reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
oj lili ty ciapo :-p ja mysle ze jak zdazyla jeszcze na bb wejsc tzn ze nie jest tak źle o 11stej napisze do niej smska i zapytam co sie dzieje :-) dam wam znac

julitko ja spodnie kupuje na allegro bo w sklepach mega drogie a na allegro juz dwa razy kupilam i jestem mega zadowolona bo za pierwsze dzinsy dalam 15zl z next maternity byly takie pod brzuszek teraz tez sa dobre ale jednak na zime wole zakryc brzuszek wiec kupilam takie Mama ciążowe jeansy spodnie wyprzedaż! 36 S (1165436606) - Aukcje internetowe Allegro na metce maja cene 69 euro :-O wiec mega tanio je kupilam nie widze na metce innej ceny czy tez zaklejonej itp (jak to sie robi w przecenach) wiec nie byla to sciema z ta wyprzedaza, musze je tylko skrócić, powiedz jaki masz rozmiar i daj nr gg to moze ci cos ciekawego znajde na allegro bo mam juz wprawe hihi :-p

asiu wiesz ja widze ze przydalabym sie wam rozmowa zebys powiedziala m albo napisala liscik (ja tak czesto robie jak wiem ze podczas rozmowy bym sie np rozplakala i polowy mu nie powiedziala) napisz mu co cie gryzie a zobaczysz ze wszystko sie wyjasni miedzy wami bo chlopy takie juz sa-nigdy sie nie domysla o co chodzi...

martusionek dzieki za tego linka z allegro bo ja niedlugo za takie zakupy sie zabieram a widze ze gosc z allegro ma chyba wszystko czego potrzebuje :-) łącznie z pościelą do wózka choc nie wiem czy mi sie przyda bo na zime mam dla malucha kombinezon wiec nie wiem czy nie wystarczy kocyk.. eh mam dylemat hihi

Dobrze, że skończyło się tylko na stłuczonym tyłku i strachu. A teraz Lill czekamy na relację jak Ty tego fikołka dokonałaś??

Ja póki co zaliczyłam zakupy, robię pranie i pomyłam naczynia. Chwila oddechu na herbatkę z liści malin i znów coś porobię. Obiad np... Muszę ułożyć sobie jakiś plan działania, by czas bez M szybciej minął...

Ale mi dziś Emi daje popalić... Chyba przesadziłam z ciężkością siat...

Ale tu dzisiaj cisza...

Ostatnia edycja:
Julitka80 – przyjemnych zakupów i oby szybko coś dało radę się znaleźć, oj Julitka ja też czytam z bananem na ustach jak tylko dowiaduję się o kolejnej fasolce, pozytywnej wizycie i maluchu już po tej stronie brzuszka :-)

She – brałam do wózka jeden komplet wnętrzności i dwie poszewki, a kolory takie jak napisałam, wybierałam ogólnie i do łóżeczka i do wózka, napisałam te kolory, które najbardziej mi się podobały. Kocyki mam dwa i dwa wyprane już. Tak sobie leżałam i gdybałam o Waszej sytuacji i może M. wini siebie za to, że to dziecko jest jakie jest, że takie życie mu zafundował jakie ma, no bo szczerze co ten chłopiec winny? :dry: Jestem ciekawa jak pies zareaguje na Małą. :sorry2:

Martusionek – ja miałam tak, że przez 2tc jadłam codziennie eklera w polewie karmelowej i nie było opcji bym nie zjadła, nawet nie miałam o czym ze sobą dyskutować, musiałam i tyle. :-D Też brałam tego gościa pod uwagę, ale ostatecznie wybrałam innego
Kaira24 – dzięki :tak:

Mysza84 – to dziecko chyba do końce nie jest świadome gdzie się wepchnęło, tyle ze mną już w ciąży przeżyła, że boję się myśleć co to będzie za życia. Kobieto Tobie zaraz się kończy 26tc :szok:

Pati – na pewno nie wystarczy kocyk, jeśli będą zimniejsze zimy, Malucha i tak zawsze w kombinezon, trzeba pamiętać, że Maleństwo tylko leży w tym wózku.
Kasikz – no to chociaż pospałyśmy troszkę znowu :-p

Jak ja tego fikołka wywinęłam? Po prostu dziś mi było zimno w stópki i założyłam wełniane skarpety na chwilę co by się ogrzać, w kuchni robiłam sobie śniadanko i czekając aż mi się woda zagotuje poszłam zalogować się na bb, wracałam do kuchni, telefon, odwróciłam się w korytarzu i z powrotem, i normalnie pojechałam na parkiecie w salonie jak długa, jak taki kelner z tacą, :baffled: dobrze, że nic w ręce nie miałam. Byłam na tyle świadoma, że amortyzowałam upadek rękoma, ale i tak trzasnęłam jak długa, oczywiście strach, ryk, telefon do A., żeby z pracy przyjechał, szybki komunikat na forum, łazienka i do szpitala. Jak automat działałam. :zawstydzona/y:

W szpitalu na izbę przyjęć, ruch jak w Paryżu na wsi dziś mieli, no ale wzięli mnie od razu bez kolejki. Tym bardziej, że to szpital gdzie będę i rodzić i gdzie jest mój lekarz. Bez wypisywania jakichkolwiek papierów, zbadali mi kości, nie chcieli prześwietlać, diagnoza, że ze mną ok., teraz dziecko, wysłali na ktg, 30 minut leżenia, po 20 minutach zaczęło mi się robić niedobrze, informacja, że pewnie mnie zatrzymają na obserwacji, :dry: mdłości odeszły od razu, :-p po ktg rozmowa z moim lekarzem, akurat był, zobaczył wyniki i kazał jechać do domu sprzątać i że mamy zacząć rodzić. ;-)

Do domu jak wróciłam, musiałam się położyć i ochłonąć troszkę. Zdenerwowałam się bardzo. Bolą plecy, bolał brzuch, ale to pewnie z nerwów, był jak kamień twardy. :-(

EDIT: acha KTG wykazało tylko napinanie, skurczu porodowych zero.

Ostatnia edycja:
Lili ale nam stracha napędziłaś!!! dobrze,że wszystko ok.a teraz sprzątaj sprzątaj:)
ja to jeszcze mam pępek ukryty:)ale brat 19lat za chwilkę mu stuknie jak mnie zobaczył ostatnio to odrazu po aparat:)bo był w szoku,ze ja taka duża. a ja w bieliźnie malowałam się.
She ja w kalendarzu wykreślałam dni bez M i te trzy tyg minęły strasznei szybko,wieczorem do kalendarza i rozmowa do małęgo,ze kolejny dzień bez tatusia przeżyty:) mój unika brzucha jak ognia,mówię żeby pogadał z synkeim to ewentualnie ręke położy na brzuchu,a do dziewczynek gadał,całował i nasłuchiwał,
Julitka u mnie trzecie pranie leci po powrocie M więc też neizła sterta będzie bo jeszcze dwa prania czekają:(

doczytałam was,ale zajełam się praniem i wyleciało mi z głowy co miałam odpisać. wstawiam foty wielorybiego zbironiczka na Julianka i zaraz cofnę się i coś uzupełnie najwyżej:)
jedno jest zbliżeniem dlatego taki wielki:)

jeszcze zapomniałam wam napisać ,że mam juz 8kilo na plusie.i że dwa kilo w ostatnie dwa tygodnie.czy to nei za dużo? i ważę tyle co mój mężczyzna:)

Załączniki

• 22tydz.jpg
    22tydz.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 33
  • 22tc.jpg
    22tc.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 31
  • uff 22tc.jpg
    uff 22tc.jpg
    16,7 KB · Wyświetleń: 33
  • to już 22 tydz.jpg
    to już 22 tydz.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 33
Ostatnia edycja:
Lili - najważniejsze ze wszystko dobrze. Ja właśnie dwie godziny na kolanach czyścilam fugi w kuchni i tak efektów brak. Oprocz czystaych fug. A rodzić nie miałabym siły tak jestem zmeczona:) Jak zlapie oddech ide się umyć i odpocząc po tym sprzątaniu. A Pola jak spała zaczeła wariowac

no lili fajnie ze juz w domu :-) no to czekamy na dalsze emocje-porodowe

olu ja juz pepka powoli nie mam adam mowi ze wystarczy troche szpachli dac i nie bede mic hihi prawie plaski jest i juz powoli sie na druga strone wywraca

kasikz umyj okna pobzykol sie z chlopem bo potem to znowu post wiec jakies barabara teraz :-) i niedlugo na porodowke

pogoda jest do d.... i pytanko do allegrowiczek-kupujacych jakie bluzki kupowalyscie takie z dlugim rekawem?

ja ogladalam teraz takie :
BLUZECZKI wiązane dookoła ciążowe - M (1153299506) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Śliczna tunika na każda okazje - kolory (1155204154) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Bluzka w serek podkreślająca brzuszek Producent (1169949200) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
SWETR CIĄŻOWY OD 1 - 9 MIESIĄCA CIĄZA CIĄZOWY (1159625390) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
a takie z krótkim rękawem
WYPRZEDAŻ TUNIKA +koszula SATYNOWA panterka S/M (1167675987) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
WYPRZEDAŻ ELEGANCKA koszula kołnierzyk zTOPEM M (1160146615) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
WYPRZEDAŻ ELEGANCKA koszula stójka z TOPEM MS 36 (1161476156) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

pytanie czy warto cos z tego kupic?

no nic ide zjesc jajecznice albo cos (nie wiem co gotowac na obiad tylko dla siebie, chlop wraca o 18.30 wiec jem sama....-moze macie pomysl na szybki obiadek? zupe juz zjadalam a teraz jeszcze cos bym zjadala niemiesnego)

moj A. zazyczył sobie karpatke albo ptysie wiec chyba mu zrobie.. ale nie wiem czy nie lepiej jutro zeby bylo na niedziele bo on cos kombinuje (w pn mamy 2rocznice ślubu)

miłego dnia wpadne wieczorkiem jeszcze

reklama
Hejka.
Podróż do lab przeżyłam i poszło szybko, pobrali mi 3 próbówki krwi tak, że nawet nie zauważyłam kiedy, bo się patrzyłam w drugą stronę.
Potem po drodze wpadłam do siebie do pracy odebrać RUMUA i od razu podbić legitymację ubezpieczeniową, bo jeszcze mam miejsce w niej. Trochę sobie pogadałam i zawsze usłyszałam jakieś nowe zmiany, nie ma mnie w pracy póki co 3 tyg a tam tyle się dzieje. W sumie to cieszę, że nie pracuję, bo dla mnie to już za szybkie tempo.

She ja miałam badania ogólne: morfologia i mocz oraz cytomegalię i toksoplazmozę, glukozę i jeszcze coś, ale nie pamiętam, bo lekarza się nie mogłam doczytać na skierowaniu. A z Twoim M. to dziwne zachowanie, ale faceci są dziwni. I czasem się tak zachowują i myślą, że wszystko jest ok, a my jednak widzimy i to rani. Ja bym powiedziała, że rani mnie takie zachowanie.

Lili to staraj się tak nie fikać;-) bo na akrobacje to nie czas. dobrze, ze nic się nie stało.

Julitka ja też korzystam z allegro jeśli chodzi o ciuchy ciążowe, co prawda oprócz 3 sukienek jeszcze nic nie kupiłam, ale i tak będę potem szukała po allegro. Mi naprawdę jest żal wydać na spodnie tyle kasy na kilka miesięcy.

Ola** zbiorniczek na Julka fajowy:-) Dziś jak byłam w pracy to dziewczyny się pytały a gdzie ten mój brzuch - a ja do nich mówię spoko dopiero 3 miesiąc kończę jeszcze czas, ale pewnie niedługo też mi zacznie rosnąć.

Pati oprócz kombinezonu to jeszcze pościel chyba zimą się przyda, bo takie maleństwo to bez ruchu leży.

Martusionek no na zachcianki to czasem nie ma rady, trzeba je spełniać :-) Ja to wczoraj wypiłam 2 talerze rosołu, bo mi się chciało słonego. A ja się nie bałam badań tylko tego, że mnie strasznie zemdli, ale nie było źle.

Do góry