reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dobry Wieczór!

Ja tylko n chwilę zaraz zmykam się położyć i poczytać ksiżkę bo boli mi głowa od tego dzisiejszego latania po tym deszczu:wściekła/y:

Ewcia główka do góry ja wierzęz e bedzie dobrze to dopiero pczątek może miałaś dłuższe cykle i fasolka dopiero płynie żeby się zagnieździć. Twoja beta jest nprawdę wysoka. Ja swoja robiłam w 3 tyg i wyszła 27 potem przyrost 74 i też nie wierzyłam że bedzie dobrze ale jest mój dzidziuś jest silny bo codziennie mu mówię ze bedę walczyć o niego jak lwica:tak:

Kolorowych snów!

reklama

Beta odpowiada 4 tygodniowi:tak:

"W ciąży pozamacicznej poziom beta hCG może być niższy niż by należało się spodziewać z oceny czasu zaawansowania ciąży. Wskazane jest wówczas powtórne oznaczenie poziomu po 48 godzinach wraz z ponownym badaniem ultrasonograficznym. Jeżeli wzrost beta hCG po 48 godzinach jest mniejszy niż 66% to rozpoznanie ciąży ektopowej jest bardziej prawdopodobne"

Ech dlatego nie jestem zwolennikiem wczesnych wizyt u gina bo tylko smutki i zmartwienia:-(
Trzymam kciuki za wizytę
I za fasolkę -bo według mnie jest wszystko ok:tak:

Ewcia moim zdaniem beta jest ok, a fasolka dopiero płynie do swojego nowego mieszkanka... Mimo to myślę, ze kciuki i tak się przydadzą, więc raz dwa zaciskam.

Dziewczyny przepraszam, ze znowu tylko na chwilę, ale od niedzieli tak mnie boli i ciągnie w pachwinach i dole brzucha, że maskara... Od wczoraj to tylko leżę, bo na jakieś większe przemieszczanie się nie mam sił... A ten ból pachwin to już 4 raz w tej ciąży :baffled::baffled: Mam nadzieję, że ostatni...

ewcia ja jestem dobrej myśli...wiem jak Ci jest ciężko ale liczę że wszystko zostanie Ci wynagrodzone!
My bardzo mocno trzymamy kciuki żeby wszystko ułożyło się dobrze!

Ewcia - ja też uwżam że jeszcze wcześnie. I trzymam kciuki żeby fasolka jednak znalazła swoej miejsce

My po wizycie ortopedy. Jest dobrze i niedobrze. Niestety stópka jest wadą wrodzoną nie ułożeniową i to stópka końsko-szpotawa:(Pan doktor pocieszał że jednak najłagodniejsza odmiana i powinno obyć sie bez najgorszego czyli nacinania ścięgna achillesa, ktore u dzieci sie odnawia:( DObrze ze pan dr jest specjalista i bardzo dobrze sie zna szczególnie na tej wadzie i przyjmuje w szpitalu w otwocku w poradni ortopedii dziecięcej (gdzie podobno ludzie z całej Polski jeżdzą) My jedziemy tam w srode, bedzie miała zakładany gips na nóżke na tydzien a potem zobaczymy czy wystarczy tydzień a potem dostane łuseczki do zakładania. Czy coś wiecej bedzie potrzeba. :(

Kasikz - najważniejsze, żeby było to teraz leczone, bo dziecku jeszcze tak gips nie przeszkadza i cały czas leży. A poza tym szybciej się to wyleczy. Jak zwykle trzymam kciuki za zdrowe stópki Poluni.

no wlasnie ewcia mi lekarz nie robil usg w 4tc bo jak sam stwierdzil ze nic konkretnego nie bedzie widac a jesli nawet cos zobaczy to moze tylko namieszac i stresu mi dolozyc bo roznie widac fasolke wiec spokojnie ;-) a i nie daj sobie zrobic zabiegu jesli kilku lekarzy nie potwierdzi diagnozy co najmniej trzech lekarzy niech decyzje podejmnie ale ja tam wiem ze fasolek jest tam gdzie ma byc :-)

dobranoc

kasikz nóżka pewnie dojdzie do siebie ;-) trzymam kciuki

reklama
Witam
Ewcia bądź dobrej myśli, moim zdaniem beta jest wysoko i dziwne te posądzenia, może ktoś kto się zna na usg zobczy gdzie dokładnie jest ten pęcherzyk.JA byłam świadkiem na praktykach na bloku operacyjnym jak dziewczynę znieczulono do zabiegu usunięcia ciąży pozamacicznej bo 2 lekarzy było pewnych a na sole operacyjnym okazało się że ciąża jest prawidłowa.Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie, i przeżyjesz wszystko,zawsze trzeba mieć nadzieję!!
SHE-kochana Ta Wasza Emi i gratuluje wytrzymałości.
Kasikz malutkie dzieci szybko się regenerują będzie dobrze:)
A ja po śniadanku,wczoraj mała sie za bardzo nie ruszała oczywiście natłok myśli.A dziś od 3 w nocy się kręciła.I to nie pierwszy raz wieć podejrzewam że będzie funkcjonować w nocy a nie w dzień.W sobote o 14 mam te Usg- łożysko mam na ścianie przedniej bardzo nisko ułożone wyglądało ostatnio jakby schodziło na szyjkę, wiec idę na dokładniejsze usg i mam nadz. że nie będzie przodowało i jeszcze ma czas sie podnieść.W w 13 tyg miałam wysoko położone.

Do góry