reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

LucyF do wizyty już nie daleko :-) a jak skurczybyki ? Nasilają się ? Byłaś pod prysznicem, bo podobno to też może być wyznacznikiem...
czekam na wieści po wizycie...ehh może być tak że Cię lekarz od razu do szpitala wyśle. Trzymam kciukasy &&&

reklama
nie Mysza ja mam tylko te pdostawowe usg .na początku zrobiła mi sama na zdiagnozowanie ciąży ,potem po dwóch tyg bo na tym pierwszym był tylko pęcherzyk.a potem już mnie kierowala do konkretnego lekarza na genetyczne i na połowkowe.na poprzedniej wizycie tej wrześniowej dostalam skierowanie i udalo mi sie zapisac na 6.10 wiec czekam:)tym razem idę do limu bo mam tam pakiet,ale tez do konkretnego lekarza .ja do niej nie chodze prywatnie po prostu tylko do szpitala,a tam w gabinecie nei ma usg tylko trzeba kombinować. raz jeszcze jakos kolo 24 chyba tyg szyjkę usg mi mierzyla i na polowkowym tez kazala szyjkę obejrzec.

Gosiu no narazie czekam na to usg,ale potem juz się zajmę:)
a co do kopniaczków JUlitka dobrze Ci napisala:p

Julitko bo nasze brzdące litości nie mają:) ale na pewno jest wszystko ok

Ostatnia edycja:
Ewelinko- Mega Gratulacje wytrwacie do czerwca zobaczysz!!!!!!!!!!!
Gosiu cieszę się że już spokojniejsza a kopniaki z dnia na dzień mocniejsze u mnie to samo:)
Ola**- mi jest lepiej jak Cię wspieram bo o sobie nie myślę:p
Lili -rycz mała rycz:p
Julitko-Dziękuje!!
Martusionek- brzuch, czasem krocze nawet odbyt mnie pobolewa ale wiem że biorę leki i to jest rozciąganie.U ciebie pewnie to samo:)
A ja tak się nakręcam ale dziś muszę ją pochwalić daje znać o sobie coraz mocniejsze kopniaki.Jestem happy.
Kurde też tak macie ze wydaję wam sie że jest wam mokro??
Musze wytrzymać jeszcze ten tydzień do wizytki, w spokoju nie w nerwach. Dostałam opieprz od mojej położnej że nakręcam się z tą pępowiną, bo jak to określiła takie rzeczy jaki i inne się zdążają ale mam o tym nie myśleć tylko wieżyć że mojej małej to nie grozi.I że ruchy będę czuła z dnia na dzień mocniejsze może w nocy może w dzień ale będą na pewno a po 28 tyg maluszki mają mniej miejsca grubną i odpoczywają i mam się znów się nie nakręcać że jest coś nie tak. Jak zawsze mnie pocieszyła i mi lepiej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kaira ja to mam tak dziwnie, bo niby sucho śluzu nie ma,ale czasem majtki mialam wilgotne i zapach nie fajny.ale gin mi powiedziala,ze wydzielina jest ok i ze zapach moze wynikac z tego,ze w ciazy jest inne ph i ostrzejszy zapach dlatego.zdarzało mi się majtki zmieniać bo mnie to denerwowało.
wspieraj wspieraj:) słowa Twojej położnej mnie uspokoiły:)

kaira24 takie uczucie mokra to zupełnie coś normalnego. Im później tym może być więcej. Dla mnie teraz majtki i wkładka to jedność...a zmieniać ją muszę i kilka razy dziennie.

Aniołki zamelduj się...

Też o niej wczoraj myślałam, ale pewnie pochłonięta jest przeprowadzką i nowym mieszkaniem, może jeszcze tam netu nie ma czy coś.

Ewelina28 ja nie wiem co mi się ubzdurało, że ty wyjechałaś, ale pamiętałam, że z Nowego Dworu bo to całkiem niedaleko mnie.

Agnieszka, Ewela to straszne, że niektórym ludziom z wiekiem ubywa IQ i dojrzałości emocjonalnej ;-)

A mnie dzisiaj od rana głowa boli...
Pranie Szymusiowe już się suszy na balkonie, więc jutro prasowanie.

Aniołki pewnie przeprowadzką, remontem jest pochłonięta. Ale to jej nie usprawiedliwa żeby raz na czas się nie zameldować na forum.

reklama
Dziewczyny , ale znowu proidukcja:( Przeczytam ale nie jestem w stanie każdej odpisać. Sorki.
DAA- trzymam kciuki żebyście wytrwali jak najdłużej.
LucyF- może poród zbliza sie dużymi krokami jak czop odchodzi. U mnei odchodził dużo wcześniej ale bez krwi a uciebie jaki byl? Podobno jak podbarwiony krwia to 2 dni max do porodu
Ewelinko najszczersze gratulacje.
Pozdrawiam was wszystkie. Porsze tu nie schizować, wszystko bedzie dobrze. Maluszki raz sie ruszają raz nie. takie z nich psotki:). Oczywiscie ważne jest obserwowąc ruchy . Jak nie pokojące sprawdzać. Ale trzeba brać poprawke na to że dzieciaki bliżej 30 tc już mają coraz mniej miejsca i ruchy sie zmieniają.

U nas pola marudna dzisiaj. Wiec pewnie zaraz skoncyz sie czas wolny mamy:)

Do góry