reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Ale śliczna królewna!!!!!!!!!!!!!!!!!11

A Asia pewnie dziś urodzi -tak to już działa że jak się trafia do szpitala to ma się tak dość ze z nerwów idzie samo:)

reklama
sms od She: robili Jej ktg, skurcze utrzymywały się na poziomie 20-50, rozwarcia nadal brak, kolejne ktg wieczorem będzie więcej szczegółów. Woli rodzić niż być przeniesiona na patologię :-)
Zadzwonię do Niej po obchodzie i się dopytam co i jak :tak:

Dziewczyny dzięki za pochwały Ady, wszystko Jej przeczytałam :-p Nie zaczerwieniła się ;-)

Lili- Śliczna ta twoja niunia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
she-kciuki zaciśnięte:)
Jestem już po wizycie:)zadowolona.Z dzidzią wszystko ok. Rośnie dokładnie co do tygodni.Jest bardzo ruchliwa.Dla mnie odgłos jej serduszka mnie uspokaja w 100%. Łożysko jest dalej nisko ale jeszcze nie przoduje. Za tydz w pt, jadę na dokładniejsze usg to się dokładnie sprawdzi. Dalej mam na siebie uważać.Nic nie dziwgać i zero seksu.:)I potwierdziły sie moje odczucia co do płci dzieciolka. Już w 6 tyg jak dostałam się do szpitala z krwotokiem a serduszko biło powiedziałam mojemu gin że napewno to będzie dziewczynka. Poszukiwał przez 10 min jajuszek ale nic z tego.No chyba że faktycznie się gdzieś skryły, Ale to okaże się po porodzie. Dla mnie najważniejsze jest żeby było zdrowe i żebym je za te 20 tyg przytuliła.

Dziewczyny...
chyba mnie dopadł jakiś grzybek...oszaleje....mam delikatnie grudkowate upławy....na szczęście bez swędzenia i pieczenia...tylko lekki serek....
mam szaleć, czy przetrzymam do wizyty....to chyba częsta przypadłość...i nie jest groźna dla maluszka?
Jest coś co mogę w domu we własnym zakresie zastosować?

KAROLA ja w takich przypadach stosuje Tamtum Rosa do podmywania tych okolic i tak jak piszesz to częst przypadłość w ciąży ja aż się gubię czy to stan zapalny czy od luteiny którą stosuję dopochowo.

Kaira gratuluję wizyty i gratuluję córeczki!!!

Jeżynka szkoda, że szefowa nie chce Ci iść na rękę. W wielu krajach faktycznie nie jest tak łatwo ze zwolnieniami jak w Polsce. Ja też chętnie bym sobie czasem odpoczęła, ale trzeba iść do pracy (chociaż dzisiaj akurat mam urlop). Z tym, że ja nie pracuję na nocki i jeśli potrzebuję to mogę też pracować w domu. Mój szef jest wyrozumiały – może dlatego, że to facet do tego z 3 dzieci (chociaż już dorosłych).

Dobrze, że Julcia dba już o ząbki :-) Nie będzie miała w przyszłości potrzeby leczyć zębów ;-)
A Tomaszek jaki już duży :-D

Lili nareszcie jakieś zdjęcia :happy: Prześliczne maleństwo I jak sobie słodko śpi :-)
To czekamy na dalsze wieści od She...

Kaira świetnie, że dzidzia zdrowo rośnie :tak:. Dbaj o siebie i za ok. 20 tyg na pewno przytulisz słodkie maleństwo :tak:

Karolcia nie wiem co Ci poradzić, bo na szczęście nie miałam takich problemów. Może jednak zadzwoń do lekarza i zapytaj o radę.

A ja dzisiaj zamiast się wyspać skoro jestem na urlopie to obudziłam się o 4 rano i nie mogłam zasnąć :baffled: Po godzinie poszłam do drugiej sypialni, żeby sobie poczytać skoro nie mogę spać. Zasnęłam znowu po 6, ale po pół godzinie się obudziłam bo przyśnił mi się okropny sen (oczywiście związany z maleństwem)...
Zaczęłam w końcu zbierać do kupy rzeczy, które chcę zabrać do szpitala. Pewnie się tak mocno nie przejmuję pakowaniem, gdyż większość rzeczy i tak szpital zapewnia, więc tak naprawdę nie trzeba wiele ze sobą zabierać.
A dzisiaj mamy ostatnie zajęcia na temat tego co zrobić z niemowlakiem jak się coś stanie typu zakrztusi się itp. Na SR polecali te zajęcia, więc nas zapisałam. Z jakichś powodów zakodowałam sobie, że one są w środę, ale na szczęście G mnie o nie zapytał i wyszło, że to dzisiaj.

reklama
Dziewczyny...
chyba mnie dopadł jakiś grzybek...oszaleje....mam delikatnie grudkowate upławy....na szczęście bez swędzenia i pieczenia...tylko lekki serek....
mam szaleć, czy przetrzymam do wizyty....to chyba częsta przypadłość...i nie jest groźna dla maluszka?
Jest coś co mogę w domu we własnym zakresie zastosować?

mam tak cały czas, i nie jest to infekcja czy grzybek to moja wydzielina ponoc.. no i to przez nia seks jest szczypiacy :/ wiec sie nie przejmuj dopuki cie nie swedzi to nic nie z tym nie rob chyba ze tylko tantum rose do podmywania sie lub nasiadowki i nic wiecej, ja tez myslalam ze to grzybek ale mi na to tantum rosa nie pomoglo wiadomo dlaczego bo niby na co mialo pomoc jak jest ok.

no i pozdrowionka dla asiu i emilki, czekam jutro na wiesci i pewnie pierwsza fotke malutkiej :-)

Do góry