reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Dziewczyny pomocy. Emka ostatnimi 2 dniami dużo płacze w dzień, mało śpi. Jest nakarmiona, przewinięta. Po obserwacjach doszłam do wniosku, że chyba ciężko Jej robić kupę. Pręży się, wygina. Nie pomaga masowanie brzuszka, leżenie na brzuszku, bujanie. Kupy są normalne (ani zatwardzenie, ani biegunka). Chyba po prostu ciężko Jej momentami ją zrobić. Czy jakoś mogę Jej pomóc?

A co do witamin jeszcze. Nam pediatra przepisała tylko wit. D. O K nic nie wspomniała. A w składzie vigantolu nie znalazłam wit. K. Chyba kupię ten zestaw, który poleciła Lill. Tam jest 2 w 1.

reklama
Pati - oj bidulko. Tylko sie juz nie denerwuj
Aga -corcia słodziak
Ewela - Tomuś to juz taki kawaler że hooo
Asiu- te gazy i problemy z kupka to normalne. Moja Pola też tak ma. Nawet czasami w nocy sie przez to budzi. Czasami pomaga przywodzenie nożek do brzuszka zgiętych tylko tak aby były na szerkość bioder nie szerzej. My tez podajemy espumisan(teraz już rzadko ale na poczatku dawalismy). Co do witamin, pamiętaj dawac przed karmieniem. Po pierwsze dziecko nie uleje ich od razu a po drugie lepiej sie wchłanają

Pati rany dobrze,ze Cie tam nie bylo!i ze chl caly
kairko juz nie duzo zostalo,teraz to juz szybko czas poleci.ale i tak podziwiam Cię ,że musisz tak się męczyć z tymi bólami:(wrr
co do wózków mi x-lander porządny po prostu się wydaje,taki solidny,kolory fakt,ze malo szalowe.ja to zreszta narazie nie rozglądałam się,przeciez mam tyle czasu,po co ma mi się kurzyc

ja wczoraj jakies schizy mialam! ze za bardzo mi sie brzuch napina.i odrazu stres:( i jeszcze sikalam non stop .pewnie sie opilam albo z nerwów, które sobie sama wytworzyłam.a karolciu Ciebie się czepiam:)ze za bardzo panikujesz,a sama nie jestem lepsza:(
a to chyba przez to,ze wiedzialam,ze suwak dzis dalej przeskoczy

Witajcie, wczoraj już nie pisałam, bo wróciłam późno.

She w ogóle zrezygnuj z vigantolu, wiem, że jest tańszy, ale ponoć aż tak łatwo się nie wchłania.

Karolcia jak Cię to pocieszy to boli bardziej po 12 tc, chyba bardziej się rozciąga wtedy macica.

Pati oj bidulko to Wam się przytrafiło

hej.
mialam wam wczesniej wstawic fotki mojego wiercipięty wiec zaraz wstawiem :-) jak mi sie uda zeskanować :-) 002.jpg001.jpg

Ps dzis juz mi troszke lepiej ale adam w pracy ma takich ludzi ze szkoda gadac....cos mu tam dogadywali w nocy :/ jak dzieci a sami po pijaku do domu wracaja bo w robocie pija ile sie da..... niektóre chłopy to są żałośni, szkoda tylko ze tak to sie potem na innych odbija bo niby adam sie nie przejmuje ale ja po nim widze ze tak nie jest...

Ostatnia edycja:
Dzisiaj się tylko melduje i zaraz uciekam!

Ewela śliczny Tomaszek...jejku jaki już się z niego chłopiec zrobił!

Lili udanego wyjazdu

Asiu a nie możesz Emi podać jakieś herbatki ?

Aga Julencja to jak modelka na tych zdjęciach pozuje! Śliczna dziewczynka!

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

ps zaliczyłam dzisiaj wkońcu wizytę u internisty, bo już mnie lekarz o to ściagał. Wsio ok więc poszło szybko.

Ostatnia edycja:
Oj Pati to miałaś przeżycia, ale dobrze że już lepiej a Michałek piękny!

Ja Wcinam jagodziankę , wypiłam malinki i jeszcze mam winogrona czekolady nie przełknę. O 15.30 USG ma nadzieję,że moje maleństwo będzie dziś bardziej ruchliwe i zaprezentuje się dal taty. Trzymajcie kciuki.
Pozdrawiam

reklama
Hejka,
aż mi głupio odzywać się po to, żeby ponarzekać, ale to moje kochane długaśne chłopię wykańcza mnie. Nie dość, że od kilku dni nie mam kiedy się wyspać, to on jeszcze trenuje zawodzący ton głosu. No ale i tak kochany jest ;-)

Do góry