reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

W moim przypadku wodę mineralną ;-)
Guzik prawda, Asia możesz pić wszystko, aczkolwiek na początek nie hektolitrami - pół szklanki/kubka i z czasem zwiększasz. :tak:
Tak sobie myślę, że może przez zbyt długą dietę mój pokarm też nie dostarcza Małej tego co ona potrzebuje?
Emka dostała co potrzebowała, Ty za to dostałaś po dupie to raz, a dwa Emka po prostu nie dostawała różnych rzeczy tylko non stop jadła to samo, do znudzenia :-p
esputicon , jedna podawalam bezposrednio do buzi jak mi tak plakal i podawalam duzo herbatki hippa z kopru i pomoglo.
Próbuj, może Emce też pomoże.

Lili ostatnio znalazła się kartka która z Czech była wysłana... 9 lat temu -nie liczyłabym na Pocztę Polską:-)
No ja póki co narzekać nie mogę, ale fakt widziałam kartkę świąteczną po 12 latach zapakowaną w nową kopertę i oprócz kartki był list z Poczty Polskiej z przeprosinami, że tak długo szła :-D:-D:-D Myślę, że poleconym za potwierdzeniem odbioru obowiązkowo w kopercie bąbelkowej lub kartoniku jako paczka to dojdzie.

GosiaLew – wiem kochana, że nie chodziło o trzaskanie pokrywkami, :-D:-D:-D kurczę kalosze – ooo to jest coś co może mi się bardzo przydać, bo my niezależnie od pogody wyjeżdżamy na spacer :szok::-)

Ola** - ale jaki mediator, z pomocnikiem w brzuszku, ech takie sytuacje są nie fajne, życzę szybkiego pozytywnego załatwienia sprawy. Jak tam hipcie w kąpieli? :-)
Ewelina - ???
Mysza - witaj, Ty coraz wcześniej wstajesz, trenujesz się już? :-p

reklama
Witajcie Kobietki...
Sorka, że dopiero dziś odp., ale wczoraj po wizycie byłam tak padnięta, że zaraz kierunek łóżko i do rana spałam, jak zabita...

Zatem tak....
Szyjka i macica, jak najbardziej "ciążowa" :-D Pani Dr była na prawdę delikatna, badania nie czułam wcale... dostałam jakieś czopki do d*** rozkurczowe :zawstydzona/y:, luteinę oraz zastrzyki w brzunio Clexane. W sobotę kolejna wizyta - usg - byłam zaskoczona, że tak wcześnie, ale dr stwierdziła, że po Betce wnioskuje, że może być "cosik" widać... (?). Poza tym chce mi zrobić raz jeszcze krewkę na "przeciwciała kardiolip."
Czuję się dobrze....żadnych plamień...czasem jajnik mnie "zarwie", czyczki nadal bolą, a właściwie pieką...jestem happy!

PS> ale jak TAM ciasnoooooooooo :szok: tak ma być?

Ostatnia edycja:
Doczytałam już na starankach, bo akurat po sierpniówkach śmigałam, cieszę się, że wszystko w porządku. Ach och! :-)
Co do ciasnoty to ja tam specem nie jestem, bo u nas nie za wiele przytulanek było.

LILI, ale u nas przytulanek też niet :no: "ciasnotę" poczułam podczas badania :zawstydzona/y: mamy zakaz sexowania...ale P się nie zmartwił, bo już w dniu testowania zapowiedzaił, że "usypia pytonga na 9 miesięcy" :-D:zawstydzona/y:

Idę PW ogarnąć...

Witam kochane widzę że u Ewelinki wszystko w porządku.Super!!!!
Mogę iść dalej spać.Pogoda jest okropna.Dziś obudziłam się z bólem nóg:)
Miłego dnia Wam życzę:)

Ewelina - raz czułam podczas badania ciasnotę innym razem nie, zależało od dnia, a nie wiem od czego w organizmie, u mnie była taka komiczna sytuacja przy badaniu wymazu, obrócił się do mnie tyłem lekarz, a że akurat wcześniejsze badanie szyjki zabolało to jak stał do mnie tyłem to ja już "ała" na co on się obraca z tym cienkim długim patyczkiem. Patrzy na mnie i się śmieje, że ładną to opinie mężowi wydaję, a A. siedzi obok i leje :-D
Kaira - to śmigaj odpoczywać do łóżka i nogi wysoko i nie krzyżuj ich

A my dziś do szczepienia :baffled:

hejus laseczki

o widze,ze temat krzesełka do karmienia, no ja tez wlasnie chce to kupic to krzesełko tylko niebieskie KRZESEŁKO DO KARMIENIA RT-2 WB PROMOCJA ! (1229379170) - Aukcje internetowe Allegro .

Dziewczyny :szok: :-( boli mnie podbrzusze po sexie w nocy kurczę,naczytalam sie w necie ,ze to jakies torbiele moga byc i sie teraz głupio boję ,a u gina jeszcze nie byłam od porodu - jakos nie mam kiedy i auta brak .

ewelinka no to super,ze u ciebie wsio ok. A lucyF z jaka waga i cm urodziła ?

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczynki!
Wczoraj nie miałam siły na nic po tej obroni jeszcze miałam gości z gratulacjami i mała imprezka powstała w gronie rodzinnym i bratowa z czekoladkami przyszła:tak:
jeszcze te telefony...
Ale już po wszystkim zakończyłam swoja edukacje i w końcu mam ten tytuł magistra tak szczerze to wcale się nie cieszę tylko tak dziwnie że już nie muszę i co ja teraz będę robić? Zajmę się sobą i zakupami dla Tomusia. wiecie co łyknęłam wczoraj trochę szampana i myślałam że on będzie spał a on tak szalał w brzuchu:-D A jak po obronie były gratulacje od komisy to tak podskakiwał ze nie wiem może cieszył się chłopczyk,ze to już koniec....

Ewelinka cieszę się że po wizycie ok. zobaczysz będzie dobrze wiedzę ,że masz mądra gin i a maleństwo będzie grzecznie siedzieć u mamusi w brzuszku!!!!

She piękna ta twoja Emilcia tylko szkoda mi ze tak się męczy kiedyś synek mojej bratowej miał problemy z brzuszkiem to siostra z Niemiec przysyłała mu maść i pomagało tylko nie wiem jak to się nazywało. On miał kolki i problemy z kupa i strasznie ulewał mimo że się go długo nosiło.

LucyF jak Miłoszek jesteście już w domu? Jak się ogarniesz to zapraszamy do nas!!!!

Gosia super że coraz bardziej czujesz swojego maluszka !!!!

Lilli a jak Adunia? Ja też chce kupić taki leżaczek jak masz Ty bo jak M będzie w pracy to tez nie będę mamy cały czas wołać tylko ja chcę z taką funkcją żeby sam się bujał.

Kaira to odpoczywaj z tymi nóżkami tak jak Lilli opisze nóżki do góry:-)

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco !!!!!

Ostatnia edycja:
A jeszcze wstawię zdjęcie GRUBASA:
Obraz 071.jpgObraz 074.jpg

reklama
witam
ewelina dobrze ze napisałaś już :-) bo tez zaczynałam sie niepokoic jak wczoraj nie zauwazyłma zadnych wiesci.... co do ciasnoty to yyyy ja ci nie zycze tego co ja mam teraz, moje wargi tam na dole są ogromne i od ponad miesiaca mam ciagle podraznione miedzy nimi, zaczerwienione itd. lekarz nie stwierdzil infekcji i powiedzial ze na to najlepiej sudokrem lub jak mam wanne to oilatum, wanny nie mam a do brodzika malo kiedy leje wode tak zeby sie kapac wiec kupilam sudokrem ale to nic nie daje... po tygodniu nie bylo ani lepiej ani gorze, wiec zaczelam uzywac tantum rosa i tez dupa.... troche ulgi ale i tak dalej szczypie a czasem i swedzi tak jakby sie goila ta śluzówka.... tydzien uzywalam a potem znowu sudokrem bo tantum rosa to ponoc 10 dni max sie uzywa... no i dalej jest dupa... zero seksu bo nie mam ochoty jak mnie nawet majtki uwieraja..... a chcica jest tylko co z tego ze jak same pieszczoty sa mile ale jak przychodzi co do czego to ja z tyłkiem uciekam :/ biedny ten mój chlop i tyle. wizyte mam teraz 8 października wiec moze lekarz mi cos konkretnego przepisze bo mnie chyba zaraz szlak trafi:angry:, nigdy tak nie mialam a czuje sie jakbym sobie tam skóre zdarła np podczas golenia tyle ze akurat tam sie nie depiluje bo tam nie ma wlosow :zawstydzona/y:

no dobra ponazekałam.....

lili i asiu macie moze jakies gazetki z rachunkowosci w ktorych sa artykuły o księgowosci małych i średnich przedsiebiorstw (karta podatkowa, KpiR, Ryczałt)? jak tak mozecie mi zeskanowac i wyslac na maila? razem z tym jaki to numer gazetki bo moze by mi sie w pracy licencjackiej przydało.... a kupowac to troche za drogo jak na moja kieszen Rachunkowosc czy Monitor kupe kasy kosztuje a moze wy macie w pracy to dostępne:happy: jakby co to poproszem wiadomosc na pw to podam maila:happy2:

Do góry