reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Nie ma co być Ci głupio:)
Tylko przygotuj się na to że będziesz tak miała do ..hmmm... nie wiem kiedy bo Alicja dalej to ma:)
Dojdzie do tego jeszcze yyyyyyyyyyyy-yyyyyyyyyyyyy-yyyyyyyyyyyyyyyyy od po porannym uśmiechu do po kapaniu wieczornym...

Nikt nie mówił ze będzie lekko hehehehe

reklama
To jeszcze nic, jak dziecko włączy 3 zabawki naraz i zacznie sobie śpiewać - wczoraj mój tak 10-miesięczny siostrzeniec robił - moja siostra na to, że idzie się przyzwyczaić :-)

skanuj0007.jpgskanuj0008.jpgDziewczynki przedstawiam Wam mojego Tomusia, który był dziś bardzo ruchliwym chłopcem ciekawe dlaczego? I ma wszystko na miejscu . A M jaką miał minę. Miłego wieczoru życzę!!!!

Czesc dziewczynki...
Ja wlasnie skonczylam prasowanko Julencji ciuszkow.Troch dzis nawet udalo mi sie w domu porobic i jestem z tego dumna-hihi.
Julia dzis juz o wiele grzeczniejsza;caly dzien miala super humorek wiec mysle,ze znowu wszystko wrocilo do normy:-)
Moje dziecie jest copraz bardziej gadatliwe...Dzis caly dzien sobie piszczy i mowi Tatatata...(A gdzie mama?)

Martusionek sliczne zdjecia:-)

Znikam na kolacje.
Pozdrawiam wszystkie i milego wieczorku zycze:-)

Martusionek- gratuluję Synka :))

A ja niedawno wróciłam od znajomej i normalnie się zakochałam:-p
wiem, wiem, że mam męża, ale jej półroczny Karolek ahh... jest taaaaki śliczny...:sorry2:
Jak Go zobaczyłam, to łezka w oku się zakręciła, gdyż ona miała termin porodu na 2 miesiące po mnie...
No i Maciuś byłby odrobinkę większy od Niego....

karolcia a napisz mi do jakiego gina chodzisz?? bo ja teraz poszukuję bo nie wiem czy wrócić do tego co chodziłam czy zmienić, bo w sumie w poprzedniej ciąży ani mi nie pomógł, ani nie zaszkodził

reklama
Dziewczyny ja jeszcze chwilę o wit. D i K. Vigantolu pediatra kazała nam podawać 1 kropelkę dziennie. Mówiła, że max można podawać 3 krople, ale ona uważa, że 1 wystarczy. Ze względu na okoliczności zakupiłam dziś preparat, który polecała Lill - KiD Vitum. Nie było jednak w kapsułkach, a w kropelkach. Na opakowaniu zapisane jest, by podawać 10 kropelek dziennie, które zaspokajają dzienną porcję wit. K i wit. D. Czy któraś z Was stosowała kropelki KiD? Podawać te 10 kropel czy trochę mniej, sugerując się tym, że pediatra vigantolu kazała dawać mniej? Sprawdzałam skład kapsułek i jedna kapsułka ma tyle samo wit. D i K co 10 kropel. Ty Lill podajesz całą kapsułkę? Będę musiała ściągać trochę pokarmu, bo nie odważę się wlewać do buźki Małej 10 kropel. Zwłaszcza, że ma ruchliwą buźkę ;-)

Rozumiem, że skoro wit. K należy podawać do 3 mż a wit. D do 1 rż, to po 3 miesiącach należy kupować preparat tylko z wit. D odstawiając wit. K?

Dodam, że na kropelkach KiD napisano, że spożyć je należy w ciągu miesiąca od otwarcia opakowania...

Pati, Martusionek super fotki :-)

Agatko a ma-ma-ma-ma też zobaczymy? :-)

Ostatnia edycja:
Do góry