reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

sms od ewci:jestem po USg,wszystko jest na dobrej drodze,lekarz powiedzial ze na poczatku zawsze tak jest :) jutro beta

no ja wiedzialam ze to za wczesnie na stawianie takiej diagnozy...ci lekarze.... ;(
ola,gosia &&& za wizyty :D

reklama
jestem:) dziękuję za kciuki!działają jak zawsze:)
szyjka długa zamknięta.wydzielina ok,badania ok.zaraz zadzwonię umówić się na usg tak za 4tygodnie mam iśc:)
i zaraz zadzwonię moze o szkołę rodzenia zaytam,niby mialam nie iść,ale zastanawiam się czy nie zmeinić zdania.
nie będzie mnie pare dni bo remontu część dalsza.wiec uciekam dziś z domu.mam nadzieję,że do wtorku już wrócę.
mam salon łączony z kuchnią i w wejściu do kuchni stoi kanapa:)a M mówi,że skoro nawet wieloryb się mieści to nie jest źle:)
M już sam kładzie rękę na brzuchu,zawsze dostaje kopniaczki, Juluś chyba będzie synkiem tatusia:)bo do mnie tak często się nie odzywa.a ostatnio M słuchał brzuch.moze już powoli się przełamuje i zaczyna wierzyć w synka.

Kaira.Gosia kciuki trzymam za wizyty!
she moja siostra robila kupę co 7dni i odobno to też było ok:)
dobrze,że u Ewci się rozjaśnia,ach Ci lekarze:(

Aśka po prostu mała chce ssać!! bardzo proste -ssanie u dzieci to normalny silny odruch -odstresuje uspokaja relaksuje albo smok albo cyc -dopiero kło 3 miesiąca zacznie palce ssać. Ni epłakała po karmieniu tylko przez cały dzień kwękała bo brzuszek bolał od koperku, rumianku i tych innych
-co 2,5/3 h bo tyle trawi się mleko w brzuszku -na życzenie nie mam czasu a w nocy jak się obudziła i zaczynała płakać a nie przewracała się na drugi bok tym sposobem po 1i 1/2miesiaca budziła się tylko raz
-jeśli przybiera to znaczy ze dobrze przystawiasz
-kupy mogą być co jedzenie a mogą być co kilka dni

Dla mnie karmienie na żądanie ma same minusy
-dziecko się nie najada tylko podjada wiec co chwilę jest głodne
-jak nie strawi jednego mleka i dasz świeże to zaczną się kolki i gazy
-podajesz dziecku na każdy płacz cycka (nawet jeśli mienie 30min od karmienia) i tak się uczy zajadania problemów
-nie uczysz dziecka jedzenia o stałych porach tylko jak popadnie

nie histeryzuj tak bardzo wszystko jest ok -i wyluzuj bo w głowę dostaniesz -masz urlop od pracy i prac domowych -masz być dla dziecka więc gary i kurz nie zaszkodzą...

No i nie możesz powiedzieć ze maliny nie pomogły bo nie wiesz jak by było bez hehehe -tak mi położna powiedziała jak też dupa z tego była...

Lilijanna
hehehe dzięki -mogę być wariatką ale skuteczną, wyspaną i zadowoloną:-D no i S wie ze na niego po powrocie z pracy czekają obowiązki (gary pranie wczoraj obiad robił, spacer z małą) -wiec nauczył się pracę traktować jak odpoczynek więc nie przychodzi z marudzącą "jaki jestem zmęczony" bo wie że zapytam "niby czym" :-D

a jutro ide na masaże i manicure a S z dziewczynką w domu rządzi:-D :-D :-D

Aniołki - już bym tego lekarza siekierką potraktowała :no::angry:
Ewcia - trzymaj się kochana :tak:
She - masz melisę? zaparz sobie (jak nie masz sms do M, żeby zakupił po drodze), na pewno Ci pomoże, uspokoi i Ciebie i Emi, ja sobie popijam zawsze na wieczór, nie wiem czy działa bardziej melisa czy psychika - świadomość, że ją piję ;-)
Pati - jakiś czas temu pisałaś o tym, że boisz się, że dziecko się nakryje, więc ja po 4 tygodniach muszę pilnować Adę, bo ta się zaczęła bunkrować w kołdrę, ja Ją odkrywam, a jak po jakimś czasie do Niej zagląda, to zbunkrowana po brodę, albo nos, normalnie po tatusiu :laugh2: Więc znowu Ją odkrywam i tak się bawimy w ciuciubabkę :-p
Ola** - super wieści po wizycie, ekstra, że tatuś zaczyna się przełamywać, kończcie ten remont, ile można tak wobie wyjeżdżać? :sorry2:
Agata - ja daję na żądanie, a w sumie wychodzą mi stałe pory w ciągu dnia i w nocy, też Adę podczas snu przewracam z boku na bok, na plecki - bo po prostu Ona cierpła, a sama się nie przewróci przecież :sorry2: Choć teraz potrafi przewrócić się z boczku na plecki, ale w drugą stronę nie da rady. :-p I na chwilę obecną budzi się ok 1 w nocy na jedzenie i śpi dalej do rana. U mnie działa fakt, że Ada po spaniu "bawi się" około 2h przed kolejnym spaniem, a czasem dochodzi nawet do 4h. Tylko, że potem trzeba "bawić się" z Nią, ale nie płacze.

Ostatnia edycja:
Dzięki Asiu, to jeszcze mam czas.

Zastanawiam się czy mogę pić teraz na te zimne wieczory herbatę z sokiem malinowym...taką rozgrzewającą.

Co to za lekarz do którego ewcia poszła...tak od razu takie diagnozy.
Mam nadzieje ze szybko wyjdzie i będzie ok.

ola super wieści po wizycie.
Ja zaczynam SR od poniedziałku :-) a Ty dlaczego masz opory ?

Ostatnia edycja:
Dzięki Asiu, to jeszcze mam czas.

Zastanawiam się czy mogę pić teraz na te zimne wieczory herbatę z sokiem malinowym...taką rozgrzewającą.

możesz juz pić te liście malin -one nie spowodują że już szyjka się zmiekczy

Info od Karoli
BYŁYŚMY DZISIAJ U LEKARZA I ZUZIA MA ŁOJOTOKOWE ZAPALENIE SKORY WYGLĄDA JAK MAŁY KROKODYLEK JEST TAKĄ ALERGICZKĄ ŻE NAWET PO ŁYŻECZCE JABŁUSZKA DOSTAŁA UCZULENIA ALE MAM NADZIEJĘ ŻE CZYM BĘDZIE STARSZA TO BĘDZIE LEPIEJ.

zapisałam się na szkołę rodzenia od 5października:) pójdę zobaczę,za darmo to czemu nie.
usg mam na 6października dopiero bo gin chciała u konkretnego lekarza

no nic ja tak samolubnie o sobie więc zmykam:)

Agata - ja daję na żądanie, a w sumie wychodzą mi stałe pory w ciągu dnia i w nocy, też Adę podczas snu przewracam z boku na bok, na plecki - bo po prostu Ona cierpła, a sama się nie przewróci przecież :sorry2: Choć teraz potrafi przewrócić się z boczku na plecki, ale w drugą stronę nie da rady. :-p I na chwilę obecną budzi się ok 1 w nocy na jedzenie i śpi dalej do rana. U mnie działa fakt, że Ada po spaniu "bawi się" około 2h przed kolejnym spaniem, a czasem dochodzi nawet do 4h. Tylko, że potem trzeba "bawić się" z Nią, ale nie płacze.
A może mi się wydaje, że daję na żądanie? Bo nie każdy płacz oznacza cyc, więc nie za każdym razem idzie do cyca.
Jak tak policzyłam wychodzi mi, że Ada je co 3-4h. A na wieczór dostaje o po kapieli ok 19:15 i je do 20 zawsze. A potem dopiero ok 1-2 w nocy i ok 6 rano.

Chcę podac Adzie smoczka, mam już 3 sztuki, TT, Nuka, Aventu - dla niej one są za długie!!! Oczywiście kupuję te 0-3. Dla Ady powinny mieć 3/4 obecnej długości co mają. Jakim cudem mniejsza Pola ssie i daje radę temu smoczkowi a Ada nie? Zdarzyło Jej się, że zassała, ale po jakimś czasie wypluwała. Wolałabym uniknąć chwili kiedy za smoczka potraktuje mnie.

EDIT 14:12 - Nareszcie się Ada budzi, bo już mi się ............... nuuuuudziło :-D:-D:-D
EDIT 14:32 - No i doopa, Ada popatrzyła na mnie, obróciła głowę na drugi bok i śpi sobie dalej, wrrr ;-)

Ostatnia edycja:
Wszystko juz mam zrobione:-)

Mala poszla spac to sie wzielam za odkurzanie i mycie podlog,obralam tez ziemniaki na obiad i czekam na moich gosci-beda troche pozniej bo samolot mial ponad pol godzinne opoznienie.

Ola super,ze na wizycie wszystko ok.

Lili Julia jakies 15 min temu tez sie obudzila i w ryk wiec dalam jej smoka i spi dalej-hihi

reklama
Hej Dziewczynki!
Ja dziś po tych tabletakch latam siku cały czas ale zaczyna mnie piec w miejscach intymnych biorę probityki więc nie wiem i mam sok żurawiny mama kupiła w aptece.

Byłam dziś w pracy zanieść zwolnienie i myślałam żeby jak najszybciejz tamtąd uciec tak płaczą dzieci tylko jeden wisk oj wrześień to njbardziej cieżki miesiąc w złobku. A ja coraz bardziej tam obco się czuję:-(
Ola super że wizyta udana:-)
Gosiu a jak u Ciebie?
Pozdrawiam !!!

Do góry