reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Ja tam 10 nie chciałabym przekroczyć :zawstydzona/y: Moja Mama nigdy tej magicznej granicy nie przekroczyła, może uda się jakoś w genach :-p

reklama
ja w pierwszej ciąży przytyłam 30 kg :tak:
drugiej nie donosiłam poroniłam w 2008 roku :-(
no i zaszłam w kolejna ciąże i jak na razie przytyłam 4 kg :tak: zobaczymy jak będzie dalej :tak:

just cudny ludzik :-D

ja po wizycie. maly wazy 2700, szyjka ok. troche mi plytki krwi spadly ponizej normy i mam kontrolowac. gin pobral posiew i mowi ze do polowy marca maly powinien byc juz po tej stronie :-) bo wedlug usg troszke mu sie szybciej rosnie ostatnio :-)

Hej dziewczynki! Ja jako że dzisiaj ze względu na śnieżycę "pracuję" w domu, miałam czas poczytać forum i w końcu zajrzeć po raz pierwszy na ten wątek :-)

Jak widzę była tutaj burzliwa dyskusja na temat witaminek. Ja biorę codziennie, zaczęłam jeszcze przed ciążą. W ciąży musiałam zmienić porę i teraz łykam przed pójściem do łóżka, bo powodowały u mnie nudności. Tę zmianę pory poradziła mi koleżanka i działa :tak:
Jak byłam u lekarza to dano mi też próbki DHA (czyli Omega-3). Podobno jest to dobre na rozwój mózgu dziecka. Niektóre witaminy już to mają włączone, ale moje akurat nie mają. Zauważyłam jednak, że Fish Oil, który mam w domu ma te same składniki co reklamowany preparat dla kobiet w ciąży. Tylko oczywiście te "dla kobiet w ciąży" są z miejsca kilkakrotnie droższe.

Motylku u Ciebie to woda była a nie przytycie:tak: zresztą kobiety które przez lato latają z brzuniem siłą rzeczy są cięższe przez opuchlizny -według mnie.
To w razie jak latem za dużo mi się przytyje będę wiedziała jak to tłumaczyć :-D

Just79 śliczne maleństwo :-) Ja też chcę już takie zdjęcie... na razie to na zdjęciu nie wiem gdzie nóżki a gdzie główka. (Pani nam mówiła, ale już zapomniałam).

Koti81 a Tobie to już malutko zostało ;-) Niech mały rośnie :tak:

Ostatnia edycja:
W imieniu ludzika dziękuję za komplementy :-)

Koti, to odliczanie czas zacząć :-) Wasz Mały już wcale nie taki malutki;-)

A co do tycia, to dzisiaj się dowiem ile póki co mi się przybrało. No ale u mnie waga startowa była taka, że lepiej się nie przyznawać :zawstydzona/y:, więc jak sobie pofolguję i zaszaleję 15-20 kg to się nie będę w stanie ruszyć o własnych siłach. Więc muszę się pilnować (ciągle sobie to powtarzam i póki co nie udało mi się tego wcielić w życie :wściekła/y:)

reklama
ja wpierwszej tez 30kg na plusie ,albo i wiecej bylo,niepamietam juz,ale przekroczyłam 100kg

a wtej jak narazie 5,5-moze 6 i nie chce tyc- naprawde boje sie przytyc, bo jeszcze nie zrzuciłam z tamtej :szok:

Do góry