reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Nie ma co być Ci głupio:)
Tylko przygotuj się na to że będziesz tak miała do ..hmmm... nie wiem kiedy bo Alicja dalej to ma:)
Dojdzie do tego jeszcze yyyyyyyyyyyy-yyyyyyyyyyyyy-yyyyyyyyyyyyyyyyy od po porannym uśmiechu do po kapaniu wieczornym...

Nikt nie mówił ze będzie lekko hehehehe

reklama
To jeszcze nic, jak dziecko włączy 3 zabawki naraz i zacznie sobie śpiewać - wczoraj mój tak 10-miesięczny siostrzeniec robił - moja siostra na to, że idzie się przyzwyczaić :-)

skanuj0007.jpgskanuj0008.jpgDziewczynki przedstawiam Wam mojego Tomusia, który był dziś bardzo ruchliwym chłopcem ciekawe dlaczego? I ma wszystko na miejscu . A M jaką miał minę. Miłego wieczoru życzę!!!!

Czesc dziewczynki...
Ja wlasnie skonczylam prasowanko Julencji ciuszkow.Troch dzis nawet udalo mi sie w domu porobic i jestem z tego dumna-hihi.
Julia dzis juz o wiele grzeczniejsza;caly dzien miala super humorek wiec mysle,ze znowu wszystko wrocilo do normy:-)
Moje dziecie jest copraz bardziej gadatliwe...Dzis caly dzien sobie piszczy i mowi Tatatata...(A gdzie mama?)

Martusionek sliczne zdjecia:-)

Znikam na kolacje.
Pozdrawiam wszystkie i milego wieczorku zycze:-)

Martusionek- gratuluję Synka :))

A ja niedawno wróciłam od znajomej i normalnie się zakochałam:-p
wiem, wiem, że mam męża, ale jej półroczny Karolek ahh... jest taaaaki śliczny...:sorry2:
Jak Go zobaczyłam, to łezka w oku się zakręciła, gdyż ona miała termin porodu na 2 miesiące po mnie...
No i Maciuś byłby odrobinkę większy od Niego....

karolcia a napisz mi do jakiego gina chodzisz?? bo ja teraz poszukuję bo nie wiem czy wrócić do tego co chodziłam czy zmienić, bo w sumie w poprzedniej ciąży ani mi nie pomógł, ani nie zaszkodził

reklama
Dziewczyny ja jeszcze chwilę o wit. D i K. Vigantolu pediatra kazała nam podawać 1 kropelkę dziennie. Mówiła, że max można podawać 3 krople, ale ona uważa, że 1 wystarczy. Ze względu na okoliczności zakupiłam dziś preparat, który polecała Lill - KiD Vitum. Nie było jednak w kapsułkach, a w kropelkach. Na opakowaniu zapisane jest, by podawać 10 kropelek dziennie, które zaspokajają dzienną porcję wit. K i wit. D. Czy któraś z Was stosowała kropelki KiD? Podawać te 10 kropel czy trochę mniej, sugerując się tym, że pediatra vigantolu kazała dawać mniej? Sprawdzałam skład kapsułek i jedna kapsułka ma tyle samo wit. D i K co 10 kropel. Ty Lill podajesz całą kapsułkę? Będę musiała ściągać trochę pokarmu, bo nie odważę się wlewać do buźki Małej 10 kropel. Zwłaszcza, że ma ruchliwą buźkę ;-)

Rozumiem, że skoro wit. K należy podawać do 3 mż a wit. D do 1 rż, to po 3 miesiącach należy kupować preparat tylko z wit. D odstawiając wit. K?

Dodam, że na kropelkach KiD napisano, że spożyć je należy w ciągu miesiąca od otwarcia opakowania...

Pati, Martusionek super fotki :-)

Agatko a ma-ma-ma-ma też zobaczymy? :-)

Ostatnia edycja:
Do góry