reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Jankesowa a mnie nie bolą do tej pory cyce i co? objawy nie są wyznacznikiem, bo u mnie w tej ciąży brak,już pisałam nie raz! :)
Agnieszko przykro mi ,że kolejny aniolek musial odejsc:( myślę,że dla dz brata jestes najlepszym przykladem,ze mozna i ,ze ona doczeka się dzidziusia
Karollcia33 no niestety dlaczego i po co to pytania bez odpowiedzi.ja tłumaczę sobie,że po to żeby nas wzmocnić i nauczyć cieszyć sie tym co mamy

no więc serducho bije:) słyszałam :) gin mówi,że zawsze mogę podjechac i położne mi serducha posłuchają jak mam wątpliwości co do ruchów.ze lepiej dwa razy za duzo niz raz za malo sprawdzic.szyjka ok,wydzielina ok,cisnienie ok.badania ok. teraz co trzy tyg będziemy się widywać.na szkole rodzenia mogę ćwiczyć.zdziwiłam się,ael stwierdziła ,że już mogę:)
dziewczyny czuję się jak zakochana! tak bardzo kocham zawartość mojego brzuszka,że szok:)

Dziewczyny ja na chwilkę. Jestem u rodziców. Pola i dziadki to jedna wielka miłość. Ja chora:( Chodzimy z Polą na rehabilitacje. I czas leci.
Buziaki dla was
Ewelinko - jestem myślami z Tobą.
LucyF - gratluje synusia cudownego

Ewelinko pamiętaj że na nas zawsze możesz liczyć!!!
Olu- bardzo się cieszę:) A te uczucie zakochania bardzo przyjemne:)
Mysza świetny ten kombienzonek!!
kasikz-Dbaj o siebie mamuska:)
A ja wybieram sie po l4 i do położnej poklachać.Zaś mnie pewnie postawi do pionu ale to jest dobre.
A ja się uzależniłam od ruchów malutkiej, chcę wiecej i wiecej, a jak sie nie rusza to ją podsłu****ę stetoskopem czy tam jest i co porabia.

Czesc Dziewczynki :)

Podczytuje Was ale jakos weny brak na pisanie :(

Ewelinko nie wiem co mam Ci napisac... Zadne slowa w tej chwili nie sprawią, że będzie Ci lepiej... Rozumiem co czujesz... Naprawdę rozumiem...

U nas chyba ok... Nic zlego sie nie dzieje, brzuszek nie boli, Staś skacze, wczoraj pol nocy mial chyba czkawkę bo tam regularnie podskakiwal w podbrzuszu :)
Tak bardzo chce wierzyc, że juz wszystko bedzie dobrze i za 4 miesiace bede go miala przy sobie :) Tylko czasami dopadaja te "zle mysli"... A co jak obwinie się pępowiną, co jak urodzi się za wczesnie, co jak szyjka zacznie sie otwierac... Staram sie myslec pozytywnie ale czasami mysli te są silniejsze... Ciezaróweczki tez tak macie, czy moze ze mna cos jest nie tak?

ewelinko życzę żeby to krwaiwenie jak najszybciej się uspokoiło....i wróciła dawna energia, optymizm i wiara! Wróci na pewno! Bo jest dla kogo.

kasikz wracaj do zdrówka...cudnie że tak Pola za dziadkami przepada.

ola** no i widzisz że Juluś ma się cudnie!!! I faktycznie jak na przyszłość będziesz się miała stresować (i synka) to lepiej podjechać sprawdzić puls skoro jest taka możliwość.

jankesowa to Tobie chyba trzeba życzyć takiej mocno palącej zgagi :-D jest dobrze kochana!

Ta paskudna pogoda mnie wykończy...zimno szaro i do d... nic się robić nie chce. A już na pewno nie chce mi się z domu wychodzić.

Angelka normalne:) ja tu wczoraj panikowałam np:)

Mysza,Kaira ale szczesliwa jestem.i ulga ogromna!

co do szkoly rodzenia...w dresiku trzeba przyjsc czy jak?czy miec cos na zmiane?jakie to ćwiczenia będą?bo we wtorek idę pierwszy raz.
co do kombinezonów bobasowych w jakim rozmiarze trzeba kupić?
bo ja już za tydzień zamierzam rozpocząć zakupy bobasowe,po usg:)

Mysza, Szymek waży trochę ponad 6100, a to oznacza, że jest koło 10 centyla, czyli chudzina, no ale co zrobić, na siłę mleka mu wlewać nie będę.
Mysza, Lili, nad zakupami, u którego sprzedawcy na allegro się ostatnio zastanawiałyście, bo chyba śpiochy jakieś powinnam dokupić. Pewnie spotka się to ze sprzeciwem tatusia, bo on by chciał młodego "normalnie" ubierać, a nie "dzidziusiowo" ;-)

Ewelinko, mam nadzieję, że koniec końców nerwy zostaną Ci wynagrodzone.

Kasikz, zdrowiej szybko. Tak sobie myślę, może mogłabyś o coś na tej rehabilitacji dla mnie podpytać?

Lucy, przez cały połóg może tak być, że krwawisz-nie krwawisz-krwawisz, ważne żeby zapachów wskazujących na infekcję nie było.

Agnieszko, przykro mi, że tym razem ciocią nie zostaniesz :-(

Ola, wygodne spodnie się przydadzą. A ćwiczenia to pewnie głównie rozciągające, no i ćwiczenie figur porodowych ;-)

Angelka, ja też panikowałam - co tydzień na inny temat (szyjka, pępowina, komplikacje porodowe itp.itd.)

Ostatnia edycja:
ola ja kupiłam kombinezon na 0-3...a to chyba odpowiada 62cm
Co do SR to u mnie jest tak że zajęcia są w poniedziałki, a ćwiczenia w czwartki...i polecali żeby w leginasach przychodzić, a na nogi skarpetki. Nie wiem jak wyglądają bo ja nie chodzę na ćwiczenia.

Just79 najważniejsze że zdrowy Szymulek jest, nie musi być od razu pulpecikiem.
A co do śpiochów to ja rozważałam dokupienie tych Śpioch śpioszki śpiochy rozm. 62 BAWEŁNA 100% (1252219910) - Aukcje internetowe Allegro
Mam od nich to body kopertowe (jest pod tymi śpiochami założone na lalce, ja mam te białe w prążki jakby) i bawełna jest super.
Jednak ostatecznie ja nie zamawiałam bo mam tyle już tych ciuchów że mija się z sensem zamawianie kolejnych

reklama
Do góry