reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

ewcia trzymam kciuki zeby sie okazalo ze wszystko ok. moj gin jak bylam w 4 tyg to powiedzial ze mi nie zrobi usg bo moga rozne rzeczy wyjsc albo nie wyjsc nic i nie chce zebym sie stresowala. wiec moze to jeszcze za wczesnie zeby sie przejmowac.

kasikz no najwazniejsze ze juz zaczniecie leczyc stopke Poli a wiadomo to wszystko takie elastyczne ze raz dwa powinno byc ok

do mamus przewijajacych juz:))) czy Wy jak zmieniacie pieluszke to za kazdym razem myjecie dzidziolki czy uzywacie tylko chusteczek nawilzanych?

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć kochane.....

Ewcia - jestem z Tobą myślami....i tak jak piszą dziewczyny...jestem pewna, że to tylko niepotrzebne nerwy!

Ewcia - ja też uwżam że jeszcze wcześnie. I trzymam kciuki żeby fasolka jednak znalazła swoej miejsce

My po wizycie ortopedy. Jest dobrze i niedobrze. Niestety stópka jest wadą wrodzoną nie ułożeniową i to stópka końsko-szpotawa:(Pan doktor pocieszał że jednak najłagodniejsza odmiana i powinno obyć sie bez najgorszego czyli nacinania ścięgna achillesa, ktore u dzieci sie odnawia:( DObrze ze pan dr jest specjalista i bardzo dobrze sie zna szczególnie na tej wadzie i przyjmuje w szpitalu w otwocku w poradni ortopedii dziecięcej (gdzie podobno ludzie z całej Polski jeżdzą) My jedziemy tam w srode, bedzie miała zakładany gips na nóżke na tydzien a potem zobaczymy czy wystarczy tydzień a potem dostane łuseczki do zakładania. Czy coś wiecej bedzie potrzeba. :(

Kasik - moja koleżanka też urodziła malucha z tą wadą...miał gips i miał ten zabieg nacinania ścięgna....potem kilka miesięcy rehabilitacji....ale zaczął chodzić niewiele później niż rówieśnicy...a teraz jest cudnym , zdrowym 6 latkiem....i wszyscy już zapomnieliśmy o jego problemie...

A ja się lenie...
kurcze...najgorsze są noce, mdli mnie, spać nie mogę, piersi mi przeszkadzają....ale ogólnie jest ok. i wiem, że dzidzia tam się dobrze rozwija....pewnie już serduszko bije jak dzwon....
Miłego dnia kochane....buzziaki

Jak ktoś ma jakieś info od Ewci to niech da znać....

Kaśka - odezwij się....jak tam Wercia, jak badania?

Cześć Dziewczyny.

Ledwo żyję. Wczoraj Emi dała nam popalić od 16 do 22. Nie chciała spać, płakała, głodna nie była, pielucha była sucha. Podejrzewamy kolkę normalnie. Ale po czym? Nie zjadłam niczego czego nie jadłam w szpitalu, a tam było ok... W akcie desperacji zadzwoniłam do położnej ze SR. Dziś mamy o 13 wizytę. Muszę się upewnić, jaka jest waga Małej i czy aby na pewno ona dojada. Cycki mam jak balony. Mleko leci. Jak Emi kończy jeść usteczka zawsze ma w mleku. Ale nie mam do siebie do końca zaufania, bo przez to drętwienie rąk nie mam wyczucia przy dostawianiu jej do cyca.

Do tego dziś na pieluszce zauważyłam kilka kropel krwi. Z zajęć na SR pamiętam, że mówiono nam, że u dziewczynek w 3-5 dobie życia w wyniku zaburzeń hormonalnych może pojawić się "pierwsza miesiączka". Staram się więc nie wpadać w panikę.

Kasikz, Lill, Agata, Agnieszka miałyście coś takiego u swoich panienek?

Ewcia głowa do góry! Wiem, że łatwiej się pisze niż wciela w życie, ale trzeba być dobrej myśli. Trzymam kciuki, żeby skończyło się tylko na niepotrzebnym strachu. Z niecierpliwością czekam na wieści od Ciebie.

Aneczka_77 to prawda, poród nie był łatwy. A niestety zzo w szpitalu, w którym rodziłam nie podają. Jak tam Alan? Szykuje się?

Carri czemu uważasz, że Twój mąż nie stanąłby na wysokości zadania w takiej sytuacji jak moja?

Kasikz mam nadzieję, że gips pomoże. I ważne, że Mała jest pod fachową opieką. Trzymam kciuki.

Kaira trzymam kciuki, by łożysko przemieściło się wyżej.

Trzymajcie kciuki o 13 za wizytę u położnej.

cześć dziewczynki!
Ewa jeszcze się nie odezwała, ale jak to w szpitalach-najpierw obchody a pozniej badania.ja wierzę, że to pomyłka, bo wizyta była bardzo wcześnie i cóż można wtedy zobaczyć konkretnego.
ale ja mam do Was prośbę i to na gwałt niemalże!zostałam właśnie wyrwana z wyrka:(muszę wyjechać i pewnie będę późnym popołudniem.w związku z tym, jak Ewa napisze, to nie będę mogła Wam od razu przekazać wiadomości.i tak sobie myślę, że może z którąś z Was, która jest w miarę dziś dostępna wymienię numer telef, żebym mogła odesłać info od Ewy?
Kaira, ja pytałam wcześniej o położenie łożyska, bo niektóre dziewczyny mylą przodujące z położonym na przedniej ścianie.a jeśli Cię to pocieszy, to ja po usg w 17 tyg miałam diagnozę "łożysko na ścianie przedniej, dolnym biegunem pokrywa ujście wewnętrzne kanału szyjki macicy", ale lekarz od razu mówił, że te sprawy to tak do 26tyg są rozwojowe-że do 26 tyg łożysko się podnosi.ponadto słyszałam, że łożysko może migrować tylko w jedną str,tzn, że jak ma tendencje to podnoszenia się, to już nie będzie opadać...teraz po usg w 21 tyg okazało się, że się podniosło i już jest ok.trzymam kciuki, żeby u Ciebie też się ustabilizowało

Ostatnia edycja:
ewciu nie bede pisac tego co dziewczyny...bo jestem tego samego zdania...kciuki mocno zaciskam i wierze ze wszystko okarze sie zla,za wczesnie rzucona diagnoza :tak: trzeba wierzyc Ewciu...trzeba....
kasikz za Plunie tez trzymam kciuki...gips na taka malenka nozke...ale lepiej teraz i zobaczysz ze ladnie stopka w tym gipsie dojdzie do siebie :tak: taka sliczna dziewczynka jak Pala napewno da rade ;-)
she ojjjj uroki macierzynstwa :-p ale faktycznioe lepiej skontrolowac co mozebyc przyczyna placzu....a moze-skoro Emi tak dlugo byla w brzuszku scisnieta potrzebuje scisniecia,np w rozku...bo wiem ze niektore dzieci wola byc bardziej,mocniej opatulone :sorry2: moze slicznotce Waszej za luzno jest ;-)
Julitko zaraz podam ci na pr nr :tak: caly dzien siedze w domciu to sie przydam ;-)

a u mnie nuuuudy...umowilam sie do gina na 8.09- o kciuki jeszcze poprosze :sorry2: pojechalismy wczoraj na szybkie zakupy i po drodze skumalam ze but mi lekko przemaka...wiec K bez gadania kazal wybierac w sklepie inne....tak sie wkrecilam ze wyszlam z 3 parami :-p

Ostatnia edycja:
Dzięki Aniołki!!!
Ewa właśnie napisała, że jeszcze nic nie wiedzą, a lekarz powiedział, że "beta niby niska"/????/.tak się zastanawiam, czy skoro są takie wątpliwości, to nie powinna skonsultować tego z innym niezależnym lekarzem, jeśli zapadną jakieś niekorzystne decyzje.

beta za niska?!??!?!?!!?rany zeby nie bylo tak ze ten lekaz poprostu nie bedzie sie chcial przyznac do bledu?!a poz tym moj gin mowil ze wieksze znaczenie ma przyrost bety a nie jej wartosc na poczatku.....niech konsultuje z innym ginem....rany.............................

ja też chcę takiego męża, który a 1ego buta kupuje 3 pary!!!!
Ewie napisałam właśnie, żeby nie dała się od razu i w razie czego do innego lekarza marsz!!!ja też się boję takich "cwaniaków", bo lek która mi nadżerkę przy badaniu stwierdziła, też nie kazała mówić mojej prowadzącej bo"niech się sama domyśli", no i okazało się że nadżerki brak.

julitko z tym mezem to u mnie tez nie za czesto :p ale akurat pod wzgledem butow K ma bzika i dlatego butow mi nie odmowi :D:p hehehe zreszta ogolnie nie moge narzekac...jesli chodzi o kupowanie :p
biedna Ewcia.....ale jest jeszcze tak wczesnie.....ciaza moze byc mlodsza...a jaki jest przyrost bety?pisala?

reklama
Witajcie!

wpadłam zobaczyć czy są jakieś wieści od Ewci...

Jultiko a napisała Ci jaki ma przyrost bety ?!? Napisz jej że ma nie podejmować żadnych decyzji. Niech skonsultuje jeszcze z jakimś innym specjalistą.

Życzę wszystkim miłego i spokojnego dnia!

Do góry