reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

odebrałam wyniki chyba nie najgorsze.Pare pozycji pozaz normą ale chyba nie strasznie. Posiew ok. Dosyć sporo podskoczyły mi - Eozynocyty - Granulocytynorma jest 1-5 %, a ja mam 9?Znacie się na tym?

reklama
hej kobitki,

kasikz niestety nie pomogę.:-(

Ja biorę witaminy od marca zeszłego roku. Zarowno gin jak i w szpitalu kazali mi brac caly czas. Mam 8,5 kg na plusie, mały też jest normalnej wielkości póki co, więc chyba się nie przefaszerowaliśmy :-) .

kasik ja też nie pomogę :zawstydzona/y:
A co do pochłaniania słodkiego, bo właśnie mi się temat przypomniał, bo byłam w sklepie dzidzia zmusiła mamę do iścia po parówki i ketchup. Lepsza zwyczajna, no ale jak nie to nie, nie będzie mamusia dzidzi stresować :laugh2:. No i obok było słodkie, pyszne ciastka z bitą smietaną, pączki, eklery i inne słodkości na co sobie pomyślałam, że zamiast takiego pączka to zjadłabym sobie ziemniaczki ze szpinakiem i jajkiem, albo kotlecikiem i brukselką, albo zielona fasolką. Mmmm ostatnio na zielone mnie bierze.

Jak mam wybór słodkie a przysłowiowy schabowy to zawsze wygra schabowy :-p

Ewela28 jak tam maluszek??

Motylku
witaj:-) hehehe mam poparcie nawet na wyspach:-D a moje ulubione powiedzenie kobiet w ciąży "zjadłam 4 czekolady bo dzidzia potrzebowała":confused2::eek::baffled: do szału mnie to doprowadza

Lilijannna odpisywałam niedawno dziewczynom o spaniu na brzuchu -na żabę itp... str 58:tak:

Kasikz e-e nie znam sie... nie wiem nawet w jakim Ty języku piszesz do mnie:eek::laugh2:

Koti81
hehehe no jeszcze 1 kg i Cię dogonię z wagą:confused2:

No tak jak mówiłam -1h spacerku, 2h drogi:baffled: mała ma 4 miesiące -na spacerze jest codziennie -to się nazywa zimny chów:-D jestem za -spała jak aniołek

Ja po wyniki jechałam 10 min w jedną stronę a miejsca szukałam pół godziny a i tak skończyło sie w Arkadii:-( na prakingu

nie wiem co ten mój ludek tam wyprawia, ale jakoś tak dziwnie czuję brzuch. moża ja tak pokręcona jestem, że na ruchy nieczuła byłam (i temu dopiero co załapuję), a za to na czkawkę wrażliwa (choć to jeszcze chyba za wcześnie na to), bo coś takiego czuję jakby balonem z wodą potrząsać od czasu do czasu, czy raczej jakby taki balon co jakiś czas zaczynał falować

dobrze, że jutro wizyta to może się dowiem o co chodzi :eek:

Wiecie zjesc troche słodkiego to nie grzech co innego wp...ac tony codziennie .Ja w ciąży w sumie przytyłam około 20 kg:eek: ale juz 2 tyg. po porodzie do zrzucenia zostało tylko 5 kg obecnie troche sie zaniedbałam i dalej jest 3 kg na plusie.

`13x13 czuje sie dobrze, dzisiaj co prawda nie czułam ruchów maluszka ,wiec niewiem czy on spi caly dzien:eek:, wczoraj ok 13 to tak sie wiercił,a dzisiaj nic :sorry:.

Ja sobie narazie zakupiłam multiwitamine w tabletach do rozpuszczania,ale nie jem jej na sucho,bo jakas nie dobra :angry:,wiec spoczko.A witaminy, no coz zakupie chyba po wizycie u gina,zobaczymy co tez on wymysli,a jutro ide po odbior wynikow moczu,ciekawe co tam pisac będzie :-p

Motylku u Ciebie to woda była a nie przytycie:tak: zresztą kobiety które przez lato latają z brzuniem siłą rzeczy są cięższe przez opuchlizny -według mnie.

Spadam spać -serio wymiękam

reklama
ja też mało nie tyłam bo do tego 27 tc ważyłam chyba z 10 wiecej. Teraz też tak przybieram podobnie jak wtedy, a wcale sie nie opycham. Chyba mam taka przemianę:( Ale zeszło dosć szybko po 4-5 miesiacach już ważyłam mniej niż przed ciaża. Wiec poprostu nie przesadzam z opychaniem sie wszystkim ale też pozwalam sobie czasami na zachcianki:) Tak emyśle że do 20 mi dojdzie :)

Do góry