reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dziewczynki!
nie doczytam bo wpadam tylko na chwilę...
Ewcia napisała mi jeszcze, że w sobotę mają jej powtarzać betę a w poniedziałek wszystko może się wyjaśni.
ja też myślę, że to wszystko po prostu za wcześnie.szkoda, że nie wybiłyśmy jej porządnie z głowy tej przedwczesnej wizyty, ale cóż..pozostaje mieć nadzieję, że to niepotrzebne nieporozumienie.też uważam, że lekarz nie powinien tak wcześnie wydawać opinii.
spadam, bo padam na ryjuska.a jutro lecę wyniki zrobić i glukozę.blee.

reklama
PS
Dziś poszaleliśmy z zakupami dla Alicji ale ja nie o tym

Kupiliśmy 5pak bodziaków w tesco i oczywiście po powrocie do domu cena na opakowaniu 35 a na paragonie 45.
Jako że zachciało mi się karmi S poleciał zapytać "jak to" i oddali 10 zł.
Było nie było -moze przestaną ludzi oszukiwać i zaczną ceny prawdziwe naklejać...

Just, Kasikz - ja akurat wiecie księgowa, więc Ada już jest zgłoszona, bo jakbym odpukać miała gdzieś z Nią jechać i by mi o papierach zaczęli gadać, to mogłabym zabić, a tak już mam i głowa spokojna ;-)
Kasikz - musisz dostać z pracy papier ZUS ZCNA i jego najlepiej wpiąć do książeczki zdrowia Poli, ale musisz im podać dane Poli, imię i nazwisko, PESEL, adres zameldowania/zamieszkania
Just79 - dopiero PESEL - to koleżanka leniwa ;-)
Ewcia - będzie ok, Dzidzia da radę, trzymamy kciuki
Agatko - dzięki za info, lekarz rodzinny powiedział, że mamy się zastanowić, mój ginekolog powiedział, że nie warto, z A, uważamy, że to nabijanie kasy, ale tak jeszcze pytam z ciekawości

Witam!

Jako że zachciało mi się karmi S poleciał zapytać "jak to" i oddali 10 zł.
To akurat na Karmi było :-)
Just79 - dopiero PESEL - to koleżanka leniwa ;-)
Żeby nie było, że aż tak strasznie leniwa, to tylko miesiąc opóźnienia miałam ;-)
Bo termin w urzędzie stanu cywilnego dostaliśmy po dwóch tygodniach od narodzin Szymka, a potem jeszcze miesiąc u nas na ten pesel się czeka. Ale tak czy inaczej jakoś nie po drodze mi było do urzędu ;-) Ale wczoraj z Szymkiem zaliczyliśmy urząd i przy okazji wycieczkę autobusem :-) Myślałam, że kierowcę zaraz pójdę i obstawię - bo co mu tam, że tak jedzie i hamuje, że ciężko równowagę utrzymać. Dosłownie zastanawiałam się, w którą stronę mi się zaraz wózek przemieści.

Huggisy w nocy też się nie sprawdziły. Nie dziwię się, że mały o 4 (od 12) się rozwrzeszczał, bo ten pampek był naprawdę mokry. Eh, może kiedyś zaczniemy przesypiać nocki ;-)

Hej dziewczynki!

Trochę mnie nie było bo miałam jakieś cięższe dni...wiecie psycha siadła. Ale wczoraj byłam na wizycie. Nie miałam co prawda usg, ale usłyszałam bicie serduszka mojego dzidziusia i jestem spokojniejsza:) Lekarz po zbadaniu też stwierdził że wszystko jest dobrze. Ale wiecie jak to jest to coś zakuje w tym brzuchu to pociągnie to zaboli.. to z koku to w dole brzucha a człowiek siedzi i się zastanawia czy to aby nic złego. Ostatnio jak położyłam rękę na brzuszku to zdawało mi się że poczułam "coś"..takie nieokreślone uczucie..ale mój lekarz mówi że to chyba za wcześnie..więc już sama nie wiem. A i wczoraj po wizycie kupiłam sobie spodnie ciążowe bo już w rozpiętym guziku w spodniach chodziłam:)

Chyba nie dam rady nadrobić wszystkiego.

She - nawet nie wiesz jak się cieszę że Emi już po ej stronie:) Śliczna dziewczynka:)

ewela - mocno trzymam za Was kciuki!!!!

aneczka - to czekamy na Alana:)

Ściskam każdą z Was!

Adzie zaczyna nie starczać jeden cyc :szok: Niektóre wizyty w barze kończą się zmianą cyca, bo ten już jest sflaczały, a wielki głód niezaspokojony i robimy zmianę. Jak tak dalej pójdzie będzie trzeba butlę dorzucić, a to się wiąże z gotowaniem :baffled:

Co prawda z sflaczałego nadal leci białe mleczko, ale chyba już nie w takim tempie jaki by sobie moja Panna życzyła i zaczyna nerwowe ruchy główką prawo-lewo, oczywiście trzymając cyca nie puszczając :sorry2:

Nie mam zielonego pojęcia jakie mleko modyfikowane się kupuje, nie mam żadnego zapasu w domu, bo zakładałam wyłącznie cyca, jestem zielona - POMOCY! :sorry2:

Ola81 ;-) dzięki za kciuki, :-)

Ale oczywiście zrobiłam test rano (29dc przy cyklach od 29-35 dni) i co :wściekła/y: i nic kreski brak, nawet cienia cienia :wściekła/y::wściekła/y::unsure: no wściekłam się i już. Oczywiście wmawiałam sobie, że nie będę się przejmować i mi nie zależy itd. akurat, nic innego mi po głowie nie chodzi, cholera ... :wściekła/y:, to już by przyszła @ i nie robiła nadziei ... :-(

Lili, może najpierw wypróbuj tę metodę, którą Agatka proponowała, czyli laktator chwilę po karmieniu. To pierś zmusisz do większej produkcji, a co ściągniesz możesz Adzie podać. Tylko najlepiej przez taki smoczek, który się ciężko ssie (nie wiem jakie pod tym względem są TT, bo chyba taki Ty masz. na początku Avent wydawał mi się pod tym względem ok, ale okazało się, że dużo łatwiejszy jest do picia niż cyc. wypróbowałam też nuka: Nuk, smoczek silikonowy do płynów (0-6 miesięcy) - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie, i z tego młody jest niezbyt zadowolony, bo trzeba się natrudzić ;-))
możesz też spróbować bawarki, herbatek mlekopędnych

a co do mleka modyfikowanego, to na każdym jest napisane, żeby wybierać z pediatrą. nasza na pytanie jakie mleko wybrać miałą podejście, że każde jest tak samo dobre. w szpitalu mały pił Enfamil (gotowy w buteleczkach), więc kupiliśmy Enfamil Enfamil 1 Premium, mleko, z Lipilem, 400 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie, ale że jest on droższy niż inne mleczka to wypróbowaliśmy Nan Active Mleko Nan Active 1, proszek, 900 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie (w Selgrosie, Carrfurze 36zł). Tylko trzeba pamiętać, że te wszystkie mleka nie mogą być otwarte dłużej niż 3-4 tygodnie. Jak potrzebujesz mleko na wszelki wypadek to może coś takiego warto rozważyć: Mleko Nan 1 Activ, płyn, 90 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

reklama
Do góry