reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Dobry wieczór :-D:-D

Ja się melduję i niestety muszę zawiadomić, że moja obecność na bb będzie nadal wyglądała tak jak wygląda... Czyli meldunek + parę słów :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Mój M ma parę projektów do zrobienia, a obecnie mamy jeden komputer :dry::dry: Póki co muszę zapomnieć o swoim, bo jednak zakupy dla Darii są na pierwszym miejscu :tak::tak:

She cieszę się, ze w końcu Cię zostawili w szpitalu :-p:-p

Aneczka pokoik cudowny!!

Ja dzisiaj zrobiłam morfologie, mocz i crp :tak::tak: Wszystko jak najbardziej ok :-):-) Nawet hemoglobina w miarę wysoka, bo 11,7 :-p:-p
Aha, no i miałam dziś małą panikę... Zastanawiałam się nawet, czy na izbę przyjęć nie jechać... Moje małe ADHD nie ruszało się dzisiaj w ogóle aż do kolacji :crazy::crazy: Tak matkę wystraszyło, że już od zmysłów odchodziłam :crazy::crazy:

reklama
Witam wieczorkiem Ja dziś już jestem pewna, że czułam ruchy dzidzi wcześniej to były pojedyncze muśnięcia, a dziś po śniadaniu mały dawał o sobie znać dłużej. Za pierwszym razem poczułam 7 puknięć później jeszcze kilka ucieszyłam się i muszę zapamiętać/zapisać dzisiejszą datę:-)
Kaira, gratuluję córci i udanej wizyty:-)
GosiaLew, niestety nie mam jeszcze tego kojca. Staram się leżeć na lewym boku, jak zalecają, ale po dłuższym czasie ręka mi drętwieje.:baffled: Taka poduszka kojec więc na pewno by pomogła.
Lili, Ada jest śliczna:-)
She, trzymam kciuki, żeby Emi szybko i bezpiecznie przedostała się na druga stronę brzuszka:-)
Aneczka, również trzymam za Ciebie i Alanka kciuki, bo Wy następni w kolejce:tak:

Jeżynka dawno sie nie spotkałysmy mamusiu, gratuluję kochana i pogłaszcz brzuszek od cioci. Cudownie, ze maleństwo juz puka!!
Ja juz po pierwszej @ i zaczynamy staranka, cieszę się ale... boję sie też ogromnie.
Pozdrawiam wszystkie ciężarówki i trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Wpadłam jeszcze zobaczyć czy są jakieś wieści od Asi...ale cisza.

karolcia spokojnie. O ile dobrze pamietam to ja też na początku miałam jakiś taki dziwny biały śluz...mlekowy...ale cytologia I.
Czekaj spokojnie do wizyty.

Mysza no normalnie moj Miłosz wczoraj tez dawal tak popalic ze juz w pewnych momentach az mnie bolalo jak rozprostowywal nogi i dupsko bylo w prawym boku a stopy wybijaly mi sie przez skore w lewym boku. widocznie taki dzien
Lili sliczna kruszynka z Aduni:)
no i dobrze ze w koncu she zostawili w szpitalu bo przynajmniej jest pod stala opieka
jezynka a teraz to juz tych ruchow bedzie coraz wiecej i mocniejsze:)
daa no ja tak mialam w tamtym tyg i tez myslalam ze osiwieje zanim sie ruszyl, a pytalam poloznej i mowila ze dzieci czesto reaguja na zmiane pogody np jak maja byc burze to moga byc bardzej ospale
kaira no to super ze z malenstwem wszystko ok i gratuluje corci:)

pytanie do juz rozpakowanych mamus: jak czesto chodzilyscie na wizyty do gin pod koniec ciazy?

Ostatnia edycja:
pytanie do juz rozpakowanych mamus: jak czesto chodzilyscie na wizyty do gin pod koniec ciazy?

Jakoś 8 czerwca to byłą ostatnia wizyta po miesiącu, potem co 3tc 2x, a ostatnie 2tc co tydzień na ktg, choć ja ostatni tc już co 3 dni byłam w szpitalu na ktg.

A ja się dziś rano przestraszyłam, że Ada spała ciągiem 10h, myślę, myślę i wymyśliłam, że o 2 w nocy się karmiłyśmy i 1,5 nie spałyśmy :-p

Czesc dziewczynki.

Lucy F ja od poczatku ciazy chodzilam co 3 tygodnie-zawsze mialam tez robione usg i pobierana krew.
Pozniej pod koniec co tydzien.A jak juz minal termin to jezdzilam do szpitala na ktg codziennie.
Milego dnia.

LucyF jak mój Szymon tak wczoraj szalał to ja się nawet już do lekarza wybierałam, bo nie wiem dlaczego ale w głowie miałam ubzdurane że może on się zaplątał w pępowinę. Chore to bardzo ale czasami nie idzie zaplanować nad takimi myślami. Tylko że on mi się strasznie kręci, bo ciągle na usg wychodzi że jest inaczej ułożony i dlatego te moje obawy.
Ale dzisiaj bryka ale już delikatniej.

Prałaś już pieluszki ? Bo chyba dzisiaj puszczę pierwsze pranie i zastanawiam się na ile stopni ?!? W sumie to one czyste tylko trzeba je odświeżyć...będą i tak później prasowane. 30 stopni wystarczy ?

Lili to dobrze że takie przerwy w nocy umykają i nie są jakiś nie miłym przeżyciem.

Miłego dnia Wam życzę!

Prałaś już pieluszki ? Bo chyba dzisiaj puszczę pierwsze pranie i zastanawiam się na ile stopni ?!? W sumie to one czyste tylko trzeba je odświeżyć...będą i tak później prasowane. 30 stopni wystarczy ?
Ustawiasz 40 stopni bawełna. Wrzuć razem z pieluchami ciuchy, po co dwie pralki wstawiać?

Dziewczyny dzisiaj na sierpniówkach przez cc urodziła się dziewczynka 61 cm i waga - 5250g :szok:
Trzymali dziewczynę do 42tc, wczoraj niby ważyli i miało być bodajże 4500g. Zobaczcie jakie błędy potrafią być w obliczeniach, a to de facto chodzi o milimetry w pomiarach, gdy dziecko jest ruchliwe. Ważne, że dziewuszka cała i zdrowa :tak:

Jak She się nie odezwie do 12 to napiszę do Niej smska.

A ja dzisiaj 15kg buraków będę zaprawiać. Jedzie mój brat jako darmowa siła robocza, niemniej jednak liczę na pomoc Ady też - czyli będę grzeczna mamusiu :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ustawiasz 40 stopni bawełna. Wrzuć razem z pieluchami ciuchy, po co dwie pralki wstawiać?

Dziewczyny dzisiaj na sierpniówkach przez cc urodziła się dziewczynka 61 cm i waga - 5250g :szok:

Dzięki...tak też zrobię.

:szok::szok::szok: 5250g:szok::szok::szok: a ja się wystraszyłam jak mi lekarz powiedział że Szymon jest Grubaskiem.

I skąd Ty Lili na to wszystko masz siły -> 15kg buraków!

Do góry