reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Witam wieczorowa pora

Dzis jestem padnieta, nic nawet nie wypoczełam, najpierw obiad potem znów zakupy a potem sprzatanie bo dzis znów tesciu i maz drapali sciany...Cale szczescie dopiero powtórka bedzie we wtorek wiec stad moje mega sprzatanie z tego calego kurzu;-)

Ehhh dzis wizyta mineła szybko lekarz mnie uspokoił ze nie zawsze musze czuc ruchy dziecka i zebym sie tym nie stresowała - bo stres szkodzi! Poza tym przepisał mi mocniejsza nospe czyli forte jak bedzie mi brzuszek mocno sie napinal i aspargin
Na koniec dodał zebym sie nie przemeczala :-) To chyba tyle....

Ola oj jak bede miała fotki to Wam pokaze chyba ze zle wypadne:-)
Co do malowanie na scianie , mam nadzieje ze pochwalisz sie tym co kolezanka wymaluje:happy:...Ola co do zakupów dla dzidzi to tez jeszcze nic nie mam

Kaskikz fajnie ze córeczka ma juz gips sciagniety;-) Teraz powinno byc juz z górki:-)

Aniolki zycze duzo zdrówka na gardelko polecam miodzik mleko i ewentualnie czosnek i cytryne

Kaira fajnie ze maż juz czuje brzusio ehh kiedy to u mnie nastanie :sorry2:

Dziekuje za gratulacje ...ale tak naprawde lekarz mi powiedzial ze na 100% płec dziecka bede wiedziala ja tylko urodze :)
A co do wagi ja poki co mam 1,5 kg na plusie od poczatku ciazy a cisnienie poki co chyba dobre 110/70

Lill no wielki ten smok, to prawda. Następny kupię mniejszy, bo całą buzię Emce zasłania. Choć jej to najwyraźniej nie przeszkadza, bo ssie bez problemu jak ma ochotę.

Schudłaś więcej niż przytyłaś w ciąży? Szczęściara! Ja w ciąży miałam +20. Od porodu na minusie mam -12kg... Dużo jeszcze przede mną do zrzucenia. Najbardziej nie podoba mi się fakt, że na brzuchu został mi mały fałdzik, który wiem, że będzie ciężko zrzucić, a do tego wygląda jak oklapnięty kawał mięcha. Tęsknię za moim brzuchem sprzed ciąży, bo wtedy był dużo jędrniejszy... No ale coś za coś... Będę nad tym pracować. Może uda się wrócić do stanu sprzed grudnia 2009...

Kasikz ooo to ten sam, który Emka ma na zdjęciu :-) My mamy te z kolekcji "Night and day". Ich wada jest taka, że po kilkakrotnym wyparzeniu dydoli, rysuneczki słonia po prostu się zdrapały :-( Fajnie, że już gips zdjęty. Polunia jest bardzo dzielna :-)

Aniolki na gardło Tantum Verde. Mi pomagało. Zwłaszcza pastylki do ssania.

Kaira oj wierz mi, że wybór wózka to nielada wyzwanie :-) Jest taki wybór, że można dostać oczopląsu. Mam nadzieję, że Wam pójdzie łatwej niż nam. I fajnie, że Twój A zaczyna się przełamywać do brzuszka. Teraz będzie coraz lepiej :-)

Carri co do asparginu: następnym razem zapytaj lekarza kiedy o ile w ogóle powinnaś go odstawić przed porodem. Ja brałam 4x1 do końca ciąży, a po porodzie dowiedziałam się, że m.in. aspargin mógł opóźniać akcję skurczową macicy. Upewnij się więc u gina czy to prawda, żebyś nie męczyła się tak jak ja.

U mnie miła odmiana, bo Emka po porannym karmieniu zasnęła. Nie wiem ile pośpi, ale póki co w końcu mam czas na spokojne wypicie kawy i zjedzenie śniadania. Wczoraj nieźle dała nam popalić. W dzień przysnęła dopiero o 13 (od 6 nie spała), obudziła się o 15 i do 21.30 nie spała. Szok...

Chciałam w tym czasie popracować, ale zły plik wysłałam sobie z pracy na mojego kompa i dupa... Muszę czekać do 8, aż mi włączą komputer w biurze. Mam nadzieję, że do 9 co najmniej Młoda pośpi...

Za oknem znów szaro i ponuro. Nic tylko spać na dobrą sprawę.

A! Wczoraj chciałam wykupić kropelki z wit. D dla Małej. Vigantol. Mam go od poniedziałku podawać Emi. A w aptece dowiedziałam się, że póki co producent wycofał z rynku swój produkt, bo odkryto w ostatnich partiach jakieś świństwo (nie pamiętam co dokładnie) i całą produkcję wycofują. Trzeba czekać na nowe partie, już ponoć bezpieczne. Ale nie wiem czy po takich rewelacjach będę potrafiła spokojnie podawać go Małej. Wy też podajecie Vigantol? Czy inny specyfik z wit. D?

Aha, chyba pomyliłaś osoby, bo Koti to ma Gracjanka a Karola Zuzię :-)
No o Karolę oczywiście mi chodziło :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
GosiaLew - no ja póki co olałam sobie rozstępy, ale teraz chciałam nadrobić. Póki co będę masować i wklepywać normalne balsamy jakie mam. W październiku idę na coś tam co laserowo będą robić. :cool2:
Kaira - dobrze, że A. się przełamuje, kiedyś trzeba uwierzyć, a facetowi ciężej jeśli wcześniej zdarzały się przykre sytuacje :tak: Ja ze swojego Roana jestem zadowolona, weź go pod uwagę, bo w tych Twoich lasach przyda Ci się wózek terenowy :-D
She - ja mam kropelki "KiD" i lekarz powiedział, że ok. Położna poleciła właśnie te kropelki, o których pisałaś, ale jako, że miałam tamte już kupione to z tych zrezygnowałam. I chwała :sorry2:
o te mam: KiD - VITUM WITAMINA K I D DLA NIEMOWLĄT W KASPUŁKACH, 36 KAPSUŁEK TWISST - OFF - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl

Ostatnia edycja:
hej Dziewczynki!
Na początek jak zawsze tradycyjnie proszę o kciuki bo dziś o 11.30 mam USG połówkowe. ni i mam stracha, nie śpię od 6 rano .ciekawe jak moje maleństwo.
Również w wczoraj zawiozłam do sprawdzenia swoja prace Pani promotor dziś odbieram mam nadzieje,ze dużo nie pokreśliła.

Jutro znowu na USG w inne miejsce i9 będzie nagranie ciekawe czy moje dzieci si ujawni kim jest?
Wczoraj bratowa była na USG i wyszedł znowu chłopak, bratanek zawiedziony bo chciał siostrę, boi się,ze młodszy bart połamie mu zabawki i pierwsze słowa jak zobaczył mamę to "a nie można jeszcze wymienić na dziewczynkę?"śmieliśmy się cały wieczór.
Pozdrawiam Was gorąco!!!

Martusionek kciuki zaciśnięte.

Na DD TVN będzie mowa o Vigantolu.

EDIT: za dużo nie powiedzieli. Tyle, że krople są zanieczyszczone. Pediatra zalecił ich odstawienie. Ale zamiennika już nie podał. Lipa nie reportaż.

A ja znalazłam np to:

http://www.mmpoznan.pl/13368/2010/9/15/z-aptek-wycofano-krople-dla-dzieci-vigantol?category=news

Lill to są krople bez recepty?

Kasikz jak sobie radziłaś z kryzysem laktacyjnym? Po czym go poznałaś i czy już minął? Ile trwał?

Ostatnia edycja:
Martusionek - kciuki trzymam, a badania wyjdą ok :tak:
LucyF - ja już czekam Kochana kiedy dasz znać, że jedziesz na porodówkę, masz do kogoś kontakt by relacja była na bieżąco? :-p
She - słuchałam i powiem, że dziwię się, że nie ma jeszcze jasnych informacji :no:

Dzien dobry

Za oknem piekna pogoda słonce swieci wiec jakby Wam go brakowało to Wam słoneczka troche przesle ;-)
Poza tym oj jeszcze bym spała ale nic w tym tygodniu to chyba nie bedzie mi dane, mam chociaz nadzieje ze po południu bede mogla sobie troszke pospac :sorry2:

Martusionek kciuki zacisniete, zycze powodzenia u lekarza;-)

She dzieki za rade co do leku , ja go dostałam niby na podróz ale nie wiem czy on ma cos wspolnego z dalekimi wyjazdami....Dzis ide go dopiero kupic....Poza tym poki co mam dwa opakowania tego

Nic ja znikam bo jakos trzeba sie ogarnac i zrobic ostatnie juz zakupy do tej paczki dla taty, jak ja tego nie lubie:no:

Przesyłam caluski i pozdrawiam:happy2:

reklama
Witam, ja uciekam zaraz na zakupki, po prezent dla babci na urodziny.

She, Lilijanna
zamiast Vigantolu można używac w kapsułkach Vita-D i D-vitum i one są bez recepty. A o Vigantolu to już od kilku dni jest głośno, że jest wycofywany i to znaczne serie. Jak chcecie to będę dziś u siebie w aptece to mogę się jeszcze dowiedzieć.

Lili na pewno laser lepiej pomoże niż te wszystkie specyfiki.Też bym wybrała tę opcję.

Martusionek kciuki zaciśnięte

Ostatnia edycja:
Do góry