reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Just79 – no to dobrze, że Młody rośnie, a waga całkiem fajna. Co do pogody u nas słońce, idę właśnie wywiesić pranie na dwór . ;-) Na forum jest opisana metoda nauki czytania dla niemowląt, wstępnie czytałam o co chodzi, ale wgłębiać się będę później. Dzielny chłopak z tym zastrzykiem, ja to mdlałam nawet w podstawówce, a On tylko krótki ryk. :zawstydzona/y:

Ola** - no to dobrze, że się nie przemęczyłaś, a brzuch większy, bo druga ciąża jakby nie patrzeć, to podobno normalne :tak:

LucyF – pół roku, to mnie teraz dobiłaś, :szok: normalnie to go nie czuję, nie swędzi, nie boli, nic kompletnie, a te czopki to się non stop bierze czy jak dziś mi się paczka kończy to odpuścić, bo i tak nic nie da? A stosować tylko maść? Wchłonie się sam ot tak? :dry: Szaleństwo zakupowe widzę pełną parą.

Mysza84 - daj namiary na tą babeczkę co kupowałaś ostatnio koszulki bodajże
Kasikz - Ty tez kiedyś podawałaś świetny link dla ciuszków, ktoś powiedział wtedy, że drogie, ale na sztuce wychodziła fajna cena, kojarzysz o co mi chodzi? :zawstydzona/y:
Ewela28 - dasz namiary na siebie na allegro by można było podejrzeć co wystawiasz? ;-)

A ja zakupiłam pajace i już mi lepiej
GEORGE Disney 2 szt Pajace, śpioszki 0-3m PROMO (1164176497) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Lili no jak ci sie nie schowa po tych czopkach to juz nastepnego opakowania nie kupuj chyba ze zacznie bolec. mi jeszcze kazal go wciskac kilka razy dziennie, opuszkami palcow lezac na boku.

WITAM
llili w allegro wpisz 3pak luyb 7 pak i wyskoczom ci body, pajace pakowane po kilka sztuk ale pisalam wczoraj z agatka i te body np nie maja guziczków tylko są na ramionkach tak zakładane i to jej sie rozciagnelo i jest dekold po pępek u jej Alicji wiec nie wiem czy warto kupowac, ja kupilam ale nie wiem.

a tu są osoby u których ja kupowałam i jestem zadowolona
Informacje o Użytkowniku MEA_JA - Aukcje internetowe Allegro
Informacje o Użytkowniku sylwina5555 - Aukcje internetowe Allegro -mysza u niej kupowala a ta wyzej ma to samo bo to chyba jakies kolezanki lub cos takiego bo jedna poleca druga ;-)
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
EMIL BODY EARLY DAYS 3-6m 7PAC NOWOŚCI (1153380478) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy - pewnie o takie cos ci chodzilo ;-)

mykam po pieczywo papa

Lili - zaraz poszukam. Mam dwa takie wiec podam oba bo nie wiem o który chodzi.
A ja mam stracha
Zadzwoniłam do swojej położnej żeby umówić sie na ktg i powiedzieć jak sytuacja na froncie - czyli ze szyjka zgładzona i rozwarcie na 1,5 - 2 palce. I teraz zaczęłam sie bać ze nie zdąże. Bo ona kaała mi nie czekać tylko jak zaczną sie skurcze odrazu jechać
No i teraz skad mam wiedzieć że to te skurcze. Pomocy. Narazie robi mi się twardawy brzuch a w nocy pobolewał krzyż. Wiec pewnie to beda skurcze krzyżowe? Dziewczyny czy one bedą na tyle mocne że je rozpoznam. Nie chciałabym rodzić w domu
sad.gif

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13305714
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11293860

Just - ale Szymon rośnie. Nie obejrzysz sie a 10 będzie:)
Olu - rzeczywiscie mi brzuch zaczęło wywalac szybko. I jest duzo wiekszy niż poprzednio. W końcu to druga ciaża

Dziewczyny szukam dla koleżanki z forum Agi , Kaprogestu. Lek jest wycofany już ale podobno w niekórych aptekach można jeszcze dostać. Moze któraś z was ma gdzieś dojścia

Ostatnia edycja:
kasikz kazdy inaczej odczuje skurcze...ja przy porodzie tez mialam bole krzyzowe...wg mnie jak juz cie cos lapie to powinnas jechac....najwyzej sprawdza i wrocisz do domu,a jak sie zacznie to tez wrocisz do domku tyle ze z Pola a rekach :)

kasikz będziesz czuła. mnie właśnie bardzo plecy bolały i po porodzie też długo czułam ,okropny ból, no ale u mnie najpierw wody ot tak odeszły, a bóle i skurcze to dwa tyg później(no ale pewnie dzięki lekom)

a co do brzucha macie racje,ze druga ciąża i dlatego,wkleję jutro foto to się przerazicie:)

LucyF – zakupię by było w domu w razie „w”, a będę leczyć maścią, wpychać do środka hmm :shocked2:
Pati – ja zakupiłam u tego Rys47 co Agatka polecała i jestem też zadowolona, ale ja kupowałam tylko białe, bo kolorowe mi się kolory nie podobały, a potem Mysza pisała, że są blee, dzięki za linki :tak:
Kasikz – dokładnie o to mi chodziło - dzięki, co do skurczy nie strasz, choć poniżej historyjka z wczoraj :sorry:
Ola** - kochana będziemy się śmiać, że Julek tak sprytnie sobie lokum zwiększa, co by mu ciasno nie było ;-)
Kaira24, She – już coś wiadomo? :dry:

Wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka – położna z pytaniem czy coś się rusza, ja że chyba tak, na co ona, że wczoraj była u dziewczyny, dla której jest osobista położną, żeby dogadać szczegóły i na odchodne coś ją tknęło i powiedziała, a w sumie to może ją jeszcze zbadać, okazało się, że laska ma rozwarcie, że kumpela czuje główkę, decyzja do szpitala, dziewczyna 1,5 godziny później miała już dziecko przy sobie, w domu ani jej nie odeszły wody, ani nie miała skurczy, wszystko ruszyło się nagle w szpitalu :szok::szok::szok:

Kurczę czytałam o tej dziewczynie Pati26 – masakra, takie chwile nigdy nie powinny się wydarzyć :-:)-:)-(

Hej Dziewczyny. Mam dobre wieści :-) Wyniki wróciły mi do normy! Wszystkie :-) Więc gin dobrał odpowiednie leki. Gorzej, że znów drętwieją mi dłonie... A przecież gorąco nie jest. Wręcz przeciwnie - ciągle pada... Piję herbatkę z malin i lecę do wanny, bo na 16.15 wizyta.

Kasikz ja myślę, że poznasz, że to już to :-) Ale zaklinam Cię i Lill też przy okazji: wytrzymajcie do wtorku co najmniej. Od jutra będę do wtorku sama, no dotrzymajcie mi towarzystwa. Proszę!

Agatko 80??? To siostra mojej szwagierki na swoją półroczną Małą nakłada jeszcze 68, a Ty na prawie 4-miesięcznego szkraba już 80 szykujesz? Chyba faktycznie coś nie tak z tą numeracją. A zdjęcie przecudne.

Just cieszę się, że szczepienie poszło w miarę gładko. Dzielny ten Twój Synek. Na pewno po Mamusi :-)

Ola** czekamy na zdjęcie :-) Na pewno nas nie przerazi :-)

Lill Ty takich historii o nagłych porodach nie opowiadaj, bo zaraz mam wizje, że urodzę pod nieobecność M... A ja nie chcę bez niego... Wystarczy mi, jak czytam w jakiej ilości sierpniówki się rozsypują...

A ja mam do Was prośbę. Muszę wybrać jedno zdjęcie na okładkę albumu i wybieram spośród 2, których w samym albumie nie będzie. Doradźcie które, bo mam dylemat... Dodam, że z samego zdjęcia będzie zrobiona układanka puzzli.

Załączniki

• _DSC8863.jpg
    _DSC8863.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 39
  • _DSC8867.jpg
    _DSC8867.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
reklama
asiu mi sie pierwsze podoba a drugie moze na tyl okładki? jak sie tak da zrobic :-)

ja też czytałam tą historie Pati26... straszne, najgorzej teraz będzie miał jej mąż bo będzie się obwiniał.... :-(

Ostatnia edycja:
Do góry