reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Mysza ja dlatego wolałam zostawić na później zakupy.raz,że remont więc by się tylko kurzyły.dwa mimowolny lęk przed powtórką z którym walczę każdego dnia i odliczam do momentu w którym będę miała pewność ,że mały jest bezpieczny.
a powiedz mi do szpitala ile masz koszul i pidżam?bo Ty cycem nie będziesz karmic z tego co pamiętam,ale i tak musisz coś tam mieć by włożyć na siebie:) a ja muszę zakupić właśnie do karmienia i widzialam na allegro fajne,ale nie wiem ile tego potrzebuję?
a co do obuwia ,ja klapki wezmę:)

reklama
Witam

She Emi słodka. A ty w końcu gdzie rodziłaś, w Redłowie?

Just powodzenia w podróży komunikacją, ale samochód to duże ułatwienie szczególnie z maluchem. Chociaż ja po Warszawce też bałabym sie jeździć, po Gdańsku też się kiedyś bałam a teraz to śmigam wszędzie w sumie. Jak się boisz to weź sobie wykup jazdy u instruktora, zawsze się oswoisz. A Viburcol to jest na kolki i na bolesne ząbkowanie.

LucyF to ciekawe czy Miłosz wrześniowy będzie czy październikowy?

Mysza ty tak dużo to też nie masz, bo dwa tygodnie różnicy tylko od Daa.

Jankesowa kciuki zaciśnięte.

Wiolka to pewnie dzidzia tak Ci się wypięła, fajnie masz, bo ja to tylko leciutko czuję wieczorem i to jeszcze czasem się zastanawiam czy to dziecko.

Ola** ja też jeszcze zakupów nie robię, muszę najpierw ten nasz pokój wykończyć i dostosować do dziecka. No a poza tym to czekam do usg i potwierdzenie płci.

Moje dziecko chyba trochę do góry powędrowało, bo mi się pępek spłycił, chociaż jeszcze trochę do wypuklenia.

Ostatnia edycja:
ola** mam 3 koszule już wyprane i przygotowane do szpitala, ale jakby się okazało że potrzeba więcej to wezmę te domowe, które teraz użytkuję. No ja wezmę klapki też pod prysznic żeby się nadawały, ale muszę zakupić takie ciepłe pantofle.
Koszule kupiłam z tej firmy Muzzy i Viennieta...co pełno ich na allegro za grosze. Akurat były u mnie w sklepie więc zakupiłam. Jak wyprałam i wypłukały się w płynie to są milutkie.

A co u Ciebie oznacza bezpieczny czas ? Który to tydzień ?

GosiaLew a kiedy idziesz na to usg ?

Gosiu ja cały czas czekam na ten pępęk,niby płytki,ale nie wyłazi:) a co do rzeczy to ja planuję po 6tym paźdz zacząć czyli po usg:) jeszcze trochę mamy sprzątania ,ale tak to mieszkanie już ok:)i w sypialni miejsce na łóżeczko tez jest już wolne. a pokój małego to pusty tylko maskotki są i to moje:) ,bo najpierw łóżeczko i komoda do nas,a potem dopiero do pokoju synusiowego

Mysza no bezpieczny czas miałbyć 24tygodniu,potem 26tym.potem 28,teraz 30tym i przesuwam granicę dochodząc do wniosku,że nie ma chyba takiego momentu póki nie przytulę:) a kryterium było ratowanie dzidziusia w razie czego czyli od 24tc i 500gram:) acha czyli z cztery generalnie warto mieć koszule.muszę chyba powoli zacząć się rozglądać

zszywam dziury u pluszaków:) mam np pieska plutka który ma 24lata :)i jakoś nie wyobrażam sobie wyrzucić:) a kolejna pralka się pierze z maskotkami.ale tego nazbierałam.

Ostatnia edycja:
Ja tak szybciutko. Potem wjde na dlużej.
Polecam biogaje - bardzodobre na kupki i ogólnie flore maluszka.
Lili - slyszalam ze niedobrze stosować sposobu z termometrem, chyba ze tak jak czopek jednorazowo.
Olu81 - gratulacje
Lece dziewczyny bo moj maluszek przeżyl dzisiaj i szczepionke i pobieranie krwi bidulek. Ide przytulać. buźki

Myszana początku byłam przekonana, że będzie chłopak, ma być Kubuś, ale ostatnio do brzucha mówiłam Martynka a teraz to już sama nie wiem, dla mnie ważne, że zdrowe, ale ciekawa to ja jestem.

Ola ja to też czekam z zakupami do usg, 1 pażdziernika, ale od razu szaleć nie będę, bo ja mam czas do lutego, z tym, że na ostatnią chwilę też nie chcę, bo jak urodzę wcześniej... Łóżeczko chciałabym kupić w grudniu, ciuszki to na końcu, bo mam po siostrze sporo i tylko te brakujące. Zresztą teraz jest allegro to nawet z domu nie trzeba się czasem ruszać i można kupić zawsze.
W naszej sypialni jest na razie tylko łóżko i szafa i stare biurko (ale to robi out niedługo).
Musimy kupić komodę, dywan, lampę na sufit (u mnie cały czas wiszą żarówki od roku), małą lampkę, karnisze i firanki (na razie mamy tylko rolety) więc to idzie w pierwszym planie a potem reszta dla dzidzi.

Dziewczynki ja tylko na chwilke.

Zaraz mam obiadek.

Gosiu Lew ja obstawiam u Ciebie Martynke(sliczne imie).

A ja sie dzis troche naczytalam w internecie i teraz chodze i mysle...Julia niedlugo konczy 9 miesiecy i nie siedzi...Tylko pelza do tylu jak szalona no i w lozeczku chwytajac sie szczebelek przekreca sie na brzuszek...
Mam nadzieje,ze juz niedlugo zauwaze u niej postepy bo naprawde zaczne sie martwic....

Naczytalam sie jak to inne dzieci szybko siedza i teraz juz wymyslam...Pewnie to naprwde jest tak,ze i na nia przyjdzie pora i to moze byc lada dzien...

Buziole odezwe sie pozniej

reklama
Gosiu tak, rodziłam w Redłowie. I szczerze mówiąc ja nie mam tak dobrej opinii o tym szpitalu jak moje koleżanki, które tam rodziły i mi polecały. A Ty gdzie będziesz rodzić?

Ale mnie głowa boli. Przysnęłam z Emką, ale telefon zadzwonił i mnie obudził. Zresztą jak śpię z nią to bardziej to stand-by niż prawdziwy sen... Co chwilę się budzę, by sprawdzić, czy wszystko ok... Ale głowa to mi zaraz eksploduje...

Do góry