reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Agnieszko mogłaby. 21/08 mam imieniny i wtedy po cichu liczę na prezent od Emi :-) To będzie akurat ten tydzień, o którym mówił gin :-)

reklama
ZZZZZZdyyyyyyyyyyyychammmmmmmmmmmmmmmm:baffled:

30 stopni
Koszmar nie ma czym oddychać
burzy nie było wczoraj ale jak w końcu lunie to chyba zaleje pół Warszawy

S wyszedł z małą na plac zabaw -nie żeby mieli szaleć na huśtawkach:-D ale tam jest cień i cień wiatru chociaż

Just, Ewela, Agatko - jak Wy robicie wieczorem?
Kąpiel - cyc - spanie czy cyc - kąpiel - spanie?

Czytam język niemowląt i mnie to zastanawia :sorry:

Witam laski.

Ja wczoraj byłam na grzybach, wstałam o 4 rano i wróciłam po 15. Tylko jak się grzybów nazbierało to trzeba było je zrobić. Skończyliśmy o 22. Byłam tak zmęczona, tak mnie wszystko bolało i spalam dziś do 11.

Niestety moje mdłości nie minęły do końca, jeszcze trochę mnie męczą, ale już mniej więc i tak lepiej.

No i przywiozłam od siostry wózek, fotelik i leżaczek, bo ona ich nie potrzebuje już, w sumie to krótko ich używała, muszę to spakować i na razie do piwnicy zanieść. Tzn. nie ja tylko P.;-)

U nas też nie było burzy wczoraj niestety. Jak wracałam to była na Kaszubach, lało całkiem mocno, chmura była całkiem zaciągnięta i myślałam, że dotrze do Trójmiasta, no ale tak jak pisała She to tylko otarła się o Gdynię.

She współczuję Ci tej sytuacji. Ja to bym mojego chyba aż pobiła gdyby coś takiego mi oznajmił. Przecież Ty będziesz potrzebowała pomocy przy dziecku, samej trudno, sam fakt, że i tak to ty musisz wstawać do dziecka na karmienie itd, ale chwila odpoczynku będzie Ci się należała. Teraz to pewnie na ktg jesteś, ciekawe jak tam Emi się szykuje do wyjścia.

Martusionek to pewnie to i ruchy, ale super, że już czujesz. Pewnie jeszcze są delikatne i nie regularne, ale niedługo się zaczną mocne kopniaczki, hihihi

Ola** to fajnie, że usg ok

Ewela Tomaszek cudny i wcale nie grubiutki tylko pulchniutki jak wszystkie dzieciaczki a szczególnie chłopcy:-) No i strój super. Będziesz laska.

No i zaczął mi się kolejny tydzień ciąży. I widać już brzuszek, chciałam zrobić zdjęcie ale P. zabrał aparat na mecz.

Edit: Lili moja siostra robiła kąpiel cyc spanie.

Just, Ewela, Agatko - jak Wy robicie wieczorem?
Kąpiel - cyc - spanie czy cyc - kąpiel - spanie?

Czytam język niemowląt i mnie to zastanawia :sorry:

Kąpiel cyc spanie
inaczej się nie da
minimum 30 min przed kąpielą nie należy karmić bo może być paw:sorry:

Z racji upałów Alicja prawie nie je a każde przyłożenie do cyca to wrzask (dlatego czsem bez cyca idzie spać) ale pije litrami... chociaż taki plus:-)

ok tak robię, fiu ;-)

A jeszcze jedno, jak zasypiają? Same w łóżeczku? Bo ja uczę, ale to różnie bywa :zawstydzona/y:
Często i gęsto na rękach, ale mogę siedzieć nie muszę chodzić. Tylko co jak kg dodatkowe dojdą? :confused2:

A jeszcze jedno, jak zasypiają? Same w łóżeczku? Bo ja uczę, ale to różnie bywa :zawstydzona/y:
Często i gęsto na rękach, ale mogę siedzieć nie muszę chodzić. Tylko co jak kg dodatkowe dojdą? :confused2:

Sama zasypia.
Kąpiel cyc odbicie dyduś pieluszka do przytulenia i zasypia. Czasem w 5 sekund czasem w 15 minut ale sama. Kladę Ją, całuję w czółko mówię dobranoc i wychodzę z pokoju żeby nie czuła zapachu. Czasem wracam bo dyduś wypadł, czasem coś stęka bo ciężko Jej zasnąć jak jest zmęczona -czasem krążę między kuchnią a pokojem parę razy ale rzadko.
Ja nie mam czasu na bujanie i noszenie czy trzymanie. To się zaczyna czas dla mnie a jest go i tak mało:sorry:
Alicja nigdy nie zasnęła na rękach bo tego nie znosi:laugh2:

I to jest ok bo w sobotę idziemy na wesele więc wpadnę o 20 na kąpiel i cyca do domu i hop mała do łóżeczka i w długą:-D

Agata ale Ty masz złote dziecko
Martusionek a u mnie remont dopiero na początku.jeden pokój już ma dwie warstwy lakieru,dziś wieczorem kolejna więc ja znowu na noc zostane oddelegowana z mieszkanie jak dziś.a jutro pewnie w ogóle wyjadę na działkę do teściów bo trzeba malować zacząć i podłogi robić w kolejnych pokojach.co do ruchów ja odrazu czułam raczej kopniaczki tzn takie pulsowanie 17ty był na suwaczku, ale to było takie,ze zastanawialam sie, tak naprawde to teraz dopiero czuję tak,że nie mam wątpliwości
Asiu jak to ktg?a M może już zmądrzał,ci faceci zawsze coś palną nim pomyślą:(
Lucy ale Ci zazdrodszczę tego suwaczka!
Gosiu dziękuję odrazu lzej mi się zrobiło ale tylko na chwile.wrr. lubię grzybki:)ja wczoraj kurek się najadłam

Cześc dziewczyny ......:-)

Nie wiem jak u Was ale u mnie pogoda pod psem....Leje,grzmi,niebo pochmurne ,temepratura 20 stopni
Ja koncze robic obiadek i bede czekala na meza bo pojechal na rajd do Tych ale zaniedugo powinieni wrócic:tak:

Agatko ale masz słodkie grzeczne dziecie:-)!!! Jak ten czas leci Ala ma juz 4 miesiace szok!!:-)

Ewela slicznego masz synusia;-)

GosiaLew jeszcze troszke i mdlosci Ci miną, ja mam do tej pory ale juz od kilku dni nie wymiotowałam:happy: Mam nadzieje ze tak juz pozostaje.

Pozdrawiam kazda z Was i przesyłam caluski waszym pociecha:-)
A to my i morze !!

Zobacz załącznik 274191

reklama
hejka! zyje, choc prawie ugotowana ;-)

Lili, kapiel - papu - spanie, chyba ze wielki glod wczesniej przyjdzie to troche papu musi byc przed kapiela

Do góry