reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Witam

Chwilowo weny u mnie brak - tak mam co drugi dzień średnio;-) Jednego dnia mam energię i coś robię a następnego dnia już mi brakuje jej - jakbym dzień wcześniej zużyła cały zapas. No, ale nic trzeba się zabrać za coś. Będę jeszcze zaglądała.

reklama
LucyF przypomnij mi proszę jaki Ty zamówiłaś rozmiar tego kombinezonu dla Miłoszka z Georga ?!?
Bo wynalazłam z tej firmy taki na 3-6miesięcy (ponoć 62cm) i się zastanawiam jaką mają rozmiarówkę.

Ojjj karolciu moja przytulam mocno... dzielna kobieta jestes.

A swoja droga ja momentami dostaje normalnie szału wiecie dlaczego bo u nas jedna rodzina to taka patologia ze głowa boli (alkoholicy). W sumie maja juz 4 dzieci ale w domu jedno. Dwójkę im odebrali (male dziewczynki 4 i 2 latka chyba), pozniej urodzila chłopa a że płakał to mu wódke dali do picia (wylądował w szpitalu z poparzonym przełykiem) i kolejne jej odebrali . To co sobie będzie zalowala juz ma czwarte cudownego zdrowego chłopczyka (pier*****). Podczas ciąza zarabiała na zycie dupskiem , chlała ile popadło no i proszę.... myslałam że mi serce peknie ona akurat urodziła a ja w kwietniu poroniłam i głupia dumna z wózkiem chodzi:no::wściekła/y:.Serce sie kroi tyle kobiet pragnie miec dziecko robi wszystko zeby bylo dobrze a takie to moja z gorki nie potrafie czasem tego zrozumiec.... (wtedy bardzo grzeszę bo myslę gdzie ten bóg co ):cool::zawstydzona/y:
Ja na następnej wizycie mam miec robione szczegółowe Usg oby wszystko dobrze wyszło... wczoraj jak zobaczyłam tego bąbla fikającego koziołki i machającego do mnie to płakac mi sie chciało ze poprzednio nie doczekałam....

Dzieci śliczne kocham takie maluchy prosze o więcej takich słodziaków.
Mysza trzymam kciuki za was :tak:

jankesowa oj rozumiem ze Cie to wkurza ja tez mialam taki przypadek w mojej okolicy ze laska w ciazy tak chlala ze szok i zawsze rower ja prowadzil bo nie byla w stanie isc a jak byla w 9 miesiacu to wygladalo to tragicznie. brzuch pod nosem , rower, papieros i tropem weza bo nogi jej nie prowadzily same i co ???? i urodzila zdrowa dziewczynke i czlowiek ma wtedy rozne mysli

a do tego wszystkie władze w koło wiedza jaka z niej matka i tego dziecka jej nie odbiora ma kontrole z opieki i nadal pije a tu dalej nic....

LucyF świetne imie wybrałas :) a może mąż?? mnie babcia bigosik robi mniam mniam i co chwila chodze patrzec czy juz jest mam taka smake... ogolnie jem tylko kwasne :D ogorki mniam kapucha a słodkie jest ble...

Ja Wam powiem że wkoło mnie gdzie nie słyszę to właśnie wszyscy się przyznają że w ciąży palili...moja fryzjerka, pani w sklepie etc... ja sama sporo paliłam, uwielbiałam moje cieniaski miętowe...ale jak się tylko o ciąży dowiedziałam to od razu koniec z fajami.
I nie ukrywam że nieraz mnie ciągnie strasznie, że mam ochotę...i w myśli się pojawia przeciez nic się nie stanie, ale za chwilkę myślę sobie właśnie że siebie to ja mogę truć ile wlezie, ale nie moje ukochane i upragnione dziecko. I ochota na dymka mija.

Jejku jak ja się w takim tempie będę zbierać to się spóźnię bankowo dzisiaj do tego lekarza.

Lucy dzięki za info...chyba zaraz zamówię tylko muszę odszukać aukcji ;-) mój W i tak się uparł na ten kombinezon http://www.mothercare.com/Mothercar...ng=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42843041&mcb=corei dzisiaj nawet powiedział żeby jechać go kupić, ale ja myślę że taki drugi też się przyda.

Ostatnia edycja:
reklama
Zjadłam 2 batoniki i energia mi wróciła, posprzątałam już kuchnię, zrobiłam pranie (tzn. pralka zrobiła, ale samo się nie wrzuci i nie powiesi;-)), potem poprasuję i jeszcze trochę poukładam w dokumentach, bo już miszmasz się robi, jeszcze tylko na pocztę muszę skoczyć, dobrze, że mam niedaleko.

Też mnie skręca jak widzę taką co pali w ciąży i znałam kilka osób takich, sama paliłam kiedyś i skoro ja potrafię się teraz powstrzymać to czemu inni nie potrafią? Alkoholu też nie tykam, można się na ten czas chyba powstrzymać, to aż takie trudne nie jest.

Ostatnia edycja:
Do góry