tak::-)

reklama
agniesia a kiedy masz miec @ to ja trzymam kciuki zeby nie przyszła :-D

ja wam fotki wstawie ale nie wiem kiedy zrobie wiec cierpliwosci ;-)

Agniesia82 - to trzymam kciuki by można było ten cudzysłów w diabły posłać ;-)
Ola** - świetny brzuszek i ... świetna maszyna :-p
Jeżynka - Ty też super wyglądasz, kurczę nadal chudzinka jesteś :tak:

Ja tylko na chwilkę , wróciłąm z pracy ale sie wyśmiałam.Wymacali mi brzuch. Mala cały czas aktywna za dużo chyba sie śmiałam. Ale jestem na maksa wq.... przez mojego bhp.Nic nie załatwił nie wysłał nawet papierów do zusu
.Boże nie mogę się denerwować bo małą to czuje
Olu piękny brzusio.
martusionek to bardzo się cieszę po twojej wizytce:) a na imprezę idź na pewno aniołek nie chciałbym żebyś była smutna.
Ewelinko ja miał krwiaka 2 razy większego niż pęcherzyk a dzidzia dala rade tylko leki i leżenie.I wiara .I będzie ok
Lili-dziękuje że mnie na początku tak opieprzałaś to mnie podtrzymywało na duchu:)

Agniesiu kuruj się:)skoro tu zaglądasz to na pewno coś w tym musi być:)trzymam kciuki!
Lili no wlasnie maszyna to problem:) stoi w Julkowym pokoju,bo mały bedzie z nami.a jak go wyprowadzimy do pokoiku to zamiast maszyny wjedzie łóżeczko:)

dzięki za komplementy:)
ale mnie dzisiaj w szkole dzieci wyprzytulały:)

Witam popołudniowo;-)
Za oknem w koncu zaczeło cosik sie swiecic ...
Teraz sobie leze i odpoczywam, a za drzwiami słychac remoncik...Zanim przedpokój sie zrobi to troche czasu minie:baffled:
Ja wczoraj byłam na usg , zdjecia nie mam ale poki co lekarz wciaz twierdzic "ze chyba bedzie dziewczynka" wagi i wielkosci nie wiem ale najwazniejsze jest to ze wszystko poki co jest dobrze...Widzialam pupcie i głowke....Łozysko na przedniej scianie a dzidzia ułozona jest posladkowo, stad czasem czuje ucisk przy jakimkolwiek schylaniu...Termin potwierdzony ze to 24/25 tydzien i ze do 15 stycznia urodze:tak:
Dzidzius od wczoraj coraz czesciej daje o sobie znac, obstawiam ze połówkowe polozenie powoduje ze nie czuje ich bardzo intensywnie...:confused:
To chyba tyle .....

Agnieszka wspołczuje Twojemu bratu i jego dziewczynie ...Dla aniolka zapalam (*):-(

Jankesowa wiem ze sie boisz ale trzeba byc dobrej mysli popatrz tylko masz juz 12 tydzien zanim sie obrocisz bedzie półmetek a potem 100dni , potem 50 i final:-)

Ewelinko trzymaj sie kochana , pamietaj ze jestesmy z Toba ...

Ola ciesze sie ze po wizycie wszystko ok !!! Oj cos wiem o tym zakochaniu sie w brzuszku :) Pieknie wygladasz z brzuszkiem:-)

Martusionek ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok...Maz ma racje nie ma co sie smutac 15.10, Aniolek napewno by tego nie chcial:sorry2:

Kasikz zdrówka zycze !!;-) Caluski dla Poli;-)

Angelika tez mam takie schizy czasem o dzieciatko, ale pozytywne nastawienie to pierwsza rzecz i przede wszystkim spokój.Stas jak podskakuje to najlepsza oznaka ze niepokoje mozna odsunac na bok.:tak:

Mysza84 spiochy jakie ostatnio podałas w linku sa wspaniałe !!
Jak zdrówko???Lepiej sie czujesz...?

Lili dziekuje Ci za wiesci co u Ewelinki sie dzieje ....Buziaki dla Ady;-)

Kaira ciesze sie ze po wizycie wszystko ok, ze serduszko cudnie bije a dzidzia
daje o sobie znac:happy2:

Agniesia82 trzymam kciuki za dwie kreseczki !!

Jezynko sliczny brzusio :)):blink:

Ehhh i nadrobilam zaległsoci:-)

witam dziewczynki :-)
ola slicznie wygladasz :tak:gdzie ty upchnelas 25kg :szok::confused: nic nie widac :dry:
carri moj Klusek tez lezy posladkowo i daje czadu tymi malymi nozkami po szyjce,pecherzu i wszedzie gdzie sie da tam na dole :baffled: czasem tak zakluje ze az sycze ale coz jeszcze troszke i bede go miec po tej str brzuchola :sorry2: i szczerze to wczesniej(zanim sie odwrocil na polozenie posladkowe)czulam go bardziej...a teraz tak jakby wlasnie mniej i bardziej w srodku niz "pod reka"...A wierci sie niemozliwie :-)

a ja po wizycie meggggga szczesliwa!!!wyniki super,pomiary tez...dupek odstawiony(teraz tylko magnez i witaminki)jedyne co mnie zmartwilo to cisnienie wysokie(160\91-myslalam ze to stres ale w domu tez takie bylo-jak przyszlam)i chyba musze wrocic do dawki metocardu tak jak mi w szpitalu kazali 2x1 (po jakims czasie obnizylo mi sie za mocno cisnienie i bralam tabl tylko 1x1) moja szyjka ma ponad 5cm!!!nawet gin sie dziwil ze taka dluuuga :szok::-) no i wizyta za 3\4 tyg....ciesze sie strasznie :-D:-D:-D

Carri super ,ze wszystko ok!!!! ja odliczam do usg:)
Mysza zamelduj się!!!
Aniołki no nie 25 poki co:) ale 14.tyle,ze przed ciążą przytyłam jeszcze 5. a ja mogę max ważyć 58 żeby w miare wyglądać (i wcale wtedy nie jestem szczupła:( najlepiej czułam się ważąc 54kilo,no ale wtedy trenowałam więc też inaczej wyglądałam.teraz ważę 78:) a po ciąży chciałabym max 58 więc będę miała nad czym pracować:)
to ciśnienie to nie za fajnie!!!!! :(ale za to szyjka mega długa bym powiedziała! :) ja tylko witaminki biorę.

wiecie co nie wiem kiedy ja się zabiorę za kompletowanie rzeczy dla niunia.jak wiecie nie mam nic:)
moze cos w ten weekend pomyslimy.bo nastepny raczej odpada, bo rocznica odejścia dziewczynek w pt i urodziny taty w niedz.potem kolejny weekend w sobote do kolezanki jedziemy jej dzidziusia oglądać:)
a chcialabym tez wiedziec co mam,czyli rzeczy po siostrze przebrac(z piwnicy wiec moze zajmę się tym po usg).rzeczy od tej kolezanki ,bo cos odkłada. rzeczy po bratankach M(z tym najtrudniej, bo w lublinie).
a w ciemno nie chcę kupować,bo po co mi potem za dużo jesli dzieci tak szybko rosną:)

Hejka, wczoraj nie pisałam, bo mi net świrowała i tak wolno chodził a dziś to cały dzień poza domem prawie a potem to musiałam po południu odespać.

Jesteśmy po połówkowym:-) Dzidzia rozwija się prawidłowo, waży 379 g, termin porodu na dzień dzisiejszy to 12.02, ale ja się trzymam wg OM, bo to się jeszcze zmieni w zależności jak się będzie rozwijać, a różnica 4 dni to nie różnica i tak od 38 tc trzeba być gotowym.
Najlepsze jest to, że moje dziecko się wstydziło i ścisnęło nóżki i nie chciało się pokazać kim jest. Kolejne usg u mojego lekarza mam w 32 tc więc chyba pójdę jeszcze w między czasie prywatnie.

Sorki, że tak o sobie tylko ale goście właśnie przyszli, będziemy grać w pokera:-)

reklama
Do góry