reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

Annas gratuluję!!!! kochana trzymam mocno kciuki za ciebie i dzieciątko, będzie dobrze!!!
Karolcia, Mysza, Daaa, Kaira, Ola o was też kochane myślę każdego dnia!!!

reklama
Just79 – my chcieliśmy robić po prostu jak jeszcze będzie ciepło no i pogoda bardzo dopisała :-)

Kasikz – my z kolei mamy wszystkich pod ręką, więc mamy już za sobą, w innym przypadku pewnie też byśmy czekali ;-)

Ola** - Ty się ciesz, że nie wzięliście za ten remont tak jak my, do ostatnich chwil był praktycznie robiony :sorry2:

She – ja czekam do kontroli u lekarza, więc póki co jeszcze bez, a teraz jeszcze czekam aż @ mi się skończy, a lekarz w przyszłym tygodniu o ile @ się skończy, bo na sierpniówkach dziewczyna pisała, że miała 2 tygodnie :szok:, ale u mnie chyba powoli koniec :-p

Pati – gratuluję stówki :-D

Daaa – my mamy też taką pościel i dla nas ok., pościel jest duża, ale już widać jak Ada rośnie, a będzie na dłużej :tak:
Ilonka26 - witaj :tak:

Cieszę się, że ten weekend się skończył :-p

Witam w nowym tygodniu :-)

daa ja mam pościel 100x135, ale z tego co się orientowałam to właśnie jest rozmiar do tych łóżeczek 120x60. Jak dla mnie też duża, ale mniejszej to nie było sensu kupować

Lili fajnie że się wszystko udało...teraz czekamy na zdjęcia :-D

She ja słyszałam że trzeba 6tyg poczekać...choć wiadomo że jak lekarz wcześniej da zielone światełko to jak najbardziej.

LucyF no właśnie ja myślałam żeby od razu taki na zimę zamówić...ale na razie nic fajnego nie znalazłam. Boję się że dla mnie taki polarkowy na listopad może być za cienki. Ale daj znać jak przyjdzie.

Just dzięki za info o paklankach...zamówiłam.

U nas weekend cudny...a dzisiaj kolejne zajęcia SR :-) ahh leci ten czas leci.

Mysza84 - no czas ucieka, musi uciekać, bo my tu czekamy na kolejne nasze CUDY ;-) Daj znać co tym razem na SR

A u nas nie wiem czy nie dojdzie powoli dokarmianie na noc :confused2: Bo mimo, że leci z cyców, to trwa to zdecydowanie dłużej i dwa cyce idą w obroty całe. Zobaczymy w każdym razie trzeba chyba w końcu zakupić mleczko i kaszkę.

Agatka, Ewela - dokarmiałyście, nie liczę wprowadzonych nowych produktów typu marchewka, chodzi konkretnie o mleczko, kaszkę :sorry:

Just79 - pisałaś, że uczysz się z Szymkiem zasypiać na łóżku Waszym czy Ty w łózku, Szymek w łóżeczku? :sorry:

A Ada śpi z króliczkiem, jeszcze nie sama, ale króliczek został zaakceptowany :laugh2:

witam się...

Ilonka26 - cześć kochana....co u Ciebie?

A ja wczoraj miałam okropne zawroty głowy....normalnie się momentami zataczałam...takie kilku sekundowe zaburzenia orientacji....a potem poczytałam, że to objawy 9 tygodnia :)

I jeszcze jedno..jak przesuwam ręką po podbrzuszu to czuje wyraźnie taką piłkę twardą...Z też to wyczuł...takie jakby ciało obce w środku brzuszka...czy to jest właśnie to na co czekałam? Wyczuwam to głównie jak stoje...bo na leżąco to tak jakby jest głębiej i już tak nie czuć wyraźnie....?

Miłego dnia kochane...
jeszcze tydzień i wizyta...na razie luzik, ale pewnie od soboty zacznę się stresować ;)

Och... Czyli lepiej poczekać te 6tyg... No trudno... Poczekamy :-(

A teraz na szybko mam jeszcze jedno pytanie, póki Mała śpi i mam czas popracować: czy Wasze dzieciaczki śpią przy zapalonej lampce (np. solnej), czy po ciemku? W szpitalu włączali nam nocne lampki, na SR też mówili o spaniu przy malutkim świetle. Jak jest z tym u Was? I jak długo powinno spać się przy oświetleniu?

Hej kobietki!

Ja się tylko witam, ostatnio jakoś mniej czasu spędzam przed komputerem, wolę poczytać książkę czy coś obejrzeć...ale czasem Was podczytuję i każdej kibicuję i co jakiś czas się odezwę.

Wczoraj miałam bardziej intensywny dzień to wieczorem tak mnie w pachwinach bolało, że szok. Ale przeszło.

Ogólnie czasem mnie pobolewa brzuszek głównie po bokach, ale pewnie dlatego że się tam wszystko rośnie.

Trzymajcie się ciepło...

Asiu po obserwacji moich sąsiadów to ich Maleństwo śpi po ciemku. Zresztą wydaje mi się że to tak jak z nami...ja sama nie chciałabym spać przy świetle. No i kwestia przyzwyczajenia...czy się Emi nie przyzwyczaji do takiego nawet delikatnego światełka i nie będzie tak chciała nawet później zasypiać.

LucyF :-) czas już jest taki że wszystko może się zacząć :-)

Karolcia dokładnie...ta "twarda piłka" to to na co czekasz. I miałaś już nie czytać o tych urokach ciąży.

reklama
Jeśli lampka to tylko dla mojej wygody a nie dla komfortu psychicznego Ali -żeby małą po prostu widzieć. Na początku zapalaliśmy zwykłą lampkę -ale to było uciążliwe zapal-zgaś-zapal-razi bez sensu. Kupiłam więc taką niebieską diodę do kontaktu i jej światło było wystarczające do tego żeby małą przykryć, przewinąć, nakarmić. Teraz mamy nianię elektroniczną -a przy niani jest lampka i po kąpaniu ją włączam bo jak inaczej waść do ciemnego pokoju i sprawdzić czy Alicja śpi czy jest przykryta itp. Jak już idę spać wyłączam -i teraz jak śpi do 6 rano nie jest nam wcale potrzebna.

Co do seksu po porodzie -cóż logika mówi ze do momentu aż skończy się krwawienie nie powinno się -no i do momentu aż rozpuszczą się szwy a to ok 3 tygodni. Spraw indywidualna.

Lilijanna -nie dokarmiałam -po co -Alicja jadła co 3h z zegarkiem w ręku, noce przesypiała ładnie, na wadze przybierała więc nie było potrzeby. Jedynie dopajałam a wypijała strasznie dużo. W 3 miesiącu podałam zupkę i teraz już je kaszki, zupki, ziemniaczka z marchewką i masę innych rzeczy.

Daa no tak Angelka -prawda:sorry: jakaś zamotana byłam z tym pisaniem:-p

Alicja dziękuje za życzenia :-p tzn jeszcze nie umie ale gdyby umiała to na pewno by podziękowała:-D

śpi -spadam coś poczytać jeszcze:tak:

Do góry