reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

Agatko może po prostu te co kupiłaś są mniejsze. Bo przecież rozmiar rozmiarowi nie równy. Z drugiej strony mam znajomych co w drugim miesiacu 74 zakładają. Tylko mała mała urodziła sie to miała 62 cm.

reklama
Agata, tyle bobasów w drodze - rynek wtórny swoich ciuszków powinnaś urządzić ;-)
ja się ostatnio zdziwiłam, jak odkładane body coccodrillo (bo 68) małemu założyłam, bo okazało się, że już jest na styk.
Ciuszki są szokująco różne wielkościowo nawet jak z metki mają ten sam rozmiar

A my po pierwszym szczepieniu, był krótki ale donośny krzyk. Póki co mimo wielkiego rozżalenia udało się Szymka uspać.
Jutro jeszcze to usg

Dzisiaj czerwcówki dużo pisały, że pokazują maluszkom szablony/rysunki na które maluchy się gapią, więc poprosiłam o przesłanie mi tego. No i dziś na maluszku wypróbowałam jeden rysunek i faktycznie trochę się gapił na to :-) jakby któraś z Was była zainteresowana to mogę przesłać na maila

Ostatnia edycja:
Agatko sliczne to zdjecie Alicji...
Nie wyglada wcale na taka duza.Cos nie tak jest z tymi rozmiarami napewno...
No a u nas tak jak pisalam weszlysmy w 74 a najlepsze sa rajstopki bo Julencja jak cos nosi 62-hihi.

Ale miałam koszmarny dzień. Przegięłam i za późno zrobiłam obiad przez co męczą mnie teraz mdłości. Sama sobie jestem winna i teraz cierpię.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Lili do tej przychodni co chodzę to ja mam pakiet z pracy i tam dla pacjentów abonamentowych wizyty są na godziny nawet do laboratorium.

She ale się nastresowałaś dzisiaj. Miejmy nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.

Agata rozmiar rozmiarowi nie równy, te ciuszki są różne a niestety dzieciaczki szybko wyrastają z ciuszków.

Pati – dasz radę z księgowaniem, mój brat ma 17 lat i księguje mi wszystkich klientów na kpir – świadomie, :tak: a najlepsza książka? – ustawa o podatku pdof :-D

Jeżynka – a jaki to wózek? :sorry:

Agatko – jakie ona ma śliczne usteczka, jeżeli teraz Ci tak faktycznie urosła, nie martw się w końcu przystopuje, ja też zakładam, że nasza będzie „wysoka”, bo ja niska nie jestem, a A. ma 2m, a fakt ciuch ciuchowi nie równy, ja jak prasowałam to nie układałam rozmiarami tylko wielkością, bo wychodziło różnie :eek:

GosiaLew – a no fakt zapomniałam o tej Twojej przychodni, to fajnie, że tak idzie :tak:

Kaira24, She – trzymam kciuki za wizyty i czekam na relacje ;-)

Aneczka_77, Daaa, Diana_81 – choć słówko? :sorry:
Just79, Ewela28, Agatka - w jakich rozmiarach Wasze pociechy wychodziły ze szpitala? Wczoraj dopakowywałam torbę, bo miałam regularne kłucia, chyba za dużo chodziłam i tak na wszelki wypadek dopakowałam Młodą i kurczę nie mam prawie nic na 56 oprócz body, tłumaczę sobie, że założę 62 i podwinę rękawki, ale czy to nie będzie głupio wyglądać? :dry:

Oficjalnie zaczęłam 40tc :-D:-D:-D Kiedy to przeleciało? :szok::szok::szok:

Lili, że nie miałam żadnych ubranek 56, to mój musiał w 62 być od początku (przypominam, że wzrost startowy to 55). Fakt luźne te ciuszki były, ale przez to i łatwiej było mi go w nie pakować, żeby zmniejszyć obawy, że rączki nóżki powykręcam. I w sumie te ubranka nie były jakoś tak masakrycznie za duże.
A za długie rękawki to plus w pierwszych dobach - niedrapek nie trzeba na te tycie rączki zakładać :-) bo pazurki to te maluchy mają niezłe

Just79 - no to mi ulżyło i nie kupuję ;-) A teraz jaki rozmiar nosi Szymek? 62-68 starcza? Wiem, że zależy od ciucha, ale tak pi razy oko. Muszę dokupić jednak pajace, bo pogoda jest jaka jest, na samo body chyba za chłodno jednak :dry:

No i dzisiaj muszę te butelki na allegro poszukać. Aaaa i oficjalnie mówię, że klienci zdali egzamin na 5 i wczoraj faktycznie dotarły wszystkie dane do wynagrodzeń, wszystko zostało wczoraj zrobione i wysłane do nich i mogę rodzić ze spokojem ;-):-p

Lili, jak dla mnie to obecna pogoda to na zestaw ubraniowy koszulka + pajac lub body + pajac.
A teraz Szymek nosi właśnie 62-68, ale te 62 to widać, że już tak ostatnie chwile - jak pranie wstawiałam to się zastanawiałam, czy jeszcze założy czy już nie zdąży ;-)
Fajnie, że klienci tacy solidni :-)

A, wczoraj zapomniałam napisać, że nasz chłopak waży 4800g :-) może nie jest to jakiś powalający przyrost od wagi urodzeniowej, ale biorąc pod uwagę jego początkowy duży spadek oraz to, że ostatnio przez 20 dni przytyło mu się 870g to git :-)

Eh, czy ta pora deszczowa się w końcu skończy???!!??? myślałam, że dziś w końcu pójdziemy na spacer, a tu pada :-( więc wózek stoi i się kurzy

Ostatnia edycja:
Lili nie przemęczyłam się:) tylko odkurzyłam (podłogi już nie myłam:) .prasowanie dokończyłam ,ale to trzy rzeczy miałam.(za to teraz piorę, bo M powrócił więc nazbiera się znowu:),umyłam okno i drzwi balkonowe no i umywalkę. i spagethi zrobiłam(a M wrócił najedzony więc mam na dziś:)więc spoko dziś odpoczywam:)
a Ty nie na porodówce?:)
Kasikz She a wy jak?:)

M wrócił stwierdził,ze brzuch wielki i że jest w szoku ,że to dopiero połowa:)bo takiego to nie miałam:) spało mi się jakoś kiepsko, na domiar złego od 6:30 jakieś drzewa cieli w parku i buczało więc wstałam,wstawiłam pranie.ogarnęłam w jednej szafce łazienkowej i śniadanko( o 8mej a nie jak codzień po 13tej:).M od rana w pracy a ja lenistwo błogie:) Mały znowu w nocy ożywił się:) jakoś koło 2giej,ale nie gadałam do niego,bo M spał:)

reklama
Agatko to Twoja Alicja rosnie jak na drozdzach:-) a Wy z mezem jetescie wysocy?
a zdjecie cudne supre minka taka powaga na twarzy ze normalnie powalila mnie z nog:-)
Lili jak tam Twoj hemoroid? ja bylam wczoraj u proktologa i sie chlopina zalamal. dostalam jakies tablety i masc. ale zadzwonie dzis do gin skonsultowac czy na pewno moge to stosowac, ech zycie. no i ten proktolog mnie pocieszyl ze do pol roku po porodzie powinien sie schowac ten hemoroid, wiec cierpliwosci.
just no to Szymon dzielnie zniosl klucie:) czekamy na linka z szablonami dla dzidziorkow

a ja wlasnie wczoraj kupilam przewijak, gruby kocyk, no i kosz na pieluchy z tommee tippi. no niestety u mnie w rzeszowie nigdzie nie ma wozkow z Tako wiec chyba wybiore w ciemno albo trzeba bedzie znalezc cos innego co moge wyprobowac.

Ostatnia edycja:
Do góry