Dziewczyny ja jeszcze chwilę o wit. D i K. Vigantolu pediatra kazała nam podawać 1 kropelkę dziennie. Mówiła, że max można podawać 3 krople, ale ona uważa, że 1 wystarczy. Ze względu na okoliczności zakupiłam dziś preparat, który polecała Lill - KiD Vitum. Nie było jednak w kapsułkach, a w kropelkach. Na opakowaniu zapisane jest, by podawać 10 kropelek dziennie, które zaspokajają dzienną porcję wit. K i wit. D. Czy któraś z Was stosowała kropelki KiD? Podawać te 10 kropel czy trochę mniej, sugerując się tym, że pediatra vigantolu kazała dawać mniej? Sprawdzałam skład kapsułek i jedna kapsułka ma tyle samo wit. D i K co 10 kropel. Ty Lill podajesz całą kapsułkę? Będę musiała ściągać trochę pokarmu, bo nie odważę się wlewać do buźki Małej 10 kropel. Zwłaszcza, że ma ruchliwą buźkę ;-)
Rozumiem, że skoro wit. K należy podawać do 3 mż a wit. D do 1 rż, to po 3 miesiącach należy kupować preparat tylko z wit. D odstawiając wit. K?
Dodam, że na kropelkach KiD napisano, że spożyć je należy w ciągu miesiąca od otwarcia opakowania...
Pati, Martusionek super fotki :-)
Agatko a ma-ma-ma-ma też zobaczymy? :-)