reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

ewcia trzymam kciuki &&& mam nadzieje że jak zrobisz test to pokaże piękne II krechy &&&

kasikz jak znajdziesz chwilkę to wklej jakieś nowe fotki Poluni :-)

reklama
Pati- jutro o ile temp nie spadnie, to zrobię:tak:
a cykle mam od 27 do 31 dni;-)
owu po temp. wychodzi, że była w 13 dc, a góra na 16 dzień po owu powinnam mieć @ czyli dziś... a jak na razie jej nie ma...

Poza tym we wtorek, środę i czwartek i dziś pobolewał brzusio...
Jeżeli to nie na ciążę, to chyba będę, ale w urojonej...:sorry2::sorry2:

Mysza- dziękować :***

Dzień dobry kochane :-):-)

Carri nie szalej za bardzo z tym sprzątaniem... ja od kiedy w ciąży jestem, to staram się tylko wydawać rozkazy :-p:-p

Lucy no to raz dwa musicie się starać o siostrzyczkę dla Miłosza ;-);-) żebyś mogła zdać nam relację jak to się leży w takim wypasionym szpitalu :tak::tak:

Asiu ale mi Was szkoda.... :-:)-( czemu tak was męczą :angry::angry: ja podejrzewam, ze to jak zwykle o kasę chodzi :angry::angry:

Martusionek współczuję atmosfery rodzinnej :dry::dry: ja mam też nieciekawie... wprawdzie nie z teściami, ale z własną babcią... :baffled::baffled: z którą na dodatek mieszkamy :baffled::baffled:

Agnieszko jakieś nowe zdjęcie Julci poprosimy :-):-)

Pati no brzusio już spory :-D

Kasikz nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale kiedyś chyba pisałaś, że masz wklęsłe brodawki... ja mam takowe i zastanawiam się co z karmieniem :baffled::baffled: kupować już do szpitala jakieś specjalne nakładki?? a jeśli tak, to jakie??

ewcia
sikaj raz dwa... myślę, ze test powinien już ładnie wyjść :-):-)

Pytania do mamusiek:
1. jakie macie foteliki samochodowe?? nowe, czy używane??
2. jakie kosmetyki dla maleństwa są przydatne??

Ostatnia edycja:
Witam

Asia, ale Cię tam męczą, trzymaj się kochana

Pati ładny brzuszek:-)

Ewcia to trzymam kciuki za 2 kreski

Daa ja już np. mam fotelik, bo dostałam od siostry więc nowego nie będę kupowała, bo po co.

U mnie nic nowego, poza tym, że w końcu kupiłam sobie spodnie jeansowe długie, bo to już się chłodno zaczęło robić. I zapłaciłam tylko 70 zł.

Pytania do mamusiek:

Ja fotelik mam nowy, kupowałam razem z wózkiem. Zdecydowaliśmy się na ten rozkładany Mutsy Prima.

A co do kosmetyków to czekam na zajęcia w SR i myślę że tam się dowiem.

Pytania do mamusiek:
Fotelik nowy: MAXI-COSI CITI fotelik, Desert

Z kosmetyków: płyn do kąpieli HIPP, szamponu dopiero niecały miesiąc używamy, wcześniej główkę myliśmy wodą z tym płynem do kąpieli
Linomag zielony do pupy

Daa na razie nie mam nowych zdjatek:_(
Obiecuje,ze wkleje od razu te z chrztu(a to juz za tydzien).

Co do fotelika to my mamy podobny jak wkleila Just a jak Jula usiadzie to czeka juz na nia nowy,duzy,cytrynowy fotelik:-)
Co do kosmetykow do kapieli to my uzywamy szamponu Penaten od urodzenia(jak dla mnie jest dobry bo jak bylsmy w Polsce i mylam jej glowke mydelkiem dla dzieci to dostala po nim strupki na glowce a po szamponie jesz ok) i zelu do kapieli Penaten.

reklama
Daaa to Tobie też już tylko chwila została do porodu, szczególnie jak maleństwo wcześniej się zjawi :-)
Tutaj w SR odradzają kupowanie używanych fotelików. Jeśli samochód brał udział w wypadku to fotelik trzeba wymienić, bo może nie działać tak jak należy (nawet jeśli w czasie wypadku nie było w nim dziecka). A jak kupujesz używany to nie wiesz co się z nim działo, chyba że kupujesz od jakiejś zaufanej osoby.

Pobyt w szpitalu w Stanach niestety słono kosztuje, więc aż tak różowo nie jest. Mam znajomych, których ubezpieczenie pokrywa wszystkie wydatki, ale niestety w mojej pracy takiego nie oferują. Faktem jest, że miesięcznie nie płacę dużo na ubezpieczenie, ale za to jak idę do lekarza to muszę płacić.

Carri dzidzia prześliczna :-)

Ewcia3004 oj to wszystko wskazuje na to, że dwie krechy będą jak nic ;-)

A po naszej wczorajszej wizycie lekarskiej właściwie bez zmian. Rozwarcie na ok. 1 cm, dziecko jest nieco niżej, ale akcji porodowej to jeszcze nie widać, chociaż wszystko idzie w dobrym kierunku. Pytałam się jaka jest ich polityka jeśli dziecko nie przyjdzie na świat w terminie i lekarka powiedziała mi, że czekają tydzień a potem wywołują poród. Przed wywołaniem oceniają stan szyjki czy jest już przygotowana do porodu i jeśli nie jest to wkładają balonik, który symuluje ciśnienie jakie wywiera na szyjkę dziecko. I przyznam, że ten etap mnie zainteresował, bo z tego co Wy piszecie nigdy o czymś takim nie słyszałam. She Ty pisałaś, że Twoja szyjka jest zamknięta a oni wywoływali Ci poród. Może właśnie dlatego nic to nie daje a oni powinni tę szyjkę wcześniej przygotować zanim podadzą Ci oksytocynę. Zapytaj o to lekarza jeśli możesz.

My dzisiaj wybieramy się na pierwsze urodziny dziecka naszych znajomych. Po wizycie lekarskiej pojechałam zatem kupić prezent urodzinowy, a przy okazji zajechałam do innych sklepów i kupiłam Alanowi jeszcze kilka ubranek na chłodniejsze dni ;-). Póki co u nas wciąż pełnia lata ale zobaczymy jak długo.

Do góry