reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Aneczka - odsypiasz czy rodzisz czy patrzysz już w śliczne oczęta Alana? :laugh2:
Jeżynka - wstaw sukienki to doradzimy, choć coś kojarzę, że ja już je widziałam na cpp :sorry2:
Agata - no na początku było na żądanie, a że wyszło jak wyszło :-p
She - jak tam Emi? ;-)
Agnieszka - czyli Julcię co noc porywa Mały Głód ;-)
Julitka - no to szczęściara jesteś, że tak gładko przeszło :tak:

A ja dzisiaj rano byłam taka niekumata jak Ada zawołała jeść, że podeszłam do łóżeczka wyciągam do Niej ręce, a Ona nie wyciąga do mnie, więc mówię to co nie chcesz do Mamy to sobie leż dalej i się obróciłam i do łóżka poszłam, oprzytomniałam jak Ada wrzasnęła :zawstydzona/y: I tak się zastanawiam kiedy dzieci zaczynają wyciagać ręce?

reklama
Witam

Julitka ja ciśnienie zawsze miałam niskie, chociaż ostatnio mi się unormowało a teraz znowu takie niskie, kawkę piję czasem, ale staram się nie za często. no poza tym kawa z mlekiem pomaga na zaparcia. Najgorsze jest to, że mój P. za mocno nie rozumie, że ja mam problemy ze wstawaniem rano i śpię do 10 i zanim się ogarnę to też trochę mija. Mi też szkoda dnia albo ranka, ale nie potrafię z tym walczyć.

Lili no Ada zanim zacznie wyciągać rączki to jeszcze troszkę, koło pół roku, ale każde dziecko inaczej się rozwija.

Jeżynka to super, że nocki Ci w końcu odpadną.

No Aneczka to może już rodzi:-)

U mnie sobota mija w sumie do kitu. Spałam do 10. Mój P. poszedł wcześniej do sklepu i pozmywał naczynia, przygotował mięsko na obiad. Niby powinnam sie cieszyć, ale mam wrażenie, że lekko się na mnie sfochował, że ja się nie ogarniam. A poza tym nic ze mną nie skonsultował odnośnie zakupów i obiadu. Dla niego powinno być tak, że skoro siedzę na zwolnieniu w domu to powinno być wszystko na tip top. Mam plan porządków na dzień dzisiejszy, ale ja wszystko robię na spokojnie i wtedy kiedy ja chcę. Teraz pojechał na mecz i wróci po 17. Więc na spokojnie pójdę sobie sprzątać i układać. Idę powywalać stare ciuchy z szafy i poprasuję trochę, no i jeszcze łazienkę sprzątnę.

gosia ja tez wstałam o 10tej :-p mam to samo mega zwolnione tempo robienia czegokolwiek.... tyle ze moj maz mi obiadu nie zrobi, bo pracuje i w weekendy.... :-(

aneczka trzymam kciuki i czekamy na wiadomosc i foteczki hihi

agatko rzeczywiscie o jednym cycu pisza...

jezynka fotki sukienek poprosze moze my tu zdecydujemy w czym do slubu pódziesz :-p w ogóle to gratuluje :-)

miłej soboty papa

GosiaLew - nie smutaj się, robienie czegoś w zwolnionym tempie nie oznacza wcale, że zrobisz tego mniej, po prostu dokładniej ;-)
Pati - jak już wyszydełkujesz te maleńskie cuda to pochwal się :tak:

A ja dostałam @ chyba :szok: Leci ze mnie jak na @, bóli jak na @ nie miałam, ale nigdy nie miałam, a jak miałam to raz na ruski rok. Ale co mnie zastanawia to ta @ jest dość obfita, leci ze mnie solidnie i tak sobie myślę czy aby na pewno to @ a nie jakieś niezapowiedziane krwawienie/krwotok :sorry2: No nic póki co obserwuję się i zobaczymy. Nie chciałam tak szybko @ :dry:

witam kochane ja na tak na szybciutko- łożysko ściana przednia, nisko położone ale nie przodujące.Przepływy prawidłowe.Rączki nóżki prawidłowe. Główka prawidłowa, brak widocznych zmian patologicznych. Mała wazy 384 g, bardzo ruchliwa i zdrowa. Szyjka zamknięta.Od kilku dni mam twardnienie brzucha lewostronne i skurcze.Od wtorku będę zażywać fenoterol i isoptin . Niewiadomo z jakiej przyczyny się tak dzieje.Teraz jeszcze duphaston 3x1 i no-spa 2x1. Jestem troszkę spokojniejsza.Pozdrawiam was serdecznie i czekam na wieści od Aneczki i Alanka.

Kaira super wieści, że po usg ok. A lekarze będą szukali przyczyny twardnienia, czy po prostu masz łykać te tabletki?

Lili to szybko masz @ a może to nie @ jednak, bo generalnie to ty w połogu jeszcze powinnaś być.

Pati mój też normalnie nie robi obiadu w weekendy, jakiś tylko taki zryw ma dziś, może nie smakuje mu moje żarcie ;-)

Mówię Wam, że umycie prysznica z głębokim brodzikiem plus reszta łazienki to nie lada wyczyn w ciąży. Ciekawe ile jeszcze dam radę go sprzątać.

Tak Jezynko jutro mamy chrzciny:-)

Lili Jula juz trzecia noc z rzedu budzi sie w nocy na jedzenie...Dobre czasy sie skonczyly-hehe.

Mam do was pytanie.Co mysliscie o chodzikach?
Ja troche poczytalam i lekarze odradzaja bo dziecko ma sie samo nauczyc chodzic.Ja tez popieram ta teze...
A pytam bo moja durna tesciowa kupila Julencji chodzik...Oczywiscie nawet sama tego nie potrafila przyniesc...

A tam glupia baba nie bede sobie zaprzatala glowy.

Buziaki jak znajde czas to wpadne pozniej na chwilke

Ja wciąż w domu a Alan w brzuszku. W nocy nadrobiłam zaległości i obejrzałam sobie 2 odcinki "Gotowe na wszystko", bo tutaj niedługo nowy sezon będzie w telewizji ;-) Po 5-tej udało mi się niemal 3 godzinki zdrzemnąć na kanapie i budząc się jedynie na skurcze, chociaż pierwsze 1,5 godz to nawet one mnie nie obudziły. Jakieś pół godz temu dzwoniłam do szpitala, ale kazali mi jeszcze poczekać i zadzwonić to nich ponownie jak skurcze będą co 3-5 min i takie, że w trakcie ich trwania nie będę mogła chodzić ani rozmawiać. Rozmawianie ćwiczę na G i póki co to jeszcze mogłam z nim rozmawiać i to podobno z sensem :-) Jednak ostatnie 3 skurcze już były trochę za silne na pogaduszki.

Lili coś szystko ta @ do Ciebie przyszła.

Agnieszka ja też słyszałam, że chodziki nie są dobre dla dzieci. To teściowa faktycznie Ci prezent zrobiła...

Życzę udanych porządków tym, które to na dzisiaj planują :-)

Do usłyszenia pewnie już ze szpitala :-)

Cześc osiemnastki
miałam nadrobić ale oczy mi się zamykają...
Ten kto wymyśli l te gorące kamienie i mizianie nimi ciała powinien nobla dostać -dynamit przecież każdy mógł wymyślić:-D

Dobranoc

PS
Lili tak to @
Agnieszka chodzik wywal albo na allegro wystaw -później bedziesz dzieciakowi kręgosłup prostować

Ostatnia edycja:
reklama
aneczka w takim razie kciuki dalej zacisniete zeby szybko poszlo ;-)\

lili jak prosilas to sie pochwale :zawstydzona/y: tylko sweterek mi troche za duzy wyszedl tak jakby na roczek :rofl2:próć już nie będę bo co za roznica predzej czy później bedzie pasował :laugh2: na jednym zdjeciu jeden rekawek w sweterku nie jest podwiniety (rekawki oczywiscie tez mi za dlugie wyszly)

wełna mi sie prawie skończyla i w sumie nie wiem co z ta resztka zrobic a nie lubie wyrzucac.... musze sprobowac jeszcze jedna czapeczke moze akurat jej starczy a jak nie to mam jeszcze inna :happy: ostatnio wszyscy w domu sie ze mnie i tesciowej smieja bo hurtowo ona robi sweterki ja ostatnio robilam dla siebie no i ledwo do niego wchodze wiec stwierdzilam ze dla siebie narazie nie robie bo szkoda czasu zanim skoncze to z niego wyrosne :baffled: teraz to robie tylko takie malutkie

dobranoc

Załączniki

• IMG_0556.jpg
    IMG_0556.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 36
  • IMG_0559.jpg
    IMG_0559.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 31
  • IMG_0554.jpg
    IMG_0554.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 35
  • IMG_0562.jpg