reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dla mnie z kolei chusteczki Pampersa najlepsze są...mocno nawilżone.
Stanowczo odradzam natomist Bambino...wg mnie popsuły się bardzo na jakości. I właściwie to są suche.

Dziewczyny kupowałyście może tutaj śpiochy Śpioch śpioszki śpiochy rozm. 62 BAWEŁNA 100% (1232472409) - Aukcje internetowe Allegro ?
Mam te bodziaki kopertowe i są rewelacyjne, ale tak sobie pomyślałam że zamówię jeszcze 3 pary śpioszków to zabiorę je do szpitala. tylko się zastanawiam jak wygląda ten nadruk, bo wiem że w przypadku RYS47 nadruk to wielka porażka.

reklama
mysza jak dobrze kojarze to ja mam takie spioszki tylko kupione u tej drugiej allegrowczki mea_ja i byly ok przynajmniej tak mi sie wydaje

Ewela a jaką koperkową Hippa podawałaś? W granulkach czy w saszetkach? Ponoć ta w granulkach jest dużo słodsza od tej w saszetkach... Ja mam tą w granulkach. I wyczytałam, że dzienna porcja to 100ml. Szkoda, że tego na opakowaniu nie napisali...

Ewleina super że wszystko ok:tak:

Ewela mam właśnei takei krzesełko -jest super:tak:

pieluszki tetrowe 10sztuk ok i tak do prania będziesz codziennie 5 oddawać
pieluszki flanelowe 5 sztuk ok
pieluszki najmniejsze 1-2 opakowania- nie za mało? nie
podkłady do przewijania 10sztuk nie miałam tego wcale przewijałam na łóżku albo w wózeczku
szare mydlo dla mnie 2 sztuki ja miałam w płynie szare jedno i do dziś mam pół
patyczki do uszu dla dzidziusia :szok: po co
podpaski/podkłady bella lub inne 3opakowania ok
gruszka do noska :szok: po co
płatki kosmetyczne dla niemowlat nie miałam używałam chusteczek albo wody
termometr elektroniczny eeehehehehehehehehe :-D a myślisz ze w szpitalu nie mają??
szczotka do butelek nie miałam butelek
chusteczki nawilzajace 2opakowania z 2 roznych firm nie miałam
pojemnik na smoczek 2 sztuki nie miałam smoczka
wielorazowe majtki poporodow-siatkowe 2 opakowania-4sztuki ok fajnie się dopierają
ceratka na materac do łózeczka 2sztuki yyy nie miałam bo po co
nozyczki dla niemowląt nie wolno obcinać paznokci w szpitalu
wkładki laktacyjne ok choć w nocy i tak cyce na wierzch i tak będa Cię boleć że wkładki to katorga
smoczki avent 2 sztuki nie miałam
smoczki tommee tipp 2 sztuki nie miałam (na co tyle smoczków:szok:)
butelka tommy tipp 260ml w szpitalu niech cię naucza sondą karmić to sie bardziej przyda
smoczki do butelek avent 2sztuki o wolnym przepływie i 2 sztuki o srednim przepływie jw
koszula do porodu 1 sztuka bo w domu mam inne polecam kopertowe nie zapinane 2 na dzień
klapki pod prysznic
tantum rose po co jak masz mydło szare
płyn do higieny intymnej po co jak masz mydło szare
krem do pupy dla bobaska polecam parafinę
krem do twarzy dla bobaska i dla mnie jak bedzie kąpay w oliatum to nie polecam
butelka avent antykolkowa 330 ml nie miałam butelek

dziewczyny co jeszcze? czego brakuje i moze mam za mało lub za dużo sztuk? help me bo jak ja policzyłam to wszystko to wyszło 400zl -500zł minimum :-O

Przegięłaś i to po całości -większość tych rzeczy Ci się nie przyda
ja miałam to i wystarczyło Przyjęcie do porodu, Szpital Św. Zofii w Warszawie
tym bardziej ze S brał prał przywoził zawoził itp...
apteka za rogiem -to nei komuna wszystko dostaniesz

w u mnei w szpitalu nikt nie pozwoliłby dziecku dać butli czy smoczka -po wyjściu rób co chcesz ale tam nie -sonda i cycek to wszystko

Martusionek – gratulacje dla Was, no bo jakby nie patrzeć Tomaszek pierwsze egzaminy ma za sobą. :tak: Jejciu Ty już w takim grubym swetrze chodzisz. Trzymaj to zimno u siebie póki co :-p Super brzuszek!
Pati – ja mam prenumeraty, ale muszę wiedzieć konkretnie co potrzebujesz, bo nie będę całych gazet/poradników skanować – czy piszesz ogólnie? Może konkretny temat?
Patrycja a Ty do tego szpitala to idziesz mieszkać? :szok::szok::szok:
Karolcia81 – zdumiewasz mnie. Pozytywnie. :tak:
Ewelina – hehe objawy jak najbardziej ok. :-p
MamaSówka – hehe zwiedzacie z Bartusiem świat i tak trzymać, super, że tak rośnie, jest słodziutki, trzymamy za słowo, że będziesz częściej ;-)
Mysza – kiedy Ty sobie powiesz stop z tymi zakupami, kurczę bliźniaki powinnaś mieć, Szymka i Szymkową od razu :-p
LucyF – Miłosz potrzebuje kontaktu Mama-Synek, troszkę bliskości :tak:
She – ja nie pomogę co do herbatek, bo póki co osobiście unikam ich jak ognia a dlaczego to sama nie wiem :baffled:, ja piję melisę sobie tylko pod warunkiem, że pamiętam by ją zaparzyć, ale to ja piję nie Ada bezpośrednio

A my po szczepieniu i kurczę (tfu tfu tfu) póki co wsio ok., co prawda z chwilą wpuszczania szczepionki do ciała był płacz, ale potem przytulanko do mamy i już było bezpiecznie, wykombinowałam sobie tak, że Ada potrzebowała snu po szczepionce i tak też się stało, wyjechałyśmy na dwór i za chwilkę spała. Pojeździłyśmy z godzinkę i do domku na jedzenie i siedziała teraz kolejną godzinkę w leżaczku i już trzeba się ruszyć i pobawić z Nią, więc zmykam.
She – kupiłam 5w1, jak będziesz kupować, to krótko przed szczepieniem odbierz, bo szczepionka w lodówce powinna być przechowywana, ja mam aptekę zaraz obok przychodni, więc weszłam i zaraz im dałam by schowały

czesc dziewczynki.

Wpadlam tylko zyczyc milego popoludnia:-)U mnie pada i pada...

Pati,ale pokazna lista...Ja nawet w polowie takiej nie mialam-hihi.

Tu duzo dawal szpital np.pieluszki,podklady do przewijania,chusteczki,ubranko itd...

Co do karmienia butelka to chca aby karmic piersia...Byly tez ''pompki''do odciagania mleka i kazano mi co 3 godziny je sciagac...No a jak bylo za malo to ''dorabiali''mleko i dokarmialam mala...

Buziaki do pozniej papa

yyyy moze przegiełam tylko ze butelki predzej czy pozniej i tak bede potrzebowac, patyczki w sumie fakt nie wiem po co mi.... gruszka no tez fakt najwyzej kupie w aptece w poblizu :/ smoczki mialam zamiar dawac w ostatecznosci wiec chyba z nich tez zrezygnuje, ze smoczkow do butelek tez, ze wkładek laktacyjnych tez zrezygnuje-tesco blisko szpitala wiec chlopa wysle jakby co.. hmm a jak sie karmi sada? to znowu jest cos innego niz butle? te rzeczy co sa na liscie to maja byc tez na pozniej, w domu no ale juz wykreslam bo macie racje dziewczyny mam tego znowu za duzo...

mysza ty tez juz ciuszkow nie kupuj haha bo masz ten sam syndrom co ja hihi

nie no ale sie usmialam
ewela super ze wsio ok :)
Pati.b co do twojej ciasnoty to jakbym o sobie czytala :) od kad jestem w ciazy drazni mnie wszystko nawet majtki gin sie smieje podobno tak czasem bywa do tego grzybek ale juz sie konczy wiec looz przeszlo.... gacie nadal draznia ogolnie pipka jak nie moja taka jakas.... ciasnota tam tez jest jak wkladam tabletki to czuje.... od kad zobaczylam dwie krechy u nas sexu brak.... maz jakos zyje inaczej sobie radzimy ale mam nadzieje ze zakaz bedzie zniersiony lada moment choc tak mam obawy....

Oj mnie po metalu w ustach pojawil sie kwas.... wiec wolalam jednak metal...

pozdrawiam was dziewczynki pozniej nadrobie....

a mnie juz mdli troche mniej i z kibelkiem juz sie nie spotykamy jakis czas.... kwas kwasem, sutki bola, syfy wychodza, brzuch czasem ciagnie... zyje nadzieja ze jest dobrze...

reklama
Patib ja myślałam że Ty te rzeczy które wypisałaś to chciałaś ogólnie zamówić, a nie do szpitala wszystko pozabierać. Bo faktycznie w szpitalu Ci wiele nie będzie potrzebnych.

Lili a tam nie pogniewałabym się za bliźniaki...ale właśnie sprawdziłam że nie mam potrzeby już dokupować, bo i tak mam mnóstwo...dobrze że będzie komu później wydawać ;-)
Dzielna Adunia... a powiedz mi czy była szczepiona przeciwko gruźlicy w szpitalu ? Czy to później nie przeszkadza lub nie ogranicza wyboru tych szczepionek ?

Agatko dlaczego karmienie sondą jest lepsze niż butlą ? Mnie się wydawało że to już jakiś przeżytek i dawno nie słyszałam żeby dzieci tak karmić.

Ostatnia edycja:
Do góry