reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Pati no faktycznie Ty masz spory ten brzuszek a co bedzie dalej?:-):szok:
ewcia no to trzymam kciukasy za dwie kreseczki:tak:

nie strasz mnie lucy... ja wiem ze wyglądam juz prawie jak w 9 miesiacu....niedługo pewnie sie rozstępów dorobie bo jakos zadnych specjalnych przeciw nie stosuje, smaruje sie oliwka i czym popadnie czyli nivea ziaja itd. jakos nie wirze w te napisy "dla kobiet w ciazy" dla mnie to wszystko to samo tylko marketing i nic pozatym ;-)

reklama
Pati no ja tez uwazam ze to bardziej zalezy od indywidualnych predyspozycji niz od stosowania cud balsamow. ja odpukac nie mam jeszcze rozstepow ale wszystko przede mna:-pchoc ja to dosc gruboskorna jestem wiec pewnie mi sie naciagnie skora bez sensacji:)

a mlody od kilku dni siedzi mi bardzo wysoko tak ze ciezko sie oddycha i ciezko zjesc cokolwiek:dry:

Co do rozstepow to chyba lepiej cos na nie stosowac lub w ogole cos stosowac aby ich nie dostac(ale chyba czegos takiego nie ma...)
Ja o ile dobrze pamietam to do 33 tc nie mialam,ale za to pozniej dostalam w szybkim tempie...Nie stosowalam nic i teraz nie dosc ze zwisa mi skora na brzuchu to jeszcze te slady po rozstepach...
Nie wyglada to najlepiej.

coś cichutko u Asi...
a Lili tto dziś chyba piecze, gotuje, sprząta, oczywiście poza bawieniem córci, bo nawet nie zajrzała...
Pati, fajny ten Twój brzuchol-ja codziennie 400razy patrzę w lustro, czy już urósł więcej, bo póki co jestem na etapie, że chciałabym mieć już duuuuży, no i w ogóle, żeby był już grudzień najlepiej-zdjęcie przy choince, bezalkoholowy szampan i na porodówkę;)
Ewcia, a no u mnie już półmetek, ale za to co u Ciebie????kurdę, jak któraś na forum pisze, że może...to się jakoś niezdrowo podniecam:)a muszę Ci powiedzieć,że jak ja się starałam i też mierzyłam temp, to jak miała być@, to już 2 dni przed spodziewaną potrafiła temp powoli spadać,a skoro Ty piszesz, że wzrosła...mam nadzieję, że masz w domu "podręczny"test?kurczę, już się jutra doczekać nie mogę!!!3mam kciuki Kochana za powodzenie
Lucy, to Miłoszek pewnie w trosce o mamę, żeby się nie objadała na koniec wdrapał się tak wysoko.widzisz jakie masz dziecko troskliwe;)
Aneczka, no właśnie!!w moim szpitalu też jeśli jest opóźnienie, to wkładają cewnik foleya i oxy się dostaje-czasem czopka i jazda.nikt nie każe kobietom leżeć nie wiadomo ile w stresie.zresztą jest taki ruch na porodówce, że nie ma na to miejsca. a na Ciebie to cierpliwie jeszcze czekamy, bo gdybyś się rozpakowała przed Asią, to by się bidulka tym bardziej przejęła.

Ostatnia edycja:
julitka nie spiesz sie tak kochana do duzego brzuszka, bo jeszcze masz czas a wierz mi zawsze to lzej. moj w tydzien urosl 5 cm i czuje to bardzo i w kregoslupie i ogolnie w noszeniu. masz racje bardzo troskliwe to moje dziecie o moja wage na finiszu:tak:

Pati ja używam oliwki w żelu Penaten - co prawda jest tam napisane, że dla kobiet w ciąży, ale kupiłam ją ze względu na lepszą formę aplikacji niż tradycyjna oliwka a te Johnsona w żelu ponoć często uczulają więc wolałabym nie ryzykować. Dla skóry ważne jest aby była elastyczna i nawilżona, ale jak ktoś ma predyspozycje to i tak będzie miał, chociaż smarowanie może zmniejszyć ich intensywność. A kremy dla kobiet w ciąży to nie do końca taki chwyt marketingowy, bo jednak różnią się w składzie od zwykłych balsamów.

Aneczka w sumie to Asia nie miała wywoływanego porodu tylko próby oksytocynowe - pewnie liczyli, że samo ruszy się dalej i z tego co pisze to w poniedziałek kolejna próba.

Daa co do kosmetyków to do pielęgnacji wystarczy na początek tylko płyn do kąpieli, tak jak pisała Just. No i coś do pupci. A marka jaka to już każdemu służy co innego.

Oj Aneczka jaka chwila :-p:-p Mam jeszcze prawie dwa miesiące :-p:-p Póki co prawie nic nie gotowe, więc niech Daria siedzi sobie tam grzecznie, dopóki mama nie da pozwolenia na wyjście :sorry2::sorry2: Na chwilę obecna, to musiałaby chyba w przedpokoju zamieszkać :-p:-p Więc niech nie kombinuje :tak::tak: U nas pojawiły się perspektywy, że może jeszcze przed porodem uda nam się coś wynająć i nie będziemy musieli sie gnieździć z rodzicami i babcią :-):-) ... jednak póki co nie ciesze się za bardzo, bo nie chcę się potem rozczarować.... wszystko zależy od tego, kiedy mój M będzie miał w końcu umowę o pracę :dry::dry: bo jednak zarabiając, tak jak on zarabia (w jednym miesiącu dużo, a w drugim np. 300 zł lub nic :baffled::baffled:) nie da się za dużo planować :dry::dry:

Co do fotelika, to na początku rozglądałam się za tymi zajmującymi wysokie miejsca w rankingach... jednak potem stwierdziałam,ze nasza mała tak w zasadzie za dużo sobie nie pojeździ :dry::dry: wszystko co trzeba mamy na osiedlu, łącznie z rodziną :-p:-pwięc wojaże z Darią zaczną się pewnie dopiero w maju, kiedy będzie mieć 7 miesięcy :sorry2::sorry2: a większość moich znajomych w 8 miesiącu wymieniała już wtedy fotelik na te z przedziału 9-18 :sorry2::sorry2: no,ale zobaczymy jak to będzie u nas...
tak więc ogólnie rzecz biorąc fotelika będziemy używać naprawdę okazjonalnie, więc szkoda mi wydawać na niego więcej niż 400zł :sorry2::sorry2:to logiczne, czy jestem wyrodną matką, która chce zaoszczędzić na własnym dziecku?? ehhh...
po dzisiejszych przemyśleniach chyba zdecyduję się na ten co ma just - maxi cosi citi... jest nawet u nas w sklepie dzieciowym (który tez mam na osiedlu) za 339zł :-)
:-)

a z kosmetyków planuję chyba ten płyn do kąpieli hippa i jakiś krem do twarzy (bo to już zima będzie)... reszta wyjdzie w praniu... :-p:-p no i jeśli nasza córcia odziedziczy po mnie włosy, to chyba szampon nam się przyda (ale to zobaczymy po porodzie) :-p:-p mój M jak oglądał moje zdjęcia z dzieciństwa, to się śmiał, ze wyglądam, jakbym perukę miała :-p:-p

Pati ja polecam mleczko do ciała babydream rossmana dla kobiet w ciąży... 12 zł.... beznadziejnie się rozprowadza, ale super nawilża i ujędrnia ( a ja zawsze miałam problem z suchą skórą) :tak::tak:

Dziewczyny, jak mialyscie skurcze to gdzie je czulyscie? I jak długo? Mnie coraz częściej ciągnie w dole brzucha. Tak samo jak w czwartek jak miałam test oct. Ale czy skurcz nie powinien być odczuwalny w całym brzuchu? Do tego ktg nie wykazuje skoków jak mnie boli. Wiec się nie nastawiam. 

Mój lekarz będzie w środę.

reklama
Daa- mam wklęsłe obie brodawki i do szpitala miałam nakładki wprawdzie mała nauczyła sie je chwytać dopiero chyba w 3-4 dobie. Wczesniej próbowałam przystawiac ale nie dało rady. Wiec wyglądało to tak że: w szpitalu karmiłam dziecko butelka co 3 godziny, ale przed butelką po 15 minut na każdego cyca pracowałam laktatorem, potem próbowałam przystawiać , a potem butla i tak az poleciąło mleczko i mała załapała że trzeba złapać nakładke. Potem powoli odstawiłam butlę. Teraz mała je ale cały czas przez nakładki. Ja mam Aventu i medeli. Obie sa ok, choć medela lepsza bo cieńsza. Nie polecam canpola - sa grube i blee

Asiu - chyba nie musi bolec cały brzuch. Mnie bolały bardziej plecy, wiec średnio pomoge. Ale powiem ci że bol jest taki że wiesz ze to skurcze

Do góry