reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Witam się przy kawce :-)

Asiu u mnie też znajome stosują właśnie ten KiD.

Lili a dowiadywałaś się już czegoś więcej w kwestii tego lasera ? bo u mnie też będzie konieczny...niestety... ale dzięki temu że wiem że coś takiego jest to ja się jakoś specjalnie rozstpami w ciąży nie stresuję, a jest ich w sumie nie mało.

Martusionek &&&

LucyF jak samopoczucie ?

Korzystając że pogoda dzisiaj piękna puściłam kolejną pralkę z Szymonkowymi rzeczami -> dzisiaj pościel, a wyprane mam już pieluchy. Obliczyłam że wypranie tego wszytkiego to ok 7-8pralek...optymistycznie. Ale zobaczymy.
Choć ciągle mam wrażenie że jeszcze za wcześnie.

Pięknego dnia Wam życzę!

reklama
Gosiu jak to nie problem to zapytaj :-) Dzięki :-)

Mysza piękna pogoda? Ale masz fajnie... U nas okropnie za oknem :-(

Emka zasnęła po 2 godzinach marudzenia. Ciekawe na jak długo...

Co do KiD to mi jeszcze koleżanka mówiła że są super bo w jednej dawce podaje się obie wit.

Asiu u nas pięknie, słonecznie z wiaterkiem. Idealna pogoda na pranie i suszenie.

Mysza no ja mam dzis jakiegos dola ale to z powodu pogody, slonca nie bylo u nas juz z tydzien:-( tak ze korzystaj z aury i pierz:) bo to jeszcze trzeba wszystko wyprasowac, brrrrr..........
Lili ja jeszcze sie trzymam i nic nie wskazuje na to zeby Miłosz chcial wczesniej opuscic swoje lokum:)) no moze poza bolami takimi jak na @ ale nieregularnymi. a moze wyjdzie jutro na moje urodziny? co do telef to musze dac komus kontakt do siebie moze Mysza bedzie chciala relacjonowac porod na zywo:-pbo Wam mamom z dzieciaczkami nie bede zawracac glowy

Ostatnia edycja:
GosiaLew - no ja podaje właśnie KID-vitum ;-)
Mysza - dowiedziałam się, że im wcześniej tym lepiej, bo świeże blizny goją się szybciej, póki co czekam na info od koleżanki siostry, bo jej mama ma gabinet, który świadczy te usługi

A u nas pochmurno, ale nie pada. A ja mam katar, co brać? :dry:

LucyF za chwilkę Ci wyślę swój nr na PW :-) z przyjemnością będę przekazywała takie dobre wieści.

Lili ja w ciąży na katar brałam takie krople w sprayu Euphorbium. TO środek homeopatyczny.

witam się po przerwie!zaniedbałam trochę czytanie, ale może jakoś nadrobię...
Ola, ja mam prasowanie póki co na bieżąco w miarę, wiec no stress;)
Carri, heh to widzę, że podobne terminy mamy- u mnie balansuje między 10 a 17 stycznia, chociaż ostatnio gin mi powiedziała, że jak wytrzymamy do 1-2 stycznia to będzie ok, bo wg niej macica na starszą ciążę wskazuje...
Martuś, kciuki zaciśnięte oczywiście
a co do ruchów, to mój mały już zaczyna coraz więcej dokazywać i chyba ma już wybrane pory dnia, chociaż wczoraj to prawie cały dzień się kręcił, ale miał dużo wrażeń, bo pierwszy raz w dalszą podróż samochodem się wybraliśmy, a na polskich drogach to wiadomo-dziura na dziurze.generalnie to byliśmy u dziadka T, bo już bardzo źle z nim i podejrzewam, że to nasze ostatnie spotkanie było.ale cóż...ma już 92 lata, a i tak nie choroba jakaś tylko starość po prostu go pomału zabiera...

a ja Wam muszę się przyznać, że coraz częściej strach mnie ogarnia jak to będzie w grudniu w oczekiwaniu na poród i później jak się mały pojawi..czy dam radę, czy się nie załamię.śni mi się już po nocach /córcia o dziwo a nie syn/, najczęściej że albo ją karmię, albo że mam problemy z pokarmem-no ciągle coś.też tak miałyście mamuśki???
no i chciałam się Was poradzić w sprawie wyboru wózka, bo tyle jest info i duży wybór na rynku, że nie wiem od czego zacząć.myślę raczej o wielofunkcyjnym, ale już gdzieś przeczytałam, że nie są one do końca praktyczne...poradźcie!!!

Ostatnia edycja:
Lili o tej maści majerankowej co pisze Lucy to też słyszam, że nawet dobra dla dziecka, to się pod noskiem chyba smaruje.

julitka niepotrzebnie się zamartwiasz! Na pewno wszystko będzie dobrze, a instynk będzie najlepszym doradcą.
Co do wózka to ja wybrałam Mutsy...ze względu na wygląd i solidność oraz to że jest kompatybilny z fotelikiem Prima (takim który się cały rozkłada).

Dobra chyba pora zabrać się za prasowanie...choć mój W robi to zdecydowanie lepiej niż ja. A już w równym składaniu ma mistrzostwo.

reklama
LucyF o rany!!! Ja dopiero teraz zajarzyłam, że Tobie tak mało do porodu zostało!!! Niedługo Ty nas będziesz trzymać w napięciu. Jak się z tym czujesz?

Dziewczyny, a jak długo tą wit. D trzeba podawać?

Do góry