reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

ola juz niedlugo i Ty bedziesz na tym etapie:tak:to sie tak wydaje ale ja sie najbardziej niecierpliwilam do 25 tyg a pozniej to mi tak zaczelo leciec ze ani sie obejrzalam a tu juz zostalo tylko 7 tyg:-) pamietam jak patrzylam na suwaczek Lili bo miala 8 tyg przede mna i jej zazdroscilam a teraz prosze Adusia juz w domku:)
Carri no bardzo ladnie wygladacie wsrod tych fal:tak:no i brzuszek juz calkiem spory:tak:
she no ciekawe czy powrot do domku czy .........:happy:

reklama
Dziekuje za komplement Lucyf :) A ty jak tam ?? Tez prawie na mecie jestes....
Tez czekam na informacje o She , moze córeczka nie bedzie chciała sie za bardzo spozniac by zobaczyc swoja mamusie :))

hejka
ja tylko na chwile bo padam... w czwartek poukładalismy panele w piatek jechalismy na mini imprezke do mojej kolezanki, byly jeszcze dwie inne i trojka dzieciaczkow ;-) fajnie bylo spotkac sie po takim czasie... w sobote wesele i powiem wam ze bylo daremnie, przynajmniej ja nie lubie takiej wsiowej muzyki non stop, mogly byc jakies inne kawalki, no a pozatym to nie kumam tego kazdy zespol na weselu spiewa tak samo tzn maja identyczne glosy i ledwo ich slychac bo basy dudnia tak ze bembenki rozrywa.. chyba tylko ja jestem taki dziwolong ze juz wole jak jest Dj niz zespol bo nie trawie jak ktos plagiatuje czyjes piosenki i jeszcze robi to w okropny nieudolny sposob, tanczenia mi sie odechcialo po tej muzyce a nawet bylam jakos tak zmeczona ze dwa kawalki i musialam usiasc takze nie pobawilismy sie za bardzo tylko teraz i tak mam jakiegos kaca po tej nocce.... zmykam sobie polezec

sorki ze tylko o sobie ale nie mam dzis sily odpisywac....

Witam niedzielnie!

U mnie upał jak nie wiem co 36 C w domu 34 C chyba oszaleję. Pies ledwo zipie a M śpi a ja nie dam rady. Ojeju w ogóle mało śpię i to dziecko takie będzie:szok:

Carii widać fale wam sprzyjały super cieszę się że wyjazd udany.

She
jak po ktg może córcia jednak już chce wyjść? A może padłaś przez ten upał.

Ola my tylko musieliśmy odmalować sypialnie no i te grzejniki ale M jest szybki i jakoś tam poszło. Jeszcze tylko jakieś obrazki namaluję nad łóżko:-)

A z tymi ruchami to nie wiem może to już a może nie poczekam na takie porządne kopnięcia to będę wiedziała bo jeszcze będę sobie zaraz wkręcać że coś nie tak. Już i tak mnie dziś boli brzuch:-(
a dziś jak byłam w kościele to była orkiestra i na samo wyjście księdza jak zagrali to aż podskoczyłam i pomyślałam tylko biedne moje dzieci w środku a niedaleko mnie stała dziewczyna w bardziej zaawansowanej ciąży tej to dopiero podskakiwał ten brzuch aż wyszła:-D

Pozdrawiam

Witam dziewczynki! U mnie dopiero jest ranek - fajnie, bo dzięki temu cały wolny dzień jest jeszcze przede mną :-D

She jak tam po KTG?? Coś żadnych wieści nie ma... Może jednak coś się dzieje? ;-)

Pati nie tylko Ty wolisz DJ na weselu od zespołu. Ja przyłączam się do Ciebie. Na swoim weselu miałam zresztą DJ. Poniekąd dlatego, że mieliśmy też Mariachi (oryginalnę meksykańską grupę - tę samą zresztą co śpiewa z KASĄ "Ja jestem macho") - goście, szczególnie polscy byli zachwyceni, a do tego kapelę kurpiowską jako atrakcję głównie dla gości zagranicznych. Kolejny zespół to byłoby już za dużo bo i tak DJ był zawiedziony, że nie miał tak wiele czasu dla siebie. Ale najważniejsze, że wszyscy super się bawili :-)

Lili i jak tam idzie kąpiel Ady? Dziecko lubi wodę czy tak niekoniecznie? Ja się wczoraj zastanawiałam nad kupnem zabawki, którą wrzuca się do wody i ona pokazuje czy temperatura kąpieli jest odpowienia, ale w końcu jej nie kupiłam, bo mam inny termometr który mogę użyć do tego celu.

G kupił wczoraj stoliczek i karnisze do pokoju Alana :-) A teraz słyszę, że właśnie wstaje, więc kończę bo chcę zrobić na śniadanie smażone banany i ciasto mam już przygotowane tylko czekałam kiedy G się obudzi. Niby miał wstać pół godziny temu bo chce malować taras, ale chyba coś mu się za bardzo nie chciało wstawać ;-)

Carri ale masz już spory ten brzuszek.popluskałabym się w morzu nie powiem.w zeszłym roku byłam z brzuszkiem w tym odpuściłam wyjazdy dalsze,
co do pogody u mnie gorąco:(
skoro tak mówisz Lucy to może faktycznie teraz mi pomknie:)
Martusionek my mamy podłogi wszędzie do zrobienia,bo są już nieźle zdarte.wiec M walczy tyle,że lakier niby wodny, ale i tak śmierdzi więc wolę nie wdychac.i malowanie tez trzeba zrobic bo scianom sie nalezy.
umiesz malowac?super.co do dzidziola jak juz sie zastanawiasz czy to to tzn.ze czujesz,ale moze to byc jeszcze rzadko.nie codziennie
pati i tak dobrze ,ze odwazylas sie potancowac bo ja ost na weselu to wiecej bylam na zewnatrz zeby nawet w halasie nie siedziec:) a tance nei wchodzily w gre:) balam sie
Aneczka jaka Ty twórcza a tej kuchni!

coś Asia faktycznie chyba została.ostatnio kolezanka poszla na ktg to tez ją już zatrzymali.ale porodu nie miala latwego wiec nie chcialam wam pisac póki She na porodówie nie wyladuje żeby jej nie stresowac.

Ostatnia edycja:
Just wszystkiego najlepszego dla Szymonka z okazji 2-miesiaca zycia:-)
No u Was upaly a u mnie chlodno i caly dzien leje...Juz od ladnych kilu dni temperatur nie przekracza 22 st.
Z jednej strony to dobrze bo wtedy Julencja sie nie meczy,w domku jest przyjemnie...

Milego wieczorku

Ola** nie chciałaś mnie straszyć, tak? No i co? To trzeba było czekać dalej, bo mówiłam, że wrócę :-)

Carri bardzo ładne zdjęcie.

Lill ja co prawda doświadczenia nie mam, ale osobiście robiłabym kąpiel cyc spanie, bo tak jak pisze Agatka kąpiel po amu może równać się pawiowi, a poza tym woda wyciąga, więc po kąpieli lepszy apetyt :-) I też będę się starała usypiać Małą samą. Bez noszenia, bo potem ciężko odzwyczaić.

Na ktg jak to mój gin stwierdził: NUDA. Małej serduszko ślicznie bije, wykres skurczy tylko raz przekroczył 20, a tak nie przekraczał 10. Na usg gin stwierdził, że ani dziś ani jutro na pewno Emi się nie urodzi. Że jest dość wysoko i jeszcze trochę przyjdzie mi na nią poczekać. Przepływy ok. Ilość wód też. Waga 3244. Jeśli do 24/08 nie urodzę, to mam się stawić na kolejne ktg między 9 a 12. Niestety od tego czwartku mój gin idzie na urlop, więc jak to on powiedział: zajmie się mną któryś z kolegów... Buuu... Szkoda, bo bardzo mi ten gin leży. Zwłaszcza jego podejście do pacjenta.

Nie odzywałam się tak długo, bo po ktg pojechaliśmy coś zjeść. M zabrał mnie do knajpy, gdzie mieliśmy wesele. Kelnerki nas poznały. To było bardzo miłe. A po obiedzie pojechaliśmy do moich Rodziców na działkę na kawę. Dopiero przed godziną wróciliśmy. Między nami nie jest lepiej. Rozmawiamy, ale w gruncie rzeczy dość państwowo. Nie mam ochoty udawać, że nic się nie stało. Bo dla mnie stało się bardzo dużo. Za często przechodziłam do porządku dziennego bez przeprosin po akcjach, które bolały. Teraz miarka się przebrała i już.

A co do upałów... Nic nie mówcie. Masakra. Duszno, gorąco. Jak w piekle! Żyć się nie chce.

ja się melduję :-):-)

She szkoda, ze wróciłaś z tego ktg :-p:-p bo my tu już nie możemy się doczekać zdjęć Emi :tak::tak:

Pati, Aneczka ja to jednak preferuję wesela w stylu wieś się bawi :-p:-p:-pwstyd się przyznać biorąc pod uwagę, że zajmuję się sztuką i kulturą :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ewela szałowe zakupy... będzie sexy mama :tak::tak:a Tomaszek cudo :-D:-D

Carii zazdroszczę wczasów :-p:-p

Agatko Twoje dziecię to skarb :-):-) Mam nadzieję, ze moje będzie choć w połowie tak grzeczne jak Alicja :sorry::sorry: bo w innym wypadku nie wiem jak się skończy moje studiowanie :sorry::sorry:

Just wszystkiego najlepszego dla Szymka z okazji 2miesięcznicy ;-);-)

Martusionek ja obstawiam, ze to ruchy :tak::tak: Ja takie wyraźne czuję od 17 tyg :tak::tak:

Co do panikowania i odliczania dni do kolejnych tyg... U mnie najpierw wbrew pozorom pierwszy trymestr był spokojny... Cuda i paranoje w mojej głowie zaczęły się jak zaczęłam czuć ruchy... Bo zdałam sobie sprawę z tego ile mogę stracić... Najpierw było odliczanie do tyg, w którym moje dziecko powinno mieć 500g... bo wiem, ze w moim szpitalu od takiej wagi ratują wcześniaki... potem było odliczanie do 26tyg, a więc do tego tyg, w którym Daria miała prawie 1kg... teraz odliczam dni do 32 tyg (nie wiem czemu akurat tak sobie wymyśliłam), a potem będzie wielkie odliczanie do 36tyg... chociaż i tak wiem, że spokojna będę dopiero mając małą na rękach...

Ja w tym tygodniu zabrałam się w końcu za kompletowanie wyprawki :biggrin2::biggrin2: Bo póki co to całe G miałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Kupiłam 3 paczuszki huggisów1 (3x27 sztuk) i 2 paczki huggisów 2 (2x90 sztuk - z tej promocji w cerrefourze) - myślicie, że jak na sam początek starczy?? Czy jeszcze podokupywać??
Oprócz tego kupiliśmy ceratkę do przewijania (na wyjścia), gruszkę do nosa, termometr do kąpieli, myjki do kąpieli, rossmanowskie waciki i patyczki do uszu dla dzieciów. Zamówiłam też taki zestaw butelek Tommee Tippee ZESTAW STARTOWY 0%BPA megapromocja! (1182672334) - Aukcje internetowe Allegro , do tego dokupiłam smoczki (niby w zestawie jest jeden, ale wole miec jakiegoś zapasowego) Tommee Tippee SMOCZEK PURE 2 szt. 0-3 m. PROMOCJA (1177379956) - Aukcje internetowe Allegro i jeden ręczniczek kąpielowy (więc w sumie mam już dla małej 2 ręczniczki z kapturkiem i jeden zwykły "dorosły"). Dla siebie zamówiłam 3 paczki podkładów poporodowych i majteczki siateczkowe :tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
She coś Emi za bardzo się nie spieszy... Ale skoro mama jej nie pogania to korzysta z idealnych warunków w brzuszku ;-)

Daaa to niezłe zakupy zrobiłaś :tak: Ja chciałam właśnie wyprać prześcieradło do łóżeczka turystycznego, które będzie u nas w sypialni i się okazało, że prześcieradło jest za małe :-( Będę musiała oddać i poszukać czegoś innego. Szkoda tylko, że to akurat kupiłam przez internet, więc będę miała więcej roboty z odsyłaniem.

A ja wczoraj umyłam zamrażarkę i zrobiłam w niej miejsce na mrożone mleczko dla Alana :-D Dzisiaj umyłam lodówkę i G zaczął się zastanawiać czy mnie przypadkiem syndrom gniazda nie dopadł :-D Ale nie sądzę. Po prostu coraz mniej czasu zostało na te czynności, a wolałabym to zrobić przed porodem.

Dzisiaj rozmawiałam z teściową, która właśnie wróciła do Meksyku i okazuje się, że ciąża żony brata G nie przebiega zbyt dobrze. Ona jest teraz w 27 tc i odszedł jej już czop i ma rozwarcie :eek: To jest ich drugie dziecko i oni sobie wyobrażali, że skoro w pierwszej ciąży wszystko przebiegało idealnie to druga też taka będzie. Ale jak dobrze wiemy każda ciąża jest inna. Oni chcieli tym razem chłopca, bo mają już córeczkę i byli na 100% pewni, że będzie chłopak. Tymczasem jest druga córka i do tego pojawiły się problemy... Mam nadzieję, że uda jej się dotrzymać chociaż do 36 tc.

Do góry