reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Just - dzięki. Bawarek piję kilka na dzień, nawet ostatnio A. mi zrobił melisę z mlekiem ;-) Wczoraj właśnie pierwszy raz rozważałam ściągnięcie mleka do butelek, właśnie by mieć w razie wu. Mi z TT ciężko idzie ssanie przez te ich smoczki, ale Ada jest lepszym ssakiem :zawstydzona/y:, więc kurczę nie wiem :sorry2:
Agniesiar - póki nie ma @ jest nadzieja
Ola** - trzymamy z Adą kciuki

reklama
kasikz wtyd sie przyznac ,ale niewiem ktory to tydzien juz :zawstydzona/y: no 12 tydzien :-p

aneczka dzieki ,ja ma kryzys laktacyjny ,czuje,jakby mi mleko zanikało juz :-:)szok:, fakt,nie karmie non stop tylko na wieczor i nad ranem troche,ale i tak zawsze to sie konczy mlekiem w butelce :baffled:

Witam się piątkowo!

ola** zaciskam kciukasy &&&
julitka dzięki za info od ewci. Mam nadzieje że dzielnie się tam trzyma &&& i ma oparcie w bliskich.
just79 a wiesz jakie mleko może być na receptę ? wtedy podobno dużo taniej można kupić.
Wiem że moja sis tam własnie miała że dostawała na mleko receptę od lekrza, tylko to było już kilka lat temu

Wszystkim życzę miłego dnia!
Zmykam po kawkę i doczytam co tam wczoraj u Was sie działo.

Witam Was kochane jestem w trakcie śniadanka, muszę doprowadzić mój dom do czystości, bo może jutro teść będzie u nas robił urodziny.A dziś na ur do dziadka.A w niedziele mamy gości. W ostatnich dniach brzucho tak mi wybiło że nie mieszczę się już do swoich ubrań.Byłam na zakupach ale szkoda mi kasy na dopasowane sweterki jak mi tak rośnie.Mała wczoraj była aktywniejsza jutro ją pooglądam, i tradycyjnie kciukasy za wizytkę proszę trzymać.Wczoraj miałam straszny dzień psychicznie już dawno nie byłam taka smutna tylko sama nie wiem o co mi chodziło.Wczoraj jak leżałam w nocy mała mnie kopneła w pęcherz aż zabolało i o doiwo mój mąż położył rękę na brzuchu bo chciał sprawdzić, i obiecał że pojedzie ze mną jutro na usg.
Życzę Wam miłego dnia i odezwę się po week.

edit: A co do Ewci to dla mnie chore jak ktoś może po 1 becie stwierdzić ciąże pozamaciczna??? Ja miałam takie niskie i nie było pęcherzyka jeszcze a nikt nie doszukiwał się ciąży pozamacicznej.
Ola** czekam na wieści od Julka:)
Wiolka
- to coś będzie się coraz częściej powtarzać:)

cześć Lilijana,
ja polecam herbatkę laktacyjna Hippa
pila ją i miałam pokarmu na tyle ze mój synek do 6 miesięcy był wyłącznie na piersi, a karmilam do roku i 2 miesięcy

Jako pierwsze mleko (moj dziś już przedszkolak) pil Bebilon Pepti.

Powodzenia życzę ;) będzie dobrze!

Lilijanna Just ma rację -spróbuj laktatorem i nie zmieniaj piersi a częściej przystawiaj bo nic inaczej nie zdziałasz... Pewnie że łatwiej się ssie z pełnej więc po co się wysilać jak matka zaraz poda:-D po prostu przystawiaj częściej przez 2-3 dni i wszystko wróci do normy -może to kryzys laktacyjny

Kciuki za wizyty i faolki zaciśnięte

Uciekam:-)

PS gosiaczek a moja Ala po herbatkach laktacyjnych darła się w niebogłosy bo widac jakiegoś zielska z nich nie może.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki.

Mala w nocy znowu sobie troche powariowala,ale za to rano spalysmy do 8.30.

Co do mnie to od rana mam spotkania z kibelkiem i mnie czysci aa nawet nie wiem po czym...

Milego dnia wszystkim i jesli mi sie jeszczce uda to zajrze w ten weekend.
Buziaki

reklama
Lill tylko nasza Panna nie dała nam popalić pierwszego dnia, a drugiego i wczoraj. Strach się bać co będzie dziś. No po prostu wieczorem wpada w płacz i ciężko ją uspokoić. Szukam sposobu na dogadanie się z nią, ale póki co z marnym skutkiem.

Ewcia trzymam kciuki, żeby było ok. Musi być. Ta betka musi o czymś świadczyć...

Agatko to raczej nie był płacz z gatunku: daj mi spokój. On się pojawiał zaraz po odstawieniu od cycka. Widać było, że ssie, że mleko leci, ona połyka. Ale niezależnie od długości karmienia, po odstawieniu ryk i koniec.

A Alicja po każdym karmieniu jak piłaś herbatki płakała, czy tylko czasem?

Martusionek to samo powiedziała nam wczoraj pani z SR. Że to normalne, że wyrównuje się u Małej gospodarka hormonalna, która w brzuchu była taka jak moja, a teraz musi się dostosować do małego organizmu i stąd to krwawienie. Aczkolwiek jak po kilku dniach nie zniknie, to chyba pójdę do lekarza. Na wszelki wypadek...

Witaj w klubie złych wyników moczu. Świetnie Cię rozumiem, bo też z tym walczyłam. Ważne, że rozpoznane i leczone. Jak dziś się czujesz?

Agniesia82 nie-dziękuję, żeby jej nie zauroczyć ;-) Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła :-) Daj znać na wieściach.

Aneczka_77 może Alan postanowi pobić rekord Emi i dociągnie do 16 dnia po terminie? A na poważnie: skoro może to być w ten weekend, to może będzie jak moja Emilka niedzielnym dzieckiem? ;-) Dzięki za podpowiedź co do płaczu Małej. Na pewno się tym zainteresuję.

Carri i jak się czujesz jako kopana mamusia? ;-)

Ewela i jak pierwsze odprowadzenie do szkoły? Mały był dzielny?

Agnieszka ooo... Miło wiedzieć, że Julcia też miała ślady krwi. Bo ani Pola, ani Ada, ani Alicja nie miały. Czułyśmy się więc osamotnione...

Wiolka a co tam lekarz może wiedzieć ;-) Ty jesteś mamą i skoro masz przeczucie, że to było Twoje dziecko, to pewnie tak było. Zawsze zaczyna się od lekkiego muśnięcia. Niedługo będzie mocniej i wyraźniej :-)

Lill głupie pytanie: jak poznajesz, że cyc Ci sflaczał?

Ola** kciuki zaciśnięte. Czekamy na wieści :-)

A u nas po wczorajszej wizycie sprawy wyglądają tak:
- Mała waży 3060g. Po wyjściu ze szpitala miała 3020, więc przez 2 dni przybrała 40g. A że położna mówiła, że dziennie powinno być to ok. 15-20g więc jest ok. Tylko zastanawiam się, bo skoro nie do końca dobrze podawałam pierś, to w jaki sposób przybrała tyle ile powinna?
- mamy małego Chińczyka niestety. Ale pani z SR mówi, że to lekka żółtaczka i nie ma co się przejmować
- krwawienie z dróg rodnych to norma, organizm się oczyszcza, po kilku dniach powinno minąć

A mnie strasznie cycki ciągną. A sutki to mam wrażenie, że palą. Smaruję purelanem, ale póki co mało pomaga. I tak się zastanawiam. W dzień tego nie widzę, ale wieczorem wyraźnie: jak Mała ssie, to z lewej piersi po odstawieniu leci zawsze jeszcze trochę mleka. Z prawej rzadko. W dzień z żadnej nie cieknie. O co chodzi?? Staram się nie wpadać w panikę, że mam za mało pokarmu, bo wielkość bimbałów mówi jakby co innego, ale czort wie.

No i mam do Was "śmierdzące" pytanie: jak często Wasze dzieci robią kupę? Po każdym jedzeniu? Bo moja Mała nie. Gdzieś wyczytałam, że jak się karmi piersią to nie ma tak dużo kup. A z kolei gdzie indziej, że powinno być po każdym dobrze wykonanym przystawieniu.

I jeszcze jedno: jak karmicie? Bo głupieję. Jedne źródła mówią, by dziecko budzić co 2-3 godziny, w nocy co 4. Inne by karmić na żądanie dziecka. Inne zaś, by karmić wg potrzeb matki, tzn. jak ma za dużo pokarmu - buch dziecko do piersi. I bądź tu mądry i pisz wiersze cholipa.

Ostatnia edycja:
Do góry