reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Mam skurcze auć, ciekawe czy się rozkręci czy znowu uspokoi. Skurcze są takie, że nawet gołym okiem widać. No nic idę się kąpać i położyć się, bo nie wiadomo jak to będzie ;-) Mam nadzieję, że to nie kolejne rodzenie na raty :confused2: Choć stres niesamowity :sorry:

reklama
No skoro skurcze trwają nadal i są coraz mocniejsze to chyba się rozkręca i można oficjalnie powiedzieć, że zaczynam rodzić :szok::-D:szok::-D:szok::-D:eek::eek::eek:

EDIT godz. 2:41: skurcze co 15 minut, jejciu kiedy będą te co 5 i będzie można jechać? :confused2:
EDIT godz. 5:14: skurcze co 5 minut, zaraz jedziemy do szpitala, choć te są dużo mniej bolące niż te 15, więc nie wiem co będzie :baffled:

Jestem mega niewyspana :confused2::confused2::confused2:

Ostatnia edycja:
Lili co za punktualnosc:-D trzymam kciuki za bezbolesny porod( no a przynajmniej malo bolesny;-))
Agnieszka sliczna ta sukienka:)
kasikz a szczerze powiem ze jak na te ceny to te ubranka wcale nie powalaja, a poza tym na jedna godzine to nie wydalabym tyle kasy. owszem te na dziewczynki mi sie podobaja ale te na chlopcow nieszczegolnie

Ostatnia edycja:
Witam LILI powodzenia!!!! żeby ten alarm był tym prawdziwym:)
Aga-sukienka miodzo
Aja dziś nawet się wyspałam tylko 3 razy do ubikacji wstawałam. Wczoraj wypiłam sobie sok z kapusty i popiłam mlekiem na te moje masakryczne zaparcia, i to chyba bylo przegięcie bo nie wychodziłam z ubikacji przez 2 h.Ale człowiek odrazu lepiej się czuje:), U nas dziś bardzo pochmurnie, wić biorę sie może za sprzatnie:D
Olu jeszcze troszkę i będzie listopad.I już 22 tydz za tobą:) JA odważyłam sobie kupić 4 body w neutralnych kolorach na przecenie.A resztę będę kupować też koło listopada wtedy nie będę mieć jeszcze mega brzuchora:)
LucyF dla chłopaków też znajdzie się śliczne tylko nie w polskich sklepach:p
Zadroszcze Wam tych ruchów waszych maleństw nie umię sie już doczekać. Nigdy nie odczekałam do tego czasu.Ale tym razem będzie mi to dane:)

O kurczę, o kurczę... Czytam i nie wierzę... Wiedziałam, że w końcu któraś z nas urodzi, ale mimo wszystko... Jakoś tak ciężko mi to pojąć... Lill mamą... Ach :-)

Lill mam nadzieję, że było lekko, łatwo i przyjemnie, że Ada jest Aniołkiem i że szybko do nas wrócisz i pochwalisz się swoim Skarbem. Cieszę się Waszym szczęściem :-)

Kasikz teraz Twoja kolej. Na kiedy się piszesz? :-)

Agnieszko przeurocza sukienka. Choć ładniejsza będzie jak będzie na Julci. Poprosimy zdjęcia :-)

A ja siedzę w pracy. Emi siedzi cichutko. Wczorajsze skurcze się uspokoiły. Chyba ze względu na wrażnia, bo wczoraj mój Tata kupił samochód, który za rok my odkupimy od niego :-)

Jak któraś będzie wiedziała co u Lill niech szybko pisze! Mam nadzieję, że jest już po...

witam
ojej ale fajnie :-) jaka punktualnosc ady :-) dziewczyny to o ktorej mam napisac smska do lili a moze czekac az sama napisze? pewnie bedzie spac jak urodzi wiec nie chce jej meczyc teraz ;-)

kasikz jak chcesz sukienke do chrztu na szydelku to mi poprostu napisz, zrobie i ci wysle ;-) i na pewno nie wezme takiej kwoty jak tam pisza... nici kosztuja okolo 10zl max a robi sie to szybko (zaleznie od wzoru) wiec jakby ktoras chciala to moge wam zrobic tu macie cos podobnego z allegro:

CHRZESTDZIEWCZYNKI KMPL.5 CZ.RĘKODZIELO SZYDEŁKO (1160945397) - Aukcje internetowe Allegro
Szydełkowa sukienka sukieneczka Chrzest NOWA (1166960237) - Aukcje internetowe Allegro
CHRZEST 5-CZĘŚCI Z PŁASZCZYKIEM RĘKODZIEŁO (1169676511) - Aukcje internetowe Allegro
CHRZEST RĘKODZIEŁO KMPL.5 CZĘŚCI SZYDEŁKO (1171345607) - Aukcje internetowe Allegro
CHRZEST RĘKODZIEŁO SZYDEŁKO KMPL.5 CZĘŚCI (1163449088) - Aukcje internetowe Allegro

jest tego wiecej ale jakos te mi sie spodobaly :-) do chlopcow trudniej z takimi ubrankami, bo wkoncu chlpcy w azurkach jakos dziwnie wgladaja i chyba ładniejsze sa juz takie normalne komplety a nie szydelkowe.

a ja sie denerwuje bo moj szkrab albo sie nie rusza, albo sie wypiol tylkiem do mnie i mnie gdzies po jelitach smyra ale ja tego nie odróżniam... denerwuje sie, wczoraj moze 5 razy poczulam pukniecie a zwykle ruszalo sie cczesciej i mocniej :-( nie wiem co jest grane, mam nadzieje ze nic zlego sie nnie dzieje
papa

Hej Dziewczynki!
Oj Lillijannna a nie mówiłam ,ze Ada to punktualna dziewczynka;-) Mam nadzieję że porów szybki i bezbolesny .

Teraz kolejne jeszcze bobaski fajnie ojej super:-)

A mi się psuje komputer . cały czas się zawiesza i był formatowany i w ogóle miałam stracha bo nie chciał się w ogóle uruchomić a ja zamiast zapisać prace na jakimś przenośnym nośniku to trzymam w komputerze a tam 6o str pracy magisterskiej zostało ryczałam jak bóbr ale brat uratował.
Wczoraj byłam na kontroli u lekarza z związku moją przechorowaną toksoplazmozą i na razie jest ok nic nie rośnie ale znowu jeszcze muszę zrobić badania na awidność. Będę pokuta jak nie wiem co .

Do gin się nie dostałam bo jest na urlopie więc po luteinę poszłam do rodzinnego. iem ,ze jak będę dalej brała to na pewno nie zaszkodzę maluszkowi.
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco!!!!!

reklama
Pati na pewno wszystko jest ok malenstwo ma jeszcze sporo miejsca wiec wystarczy ze dzis kopie po jelitach a ty juz tego nie czujesz a poza tym ja mialam tak samo w 19 tyg ruszal sie bardziej niz w 21 i22
a co do sms do Lili to juz nie moge sie doczekac info co u niej a raczej u nich:) ale lepiej poczekac az sama napisze:-)

Do góry