reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

martusionek - może rzeczywiscie zjedz coś słodkiego

Lilijanna - no to ślicznie waży:-)U nas po wczorajszym ważeniu 4620. No to ładnie nam dziewczynki przybierają:-)

Ola - to czekamy na zdjatak pokoiku po remoncie

Asiu - caly czas dawałam cyca. Pewnie mało tam było ale zawsze coś sobie wyssała i o to chodzilo, bo im wiecej ssała tym robiło sie wiecej:-)Oczywiście w międzyczasie dla ssaka smok, bo też musiałam odpocząć ale bywało że po 30 minutach darla sie że znowu chce. Piłam karmi i herbatke na laktacje i sie poprawilo, ale piersi już sie zmieniły nie są już takie na początku

A pamiętacie jak szukałam dzialke na warmii/mazurach. Znaleźliśmy w Ostenie/niedaleko Brodnicy teraz szukam cos o domkach modułowych , słyszałyscie coś o tym?

reklama
Kasikz a jak się ma gazowane Karmi do wzdęć jakie gazowane napoje mogą powodować u dzieci? I jakie Karmi piłaś? Zwykłe, kawowe czy malinowe? I ile? Jedno na dzień?

Asiu - piłam jedno na dzień , różne i odgazowywałam wcześniej
Lili - oj bidulko:( domki modułowe to takei stawiane ściankami. Budowa domu zjamuje 7 tygodni

Czesc dziewczynki.
Sorki,ze zagladam nie az tak czesto.
Odkad wrocilismy z Polski Jula mi sie przestawila...
Nie spi juz o swoich porach,malo sie sama soba zajmuje,czesto marudzi,wrzeszczy,ryczy...
Jest tylko dobrze jak ja na rece wezme a przeciez ona ma juz ponad 8 kg i dlugo sie tak nie da...
Mam nadzieje,ze dzieciatko mi sie po malu naprawi-hihi.

Milego wieczorku wszystkim

Melduję sie że żyję, dziś już troszkę lepiej ale tak w nocy będę się zwijać bo miała być dieta ale byliśmy z M, teściową i moim ojcem na zakupach, i po drodze weszliśmy do chińskiej knajpy. Jak zawsze nie umiałam sobie odmówić pyszności:p Kupiliśmy farby na cały domek i pomalutku teraz my zaczynamy malowanie. Kupiliśmy kolory żywe i wesołe a małej z reszty wymalujemy pasy różnokolorowe na ścianie, a resztę w jakimś neutralnym kolorze.
A co do wózka niewiem jaki w każdym sklepie inne polecają.Z doświadczenia od znajomych firmy Coneco nie polecają (mojej chrześniaczce po roku złamała sie rama, a kuzynka twierdzi że są wywrotne.
Z x-landera kolory mi się nie podobają,Znajomi mają i są zadowoleni tylko dla jednych gondola za mała bo od nich synek był gigantyczny i szybko sie do niej nie zmieścił.
Z Mutsy mieli tylko takie za 3500 zł to troszkę za dużo,
Nigdzie nie spotkałam z Implastu. A ja zastanawiam się nad Tako jumper x

Olu-dziękuje! Bóle mam okresowe falowe o róznym natężeniu.Poki co nie sa jeszcze tak bardzo te jelita zapalone żeby obawiać sie najgorszego, wieć może dam sobie rady.:-)
Martusionek ja miałąm to samo w końcu po białej czekoladzie się pokazała :p Ale też lekarz nie był pewny ale na 2 usg potwierdził że dziewczynka.Wieć może jutro się pochwali co ma między nóżkami
Lili-wiedzę że masz bardzo dobry pokarm i malutka rośnie jak na drożdzach.
Kasikz nie chcialabym być w twojej skórze ale niestety łuski Poli pomogą ale tyle cierpienia przy tym. Moi znajomi mają taki domek ale do końca nie są zadowoleni ze względu że mieszkają blisko torów i niestety wszystko słyszą w domku.Ale powiedzieli żeby polecili w innym miejscu.
lucy a jednak teraz na Was wszyscy czekają, A Miłoszkowi dobrze u mamusi:)
Jeżynko i Carri co tam nowego?
.

Jedno karmi classic wieczorem dopiero po 2 miesiącach się skapnęłam ze mogłabym wygazować hehehe

Martusionek coś mega słodkiego zjedz:)

Witamina D jak się karmi piersią -interesowałabym się do kiedy gdyby Ala się od cyca nie odstawiła a K do skończenia 3 miesiąca

Piersi robią się sflaczałe jak się laktacja normuje -dopiero jak dziecię zaczyna ssać to twardnieją. Kryzys jest średnio co 6 tygodni.

Tylko tyle pamiętam...

Asia, przepraszam - nie wiem jak mogłam pomieszać imiona skoro Emi dała się nam wszystkim tak we znaki:)
Martuś, też słyszałam, że 20 min wcześniej coś słodkiego zjeść, albo z godzinę wcześniej jakiś posiłek większy, bo ponoś po godzinie dopiero dzidzia dostaje zastrzyk energii.a najlepiej to przeprowadźcie dziś pogadankę wieczorem - na spokojnie i ustalcie jak ma się jutro zachowywać.będzie dobrze:)
co do wózków, to czytałam pozytywne opienie o Espiro Enzo evo, na zdjęciu nawet mi się podoba, bo wygląda na zgrabny, ale to trzeba na własnych kościach sprawdzić i już.

Dziewczyny wyjeżdżamy jutro rano na Śląsk, trzymajcie kciuki by Ada wytrzymała w tym foteliku wrrr Będziemy we wtorek to doczytam o ile nie nabazgrolicie za dużo.
LucyF - trzymam kciuki, bo może Miłosz już będzie z nami

reklama
Dziewczyny wyjeżdżamy jutro rano na Śląsk, trzymajcie kciuki by Ada wytrzymała w tym foteliku wrrr Będziemy we wtorek to doczytam o ile nie nabazgrolicie za dużo.
LucyF - trzymam kciuki, bo może Miłosz już będzie z nami

przetnij pieluszkę tetrową tam gdzie mają być pasy i nałóż na fotelik. Wszystkie takie są ubierz ją lekko i przykrywaj patrząc czy jej nie za ciepło -mocno jej nie ubieraj bo w dupkę będzie parzyło:)

Do góry