reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Gosiu ja chodziłam na SR tu: Szkoła Rodzenia BOBAS Gdynia 20min piechotą od mojego domu i z zajęciami w weekendy co dla mnie było istotne. Płaciłam chyba 500zł jak dobrze pamiętam. A co do szpitali. Moja szwagierka oba porody miała na Zaspie i bardzo sobie chwali. Ale tak jak piszesz: ile porodów tyle opinii. Mi zachwalano Redłowo. W sumie personel w większości fajny, ale organizacja do kitu. Jeden wielki bałagan.

Martusionek sama jestem zaskoczona, że Quido przy wózku idzie tak grzecznie, bo on raczej do dzikusów na spacerze należy. No ale w przypadku wózka spisuje się na medal. Dzięki temu nie muszę go zostawiać, wychodząc z Małą na spacer. Więc pies nie czuje się odsunięty na dalszy plan.

LucyF mi czop też nie wypadł. Wody mi nawet nie odeszły w takim stylu jak tu się czyta: chlup i już :-) Mi się wody sączyły a i to dopiero pod koniec porodu.

Jankesowa super, że na wizycie wszystko ok. Pogłaszcz brzuszek od e-ciotki.

Ola81 ale przepiękna gębulka :-) I kurcze już niemal 30tc... Jak ten czas leci :-)

Lill ale mądra Dziewuszka na tym zdjęciu :-) Ucałowania od e-ciotki i od e-koleżanki Emilki :-) I jak bioderka? My dziś byłyśmy...

Karolcia przytulam i gratuluję siły wewnętrznej. Mam nadzieję, że lekarze coś wymyślą, poślą Was na badania specjalistyczne i niedługo znów będziemy cieszyły się z Tobą dwoma kreskami. Tym razem aż do porodu.

Annas super wieści. Czekamy teraz na te z genetycznego :-)

Kaira no to fakt, że Emi już nie jest taka mała :-) Ale słodka jak miód to fakt...

Daa trzymam kciuki, żeby Mała jeszcze poczekała.

Ewelina bardzo się cieszę! I czekam na dalsze relacje z kolejnych dni ciąży :-)

A my dalej walczymy z bólami brzuszka. Rano to standard. Trzeba masować i czekać na pierdzenie. Kilka bączków i przechodzi. Nie wiem skąd to. I że akurat zawsze rano.

Byłyśmy też dziś na usg bioderek. Jest gites. Malutka nie płakała. Oba bioderka są super zdrowe. Lekarz bardzo fajny. I bardzo w Trójmieście polecany, bo jest specjalistą od dysplazji i tego rodzaju schorzeń.

Jestem zmęczona, bo Emka coraz mniej śpi w dzień, a dziś w nocy wyjątkowo budziła się nie raz, a trzy razy. Tak więc idę się położyć, póki Emi po spacerze jeszcze śpi.

reklama
Ewelina super!!!!!!!!!!!!!!!!

Asiu mała widać łyka powietrze -ja dalej polecam esputicon 2 kropelki (nie wchłania się do organizmu) a jak mała skończy miesiac plantex. No i uważaj co jesz:) lekarz pewnie poleciłby odstawić nabiała cały -ale jak po 5 dniach nie ma efektu to to nie nabiał. Aha i nie pij i nie podawaj ziółek -koperku rumianku itp. Uważaj też na herbatki laktacyjne -Ala się po nich darła i pierdziała że hoho

Qrde coraz bardziej ciągnie mnie do słodkiego, muszę uważać, żeby się nie napychać pustymi kaloriami, ale takie mini batoniki to u mnie już rutyna - kontroluję ich ilość, bo potem będą skutki. Jem więcej owoców, też mają cukry, ale przynajmniej witaminy, teraz codziennie zajadam się gruszkami.

She takie bóle brzuszka to czasem u dzieci norma, niestety, chociaż czasem mogą być też czegoś przyczyną, ważne, że przechodzi po masażu. A nigdzie za uszkami i zgięciami nie ma wysypki?

LucyF to trzymam kciuki no to chyba za szybki poród.

Hej kobietki!

Ja po wizycie, tylko badanie na fotelu. Szyjka trzyma, zamknięta, ale macica jakaś troszkę napięta czy coś i dał leki. I nie powiem, że już do końca spokojna nie wyszłam, chociaż mówił że jest dobrze. Czy któraś tak miała?

Serduszko puka ok 150 uderzeń na minutę.

Powiedział też że mam się zapisać na szkołę rodzenia, bo nawet przy badaniu panikara jestem to jak poród zniosę.

ewelina - bardzo się cieszę!!!I ogromnie gratuluję!:)

gosialew - gratuluję pierwszego mocniejszego kopniaczka:)

A ja zawsze pobadaniu na fotelu jakoś dziwnie się czuję, tzn tam mi dziwnie.

Miłego dzionka

Agatko odstawiać nabiału nie próbowałam. Ale też kurcze nie jem go tak dużo, bo dziennie jeden mały jogurt naturalny z musli... Herbatkę laktacyjną już odstawiałam, ale nie dało to efektu w postaci ulgi u Małej. A ten espumisan to podawać jak? Jak pojawi się ból brzuszka? Wymieszany w mleku czy z łyżeczki?

Gosiu kilka krostek pojawiło Jej się na czółku. Małe, czerwoniutkie. Mi to wygląda na potówki, bo są na linii czapeczki. A czemu o to pytasz?

Gosiu kilka krostek pojawiło Jej się na czółku. Małe, czerwoniutkie. Mi to wygląda na potówki, bo są na linii czapeczki. A czemu o to pytasz?

Jak by się pojawiło uczulenie za uszami, na zgięciach łokci, kolan, pod pachami i brzuszek boli to często są to alergie nawet atopowe zapalenie skóry, ale jak nie ma to spoko. Agata pewnie ma rację.

Odebrałam moje spodnie ciążowe, które zamówiłam sobie na allegro i cieszę, się, że zamówiłam L, bo są dobre, M mogłyby być przyciasne (chodzi mi głównie o pas) a tak to powinny już starczyć do końca ciąży.

ja juz po wizycie i szyjka jest mieciutka, krociutka rozwarcie na opuszek gin obstawia ze do terminu czyli do 3 pazd nie wytrzymam, moze przetrzymam przez weekend ale nie daje gwarancji. ogolnie maly z usg wyszedl z waga 3 kg ale glowka jest juz tak nisko ze gin powiedzial ze raczej nie jest to jego prawdziwa waga i jak zmacal brzuch rekami to obstawia ze jest wiekszy. z plusow to to, ze na pewno nie ma 4 kg:)
a u mnie rowniutkie 15 kg na plusie
wiola ja nie wiem co niby ma ci dac SR bo ja tez jestem panikara i czasami z zajec SR wychodzilam jeszcze bardziej zestresowana niz z wizyty u gina:)))
She to super ze Emka ma bioderka w porzadku, a wy w sumie bylyscie u tego chirurga juz?? a a propos nabialu to nam na SR polozna podczas karmienia w ogole nie kazala jesc jogurtów

Ostatnia edycja:
LucyF teoretycznie Miłoszek ma jeszcze czas...ale ja bym sie już na końcówce doczekać nie mogła.
3kg to super waga :-) pewnie wyjdzie troszkę więcej.

Dziewczyny które jeszcze kompletują wyprawki. Ponieważ jestem już po pierwszych praniach i prasowaniach mogę Wam polecić takie bodziaki
BODY niemowlęce kopertowe rozm. 68 BAWEŁNA 100% (1237957127) - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam akurat z tej białej bawełny jakby prążkowanej i jak dla mnie rewelacja (po pierwszym praniu), ale również dlatego że wydaje mi się to bardzo wygodny ciuszek na początek. No i mają opcję naciągnięcie niedrapek...w sensie że się ten rękawek odwija - widoczne na zdjęciu.
Co do RYS47 i jego ciuchów to jakościowo ok, choć bawełna cieńsza od tych powyżej, ale oni mają straszne róznice w rozmiarach ( 62 i 68 czasami są takie same albo 62 jest maleńkie jak 56).
Większość ubranek mam ze Smyka i tutaj co do jakości nie mam najmniejszych zastrzeżeń, ale ja odrywałam metki i popatrzyłam na niektóre ceny to stwierdziłam że ja chyba na głowę wtedy upadłam że tyle za te maleńkie szmatki płaciłam.

Ewelinka super wiadomość, kciuki zaciśnięte

a ja mam dziś czy tam wczoraj mialam owulacje i oczywiście byly male to i owo, a tu dzisiaj dostalam mega kataru i mój super mąż stwierdzil, że nic z tego nie będzie w tym miesiącu, bo organizm odrzuci ewentualną ciążę, przez ten katar. :szok:Możliwe to? Pytanie ekstra, wiem, ale zabil mi ćwieka i teraz już mi przykro, że się przeziębilam.. :-(

Ola 81 - ten twój suwak to pędzi, aż milo popatrzeć, a buźka piękna

Mysza - ty już niedlugo finisz, szykujesz już rzeczy (to chyba syndrom wicia gniazda? Tak Agatka 13x13? Coś mi się przypomina, że u ciebie o tym czytalam)

She - Emilka już taka duża, szok, jak ten rok minąl

Gosia - kopniak już byl ?! to teraz będziecie mieć coraz lepszy kontakt z dzidziolkiem

Aniolki - co slychać? Remontujesz i remontujesz?

Lucy kochana wlaśnie doczytalam, to Miloszek taki prędzioszek ?;-) Oczywiście kciuki zaciśnięte, za pomyślne rozwiązanie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
czyli Lucy czekamy już na maksa:)ja w takim razie już na zaś szybkeigo porodu! :)

Daaa napisała,żeby pogratulować Tobie Ewelinko! więc gratulacje poraz kolejny!!!!
wszystkie was pozdrawia! na noc wypiła syropek na rozluźnienie i uspokojenie (zlecony przez gin) po czym świetnie Jej się spało,
w ciągu dnia miała tylko dwa skurczybyki:) leży a M pierze,prasuje,gotuje i sprząta:)

a mój Julek dał znaki życia jak tylko M zaczął piłować listewki a potem wbijać je młotkiem:)
a jak coli trochę wypiłam czkawka się pojawiła wiec mialam wyrzuty sumienia,ze świństwo takie wypiłam

Do góry