reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Karolcia, Lilijanna, Kaira, Annas dziękuję za pamięć :) może koło stycznia do was dołączę, okaże się w praniu kiedy mój trzeci dzidź będzie chciał zawitać :) póki co wszystkie badania są ok, więc teoretycznie jestem gotowa chyba i psychicznie i fizycznie na kolejną ciążę, chociaż czasem staram się to od siebie odpychać

jestem myślami z wami wszystkimi i kibicuję wam :)

reklama
Karolcia, Lilijanna, Kaira, Annas dziękuję za pamięć :) może koło stycznia do was dołączę, okaże się w praniu kiedy mój trzeci dzidź będzie chciał zawitać :) póki co wszystkie badania są ok, więc teoretycznie jestem gotowa chyba i psychicznie i fizycznie na kolejną ciążę, chociaż czasem staram się to od siebie odpychać

jestem myślami z wami wszystkimi i kibicuję wam :)

Ilonka czekamy na Ciebie z dobrymi wieściami

Wiolka,Angelka ja to raczej nie mam takich bóli. więc nie chcę wam namieszać,jak mnie brzuch boli to na chwilę się kładę. czasem biorę nosę ,ale rzadko.twardnieje mi często wieczorem ,ale pare razy zazwyczaj i się uspokaja więc nic z tym nie robię tylko myślę,że macica ćwiczy.ale jak boli a nospa nie pomaga to moze faktycznia tel do gina albo IP.

Just fajnie,ze szymus cyca polubił:)

Agnieszka masz jakąś listę ciuszków pierwszych i w ogóle zakupów? :)bo ja od paźdz mam zamiar coś zacząć działać w temacie komletowania,a Ty masz zimowe dziecie bądź co badź:)

Ilonka ja sądze,że skoro tu zaglądasz to coś już wisi w powietrzu:) życzę Ci z całego serca żeby bociek dotarł

Julitka jak prasowanie:)ja dzis znowu zmagalam sie z nazbieranym koszem,jestes na bieząco?:) co to bedzie jak bobasowe rzeczy dojdą:p

dziś odkryłam,że nie mam siły! poszłam na piechotke do szkoły po siostrę,stweirdzilam,ze ladna pogoda jest wiec spacer mi dobrze zrobi:) i zalowalam ,ze jednak samochodem nie pojechalam.padlam do tego stopnia ,ze wracając przeszlysmy niewiele i musialam zalec na lawce,z pol godziny siedzialysmy nim zdobylam sie zeby isc dalej:)szok!

Ostatnia edycja:
witam
i odrazu sie pochwale :-D bylam dzis na wizycie, maly juz nie jest taki maly bo wazy 740 gram czyli od ostatniej wizyty przytyl 400gram (4tyg) siusiak nie odpadł lekarz stwierdzil ze nie chce byc dziewczynką :-D jajka to ma pokazne hihi wyniki mam nadal ok, szyjka 4cm zamknieta wiec super tylko mam podrażniona śluzówke pochwy.... szczypie jakby od otarc i seksik przez to jest do d..... lekarz mi powiedzial ze moge zastosowac sobie oilatum czy cos takiego lub sudokrem (jakos tak to sie nazywalo wiec mi podpowiedzcie bo pewnie wiecie o co chodzilo... nie mam zapisane niestety), no bylismy znowu na szkole rodzenia, dziewczyny maja terminy na październik wiec babka sie spieszy zeby jak najwiecej im poopowiadac w piatek tez idziemy moj A. bedzie sie uczyl masowac hihi nie umie sie juz tego doczekac :-p no a później w pn ma juz byc o dzidziusiu połogu itd, te pierwsze chwile z bobaskiem... no i u mnie w szpitalu nie podaja zzo wiec musze sobie poradzic bez tego bajeru ale jakos nie bylam nastawiona na to ze musze miec znieczulenie i koniec bardziej mnie przeraza to ze robi sie je w kregoslup a anestozjolog to tylko czlowiek i tez moze sie pomylic lub np byc po paru głębszych i wtedy co? nie zastanawiam sie bo i tak mnie to nie dotyczy dopuki mi cc nie grozi ;-)

dobranoc ide sie wykapac i nyny

Hey kochane :biggrin2::biggrin2:

ja się dzisiaj melduję :-p:-p

chyba nie będzie mnie przez kilka dni, bo jutro zaczynamy remont naszego tymczasowego lokum ;-);-)

ostatnio mam niezłego stracha :confused2::confused2: jakieś okresowe bóle mam... jeśli jutro sytuacja się powtórzy, to zadzwonię do ginki... chociaż chciałabym tego uniknąć, bo znając życie położy mnie do szpitala... a ja mam jeszcze tyle do kupienia i zrobienia.... wrrr

aha, i dzisiaj w końcu kupiłam kosmetyki dla dzidzi :biggrin2::biggrin2: płyn do kąpieli, krem i oliwkę Hippa :tak::tak:

do "zobaczenia" pojutrze lub za kilka dni :-p:-p

Witajcie kochane po tygodniowej nieobecnosci

Dopiero teraz mam chwilke czasu by cosik z Wami popisac:-) Mam nadzieje ze pamietacie jeszcze mnie choc troszke:sorry:

U mnie w sumie codziennie cos sie dzieje.... Poczawszy od remontu...który sie bedzie znacznie ciagnac....Maz robi na zmiany nie zawsze tez ma sily a robi sam wiec powolutku to bedzie sie działo ale na to w sumie nie narzekam........
Poza tym szykuje paczke do wyslania do Włoch do mojego taty wiec tez latanie po zakupach jak nie mieso to leki, to jakies przyprawy , gazety i tak w kółko
A na koniec chodzenie po miescie aby jakos ubrac sie na wesele na jakie bedziemy jechac w sobote ....Masakra ciezko cos wybrac jak sie jest w ciazy ale powoli koncze dobieranie stroju, bo zostaly tylko buty:sorry:

A tak to ostatnio jestem zmeczona na tyle jestem ze nie mialam ochoty siedziec na kompie ....

No a teraz co u dzidzi .... Bylismy na usg w czwartek.... No cóz dzidzia ładnie rosnie, po obwodzie głowki i po zmierzeniu kosci udowej lekarz powiedział ze przesunał mi sie termin....i teraz wg usg jestem w 22 tygodniu ciazy czyli roznica 2 tygodni....A co za tym idzie termin porodu z 27, potem z 21 stycznia stanał na 4 stycznia ...ale lekarz powiedział ze dajemy sobie 2 tygodnie róznicy czyli do 15 stycznia napewno urodze...
Na moje pytanie czy mam robic usg połówkowe powiedział ze nie widzi sensu...
No i jak tak mierzył dzieciatko to tak fikneło ze dupke pokazało i lekarz powiedział ze chyba bedzie dziewczynka bo "cipeczke" wystawila ale napomniał ze to na 90% gdyz 100% pewnosc bedzie wtedy jak urodze :-)
Acha no i wspomnialam czy moge juz cos kupowac dla dzidziusia to lekarz stwierdzil ze spokojnie na to przyjdzie czas , jest lekko przesadny ale dodal pozniej ze teraz ciuszków jest nadmiar ze nie bedzie problemu z tym - takze sie wstrzymuje

Ehhh wybaczcie mi ze teraz tylko tak osobie ale raczej nienadrobie zaleglosci

Ehhh dzis juz koncze bo jutro trzeba mi wczesniej wstac a mam z tym problemy.....Powiem wam tylko ze balam sie troszke tego co maz powie na temat córeczki bo chciał chłopaka...ale bardzo mnie zaskoczył ....Nawet na drugi dzien mówił mi ze snilo mu se ze urodzilam córeczke z waga3400 :))).... Jak to powiedzial - co ma byc to bedzie :)

No i takim akcentem mówie DOBRANOC I ZNIKAM SPAC :)))))

kaira oj zlecialo zlecialo:) u Ciebie tez tak bedzie byle do 25 tyg a pozniej to juz takie tempo ze nie wiadomo kiedy ma sie dwa tyg do porodu:-)
jezynka z tymi ruchami to u mnie tez tak bylo ze np ruszl sie bardzo a jak P kladl reke to cisza:-) no to zycze Ci pogody w PL choc roznie to z tym bywa u nas ostatnio
Carri to super ze juz wiadomo jaka plec no i nad imeniem mozna zaczac bardziej myslec:) a co do Twojego meza to super ze nie pokazal samczego niezadowolenia bo nie syn. a jak sie urodzi to bedzie corunia tatunia:-)dal ci gin jakies tabsy na ta podroz na wesele?
daa a moze sie przemeczasz i stad bole rozne, moze czas zwolnic tempo
Pati to super ze na wizycie wszystko ok i ze malenstwo tak ladnie rosnie. u mnie tez nie ma zzo do porodu a co do znieczulenia podczas cesarki to podobno wbijaja w ledzwia w tym miejscu w ktorym nie ma juz rdzenia kregowego tak nam powiedziala polozna na SR. ale mowila tez ze jak ja znieczulali do cc to pozniej przez 12 lat kregoslup bolal ha w tym miejscu na kazda zmiane pogody:eek:
Lili odpoczywaj, odoczywaj no weekend to mieliscie intensywny wiec masz prawo byc zmeczona:)) ucaluj Adunie:tak:
ola no z ta sila teraz to bedzie roznie. ja mam czasami dzien ze nie mam sily nawet lezec:sorry:a czasami gotuje, piore i latam po sklepach, no coz uroki ciazowej hustawki nie tylko emocjonalnej:-D
ewela gratuluje zdanych egzaminow:))
angelka mozesz smialo brac wiecej magnezu i nospe tez , ja bralam 3x1 asmag forte i 3x1 no spe
wiola Ty tez mozesz sobie zapodac nospe i magnez jak ci sie brzusio napina, ja to sie tego ozarłam mniej wiecej w tych tyg co Ty jestes ze ho ho. teraz to sie wszystko najbardziej intensywnie rozciaga wiec stad te bole rozne i napiecia

a ja wczoraj bylam na oststnich zajeciach SR ale zlecialo tych 11 tyg. no i przyszedl swiezo upieczony tatus. biedny byl w takim szoku ze nie potrafil opowiedziec jak wygladal porod jego zony:-Djedyne co powtarzal to "masakra" i "tragedia" wiec polozna sie smiala ze nie dodaje nam otuchy, no i wygladal tak jakby zaraz mial pojsc do apteki i wykupic zapas srodkow antykoncepcyjnych na najblizsze 20 lat:-Dteraz juz wiem dlaczego natura wybrala zeby to kobiety rodzily

Ostatnia edycja:
reklama
a ja wczoraj bylam na oststnich zajeciach SR ale zlecialo tych 11 tyg. no i przyszedl swiezo upieczony tatus. biedny byl w takim szoku ze nie potrafil opowiedziec jak wygladal porod jego zony:-Djedyne co powtarzal to "masakra" i "tragedia" wiec polozna sie smiala ze nie dodaje nam otuchy, no i wygladal tak jakby zaraz mial pojsc do apteki i wykupic zapas srodkow antykoncepcyjnych na najblizsze 20 lat:-Dteraz juz wiem dlaczego natura wybrala zeby to kobiety rodzily
:-D:-D:-D

Ja się tylko witam. Ada ucałowana, normalnie dziś idę spać z Adą a jutro cały dzień funkcjonuję jak Ona, jak tylko będzie spać to i ja będę spać :-p

Do góry