reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Asiu te wszystkie uwagi to z troski o Ciebie. Poza tym wiem jak dołujące jest takie leżenie w szpitalu. Może to już i powoli skurcze się zaczęły i urodzisz jednak w weekend. Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i za Emi.

Julitka u nas też możesz mieć sama salę jak zapłacisz :-) No a poza tym to w Stanach mi się wydaje, ze Amerykanie to płacą troszkę większe ubezpieczenia niż my jednak dlatego też warunki są lepsze, poza tym tam jest inna polityka szpitalna - wystarczy sobie pooglądać nawet te seriale co akcja dzieje się w szpitalach - Chirurdzy czy Dr. House -tam szpitale mają swoich darczyńców często. Zreszta Aneczka pisała ile kosztuje u nich mniej więcej poród kiedyś.

Aneczka to kciuki za wizytę, jeszcze urodzisz szybciej niż Asia (chociaż dla jej dobra oby nie)

Daa dla Ciebie też kciuki zacisnęłam za wizytę.

reklama
Hej Dziewczynki!
Carii fajnie że po USG super i że mąż był z Tobą ja tez bym chciała zabrać sowjego ale to dopiero 17 września:tak: bo teraz bedzie w pracy.

Kurdę męcza ta nasza Asię i Emilkę ale moze w końcu się rozkręci ja też cały czas onich myślę i czekam ale może coś się ruszy.

Z bratową dalej nie gadam powoli minie to śmieszy tylko w tym wszystkim szkoda dziecka bo dziś byłam u naszej sąsiadki a on przychodzi do jej synka się pobawić i jak mnie zobaczył to był taki zmieszany i jak schodzilyśmy do piwnicy to mały złapał mnie za nogę i mówi "moja kochana Ciocia" wiecie co łezka mi się zakręciała:blink:
A i dziękuję za odpowiedź wsprawie brzucha dziś kuło z innej strony:-D

Aneczka to chyba już tuż tuż i Allanek bedzie z Wami !!!!!

Aniołkidobrze że juz po wszystkim i że klusek sobie zdrowo rośnie !!!!

Lilli ucałuj Adunie i podziwiam Cię z a twój power i dobrze wiedzieć że nie tylko ja cierpię z powodu wrednej bratowej ty masz szwagierkę :-)

No i dziś się z m pokłuciłam bo byłam u tej sąsiadki i ona pokazywała mi rzeczy po swoim synku w sumie jest to wyprwka do 3 r. ż. pościelki spiochy body kaftaniki daje mi do tego wóżek wszystkie rzeczy firmowe i nie zniszczone i chce za to 2200 po znajomości dal mnie i fotelik do samochodu a M powiedział że musi się zastanowić ja wiem że jeszcze n ie wiemy co urodzę ale trochę mógl to inaczej powiedzieć . Poczułam się tak jkby nie wierzył w naszego dzidziusia i siedzę i ryczę. Kurde jaka ja placzliwa przez Tą ciąże się zrobiłam Pozdrawiam Was wszystkie!!!!

Wpadam na chwilkę i uciekam!

Daa kciukasy zaciśnięte &&&

Asiu myślę o Tobie. Przesyłam pozytywne myśli i wiem że na pewno wszystko będzie dobrze. Zasługujesz na to!!!

Aneczka kurcze ale u Was luksusy...plan porodu! Wow...u nas to jak widać mało ma się wogóle do powiedzenia.
Mam nadzieje że wrócisz po wizycie bardzo zadowolona. Czekamy na Alanka!

martusionek hormonki szaleją...ale to minie. Pogadaj na spokojnie z M, bo w nerwach to lepiej nie rozmawiać.

hejka

ja dzis tylko powiem jedno, asiu zaufaj swojej intuicji, jesli zaczynasz czuc wielki strach to lepiej go nie przedluzac czekajac na poród sn tylko poddac sie cesarce w innym szpitalu lub wymoc na lekarza zeby ci ja zrobili

aniolki wlasnie dzis chcialam o ciebie zapytac bo cos malo cie bylo ostatnio teraz przynajmniej wiem dlaczego ;-) ciesze sie ze jakos to przeszlas i juz wszystko ok

martusionek mnie od wczoraj tak w prawym boku kłulo ze spac w nocy nie moglam a dzis mimo ze juz mniej to i tak wole siedziec i lezec niz cokolwiek robic..

papa pozdrawiam wszystkie

Martusionek, wiesz, tak myślę z tą wyprawką, że może faktycznie trochę bez sensu i nie chodzi o niewiarę w Waszą dzidzię, ale ja bym się chyba nie zdecydowała, bo sama przyjemność samemu wybierać rzeczy/to po pierwsze/a po drugie nie wiesz jak temat będzie wyglądał odnośnie gabarytów Waszego dziecka, tempa wzrostu itp.no Twoja sprawa, ale na tak długodystansową wyprawkę to bym się chyba nie zdecydowała;
a bóle to niestety wędrować już chyba będą po naszym brzuchu do końca.już mnie czasem nawet to złości, bo potrafi takie ukłucie znienacka złapać,aż sobie "krzyknę"-w domu to pół biedy, ale jakby tak w sklepie w kolejce;)
Gosia, ja wiem wiem, że w Stanach inny standard ale za inne pieniądze-nie należę do osób, które oglądają seriale amerykańskie i myślą, że tam taka "ameryka"za free;)swoją drogą, to nawet nie wiem, czy mój szpital ma rodzinne sale, ale to mały szpital więc raczej wątpię.

aniolki no wlasnie dzis o Tobie myslalam ze cos Cie dlugo nie ma z nami a tu taka informacja, moze to i dobrze ze tak nagle operacja bo jak czlowiek ma sam wybrac termin to zawsze sie waha, a tak masz juz z glowy:tak:bardzo sie ciesze ze z Kluseczkiem tez wszystko ok i ze ladnie sobie poczyna w Twoim brzuszku

Witam :-D:-D

My po USG :-):-) Daria waży 2159 :-):-) Szyjka 3,4 cm - zamknięta :tak::tak: Termin porodu wg USG znów dziesięć dni wcześniej :sorry2::sorry2: I ja myślę, że tak właśnie może być - po pierwsze już od tych pierwszych USG ciąża była starsza, a po drugie to przecież obserwowałam sobie cykle i owulacja wychodziła z tego zaraz po miesiączce... Więc jakby coś muszę się nastawić na to, że moje dziecię wcześniej na ten świat zawita :-):-) Jeśli chodzi o atrakcje z USG, to w 26 tyg moja córa miała dwa tyg "starsze" nóżki... Teraz jej kości udowe odpowiadają połowie 36 tyg :szok::szok::szok::szok: Chyba mi przyszła modelka rośnie ;-);-)

Julitko
u nas to chyba tylko na Jaczewskiego można sobie wykupić salę (jeśli się nie mylę). Na Lubartowskiej lub Staszica można tylko o tym pomarzyć :sorry2::sorry2:A jak jest na Kraśnickich to nie wiem...

Daa, no to piękna laska rośnie w Twoim brzuszku:) gratulacje!!!no a ja właśnie na lubartowskiej planuję rodzić.tam niby jest jedna taka mała salka przy większej, ale muszę spytać jakie "warunki"rtzeba spełnić.ale jak wszysko dobrze pojdzie,to nie zamierzam tam się rozsiadywac;)a Ty gdzie się szykujesz-na jaczewskiego właśnie?kurcze, to już tak niedługo u Was,a uwierz,że dzień kiedy powiedziałaś o IIkreskach wydaje się,że niedawno całkiem był:)
Aga, niestety ale chyba te ogólne sale są powszechne jeszcze...

Ostatnia edycja:
reklama
ja zostaję wierna szpitalowi na staszica... tam leżałam i po pierwszym i po drugim poronieniu, a także na początku tej ciąży... ze staszica mam też lekarkę prowadzącą... tylko jest taki problem, że od początku października zaczyna się remont, w związku z czym zamykają tam patologię, a na porodówce zmniejszają liczbę miejsc :dry::dry: ja mam termin na 25.10... ciekawe, czy uda mi się tam wcisnąć :dry::dry: jeśli byłby z tym problem, to na drugim miejscu u mnie jest lubartowska :sorry2::sorry2:

Do góry