reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

martusionek - może rzeczywiscie zjedz coś słodkiego

Lilijanna - no to ślicznie waży:-)U nas po wczorajszym ważeniu 4620. No to ładnie nam dziewczynki przybierają:-)

Ola - to czekamy na zdjatak pokoiku po remoncie

Asiu - caly czas dawałam cyca. Pewnie mało tam było ale zawsze coś sobie wyssała i o to chodzilo, bo im wiecej ssała tym robiło sie wiecej:-)Oczywiście w międzyczasie dla ssaka smok, bo też musiałam odpocząć ale bywało że po 30 minutach darla sie że znowu chce. Piłam karmi i herbatke na laktacje i sie poprawilo, ale piersi już sie zmieniły nie są już takie na początku

A pamiętacie jak szukałam dzialke na warmii/mazurach. Znaleźliśmy w Ostenie/niedaleko Brodnicy teraz szukam cos o domkach modułowych , słyszałyscie coś o tym?

reklama
Kasikz a jak się ma gazowane Karmi do wzdęć jakie gazowane napoje mogą powodować u dzieci? I jakie Karmi piłaś? Zwykłe, kawowe czy malinowe? I ile? Jedno na dzień?

Asiu - piłam jedno na dzień , różne i odgazowywałam wcześniej
Lili - oj bidulko:( domki modułowe to takei stawiane ściankami. Budowa domu zjamuje 7 tygodni

Czesc dziewczynki.
Sorki,ze zagladam nie az tak czesto.
Odkad wrocilismy z Polski Jula mi sie przestawila...
Nie spi juz o swoich porach,malo sie sama soba zajmuje,czesto marudzi,wrzeszczy,ryczy...
Jest tylko dobrze jak ja na rece wezme a przeciez ona ma juz ponad 8 kg i dlugo sie tak nie da...
Mam nadzieje,ze dzieciatko mi sie po malu naprawi-hihi.

Milego wieczorku wszystkim

Melduję sie że żyję, dziś już troszkę lepiej ale tak w nocy będę się zwijać bo miała być dieta ale byliśmy z M, teściową i moim ojcem na zakupach, i po drodze weszliśmy do chińskiej knajpy. Jak zawsze nie umiałam sobie odmówić pyszności:p Kupiliśmy farby na cały domek i pomalutku teraz my zaczynamy malowanie. Kupiliśmy kolory żywe i wesołe a małej z reszty wymalujemy pasy różnokolorowe na ścianie, a resztę w jakimś neutralnym kolorze.
A co do wózka niewiem jaki w każdym sklepie inne polecają.Z doświadczenia od znajomych firmy Coneco nie polecają (mojej chrześniaczce po roku złamała sie rama, a kuzynka twierdzi że są wywrotne.
Z x-landera kolory mi się nie podobają,Znajomi mają i są zadowoleni tylko dla jednych gondola za mała bo od nich synek był gigantyczny i szybko sie do niej nie zmieścił.
Z Mutsy mieli tylko takie za 3500 zł to troszkę za dużo,
Nigdzie nie spotkałam z Implastu. A ja zastanawiam się nad Tako jumper x

Olu-dziękuje! Bóle mam okresowe falowe o róznym natężeniu.Poki co nie sa jeszcze tak bardzo te jelita zapalone żeby obawiać sie najgorszego, wieć może dam sobie rady.:-)
Martusionek ja miałąm to samo w końcu po białej czekoladzie się pokazała :p Ale też lekarz nie był pewny ale na 2 usg potwierdził że dziewczynka.Wieć może jutro się pochwali co ma między nóżkami
Lili-wiedzę że masz bardzo dobry pokarm i malutka rośnie jak na drożdzach.
Kasikz nie chcialabym być w twojej skórze ale niestety łuski Poli pomogą ale tyle cierpienia przy tym. Moi znajomi mają taki domek ale do końca nie są zadowoleni ze względu że mieszkają blisko torów i niestety wszystko słyszą w domku.Ale powiedzieli żeby polecili w innym miejscu.
lucy a jednak teraz na Was wszyscy czekają, A Miłoszkowi dobrze u mamusi:)
Jeżynko i Carri co tam nowego?
.

Jedno karmi classic wieczorem dopiero po 2 miesiącach się skapnęłam ze mogłabym wygazować hehehe

Martusionek coś mega słodkiego zjedz:)

Witamina D jak się karmi piersią -interesowałabym się do kiedy gdyby Ala się od cyca nie odstawiła a K do skończenia 3 miesiąca

Piersi robią się sflaczałe jak się laktacja normuje -dopiero jak dziecię zaczyna ssać to twardnieją. Kryzys jest średnio co 6 tygodni.

Tylko tyle pamiętam...

Asia, przepraszam - nie wiem jak mogłam pomieszać imiona skoro Emi dała się nam wszystkim tak we znaki:)
Martuś, też słyszałam, że 20 min wcześniej coś słodkiego zjeść, albo z godzinę wcześniej jakiś posiłek większy, bo ponoś po godzinie dopiero dzidzia dostaje zastrzyk energii.a najlepiej to przeprowadźcie dziś pogadankę wieczorem - na spokojnie i ustalcie jak ma się jutro zachowywać.będzie dobrze:)
co do wózków, to czytałam pozytywne opienie o Espiro Enzo evo, na zdjęciu nawet mi się podoba, bo wygląda na zgrabny, ale to trzeba na własnych kościach sprawdzić i już.

Dziewczyny wyjeżdżamy jutro rano na Śląsk, trzymajcie kciuki by Ada wytrzymała w tym foteliku wrrr Będziemy we wtorek to doczytam o ile nie nabazgrolicie za dużo.
LucyF - trzymam kciuki, bo może Miłosz już będzie z nami

reklama
Dziewczyny wyjeżdżamy jutro rano na Śląsk, trzymajcie kciuki by Ada wytrzymała w tym foteliku wrrr Będziemy we wtorek to doczytam o ile nie nabazgrolicie za dużo.
LucyF - trzymam kciuki, bo może Miłosz już będzie z nami

przetnij pieluszkę tetrową tam gdzie mają być pasy i nałóż na fotelik. Wszystkie takie są ubierz ją lekko i przykrywaj patrząc czy jej nie za ciepło -mocno jej nie ubieraj bo w dupkę będzie parzyło:)

Do góry